Lilla Pappa ♥

Jag läste en artikel om en nyöppnad restaurant i Malmö som verkar nice. De köper in djur direkt från gården, och tillagar allt på djuret, istället för att bara plocka det klassiska och sedan dumpa resterna. Menyn arrangeras alltså om från dag till dag beroende på vad de har i huset. Bra där!
HÄR är artikeln.

Så jag mailade artikeln till min far och frågade när vi skulle åka till Malmö bara sådär? Hans svar:
"Är du fortfarande sugen på pölsa? Eller är det någon bland kockarna du ser efter? /Pa"





Utdrag ut artikeln i Sydsvenskan:
"Mannen bakom maten heter Andreas Dahlberg. Tillsammans med sin trupp, med sekundanten Wade Brown i spetsen, levererar han enkel och rustik mat till matmedvetna malmöiter. Eller matmedvetna, förresten ... Hur kan man som tänkande människa förbehållslöst dyrka kött när klimathot och svinerier i djurindustrin var hett löpsedelstoff hela förra året? Andreas rynkar pannan:
– Måste tänka lite ... På sätt och vis går det väl inte att försvara. Men djuren hade inte funnits om människan inte fött upp dem. Vi serverar lamm och grisar som haft ett bra liv och vi serverar hela djuret. Det känns liksom ... respektfullast så. Och sen lagar vi dem så bra vi bara kan."
"Han är noga med att påpeka att Bastard inte är någon inälvskrog.
– Vi lagar allt som är intressant men vi tar ju hem hela djur från Olingslund och så lagar vi oss igenom det. Det blir ju alla möjliga bitar."

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback