Slicka mig

Inspirationen kom åter och jag överträffade mig själv.
Och kunde lägga ännu en beställning i kön.
Jag ska bli rik och köpa mig en snöskoter.

krokatt


hallongrammatik

Grammatik. Det ämnet tar aldrig slut som intresse. Jag är väl ingen grammatik-stavnings-drottning själv men ibland undrar man ju vilken planet svenska ungdomar kommer ifrån.
ex: "rödgrön ... jevla knepp ferg det där ... typ som neonbrun"
Visserligen en jätterolig mening, men hallå, vem lärde dig alfabetet men tappade lusten efter Z?

---

Vidare: hur svårt kan det vara att hålla isär 'varav' och 'varpå'?
Där fanns tolv personer, varav tre satt ner.
Hon föll, varpå han gjorde detsamma.

Har jag fel? Det finns så många som blandar ihop de där två orden och får det till att ett av dem betyder båda betydelserna eller hursom och jag vill inte märka ord, vill inte. Det är så löjligt att avbryta för att besserwissa, så jag låter det gå men hör egentligen inte resten av meningen för jag blir så irriterad på en sån struntsak.
ex: "Lotta klädde av sig nästan helt naken, varav Leif gjorde detsamma!! Ah ha hahahaha"

Nej det är svåra ord. De är ju så lika. Ungefär som jordgubbe vs. hallon.

Pyssel

När jag såg att all snön smält bort av det piggiga regnet blev jag förbannad. Och så ville jag hem. Genast.
Om jag bara hade en bil.
Men jag har ingen bil.
Hemma ligger för mig så långt bort idag.

Och så vill jag baka bullar. När ska jag orka det?
Jag orkar inte ens måla idag. Jag ska lägga mig på soffan.

Pyssel

En av mina tröjor

Jag vill åka slalom!!

Försov mig imorse. Kom helt enkelt inte upp. Det är skönt att vara sådär trött men helt dåligt-samvete-framkallande när det går ut över jobbet på det viset. Två timmar sen. Bah.

Jag behöver åka skidor nu. Jag var så sugen imorse när jag stod i balkongöppningen och luktade på all snö. Men om en månad får jag det. Då jävlar ska det åkas på nya skidor. Nya skidor! Jag får nya skidor i julklapp! Wehey! Mamma ringde och tjallade för att hon behövde veta lite sort och färg och så. Hittat på utförsäljning, knappt femtonhundra med bindningar och allt. Jag ska bara köpa nya skidkläder sedan jäplar! Åka åka åka åka åka åka åka. Lillebror, vi behöver åka på skidsemester i år, jag behöver åka så innihelvete mycket för att ta igen de senaste åren som vi åkt så lite.

Good news everyone!! (tänk professorn i futurama - igen)
Jag har fått tre beställningar på tröjor. Eller två och en halv, jag har inte fått kläder/stl av alla än. Men tre intresseanmälningar i vilket fall! Fy fan va roligt, jag behöver köpa mer färger, ska försöka hinna ner idag. Jag blir helt smickrad och tänker inte ta betalt men fortsätter det så får jag ju börja med det också. (En av beställningarna är till en som jag ska byta med, så det är ju en form av betalning förstås.) Haha!
(Synd att jag inte fixar känslostjärnor annars hade jag nog klämt till med någonting i stil med
*dansar runt i rummet och fäktar med armarna i segeryra*)

Lilla Amelie

Det finns så mycket bra musik.
Jag kan bli irriterad på den som stänger in sig i en gengre och vägrar se ut genom fönstren.

Ikväll lyssnar vi på
Les Fabuleux Destin D´Amelie Poulain Soundtrack. Så skönt med piano och dragspel. Passar bra med den stora tystnaden runtomkring. Vad gjorde jag med tystnaden om det inte fanns musik? Kunde man linda in den i någonting? Lägga undan den lite bara. Konstigt att folk blir galna om de sitter instängda i tystnad för länge. Jag klarar inte många timmar utan ljud, jag bli vansinnig. Sjunger själv hellre. Om den bärbara musiken rycks ifrån mig i form av batteri-kaputt blir jag helt stirrig och vet inte var jag ska göra av mig själv.
När jag tänker efter är det ett fenomen endast i stan. Kommer jag ut, upp, skog, fjäll, då vill jag inte längre ha musiken. Då är ju tystnaden halva äventyret. Det räcker med att komma hem till Falun. Skotta snö på uppfarten. Knarret under skorna. Det sträva hasandet av skyffel-plogen (eller vad fan det heter på svenska). Jag saknar snön på uppfarten.

Men nu ligger det snö på mitt balkongräcke. Det är också fint.

SNÖÖÖ WWEEHEEYYY

Och precis när jag och L var på väg ut, hem, kastade jag en blick ut genom fönstret. Och det jag såg gjorde mig så glad att jag nästan började lipa.

Snö

Vitt överallt. Stora flingor, precis som det ska vara. Jag har saknat att stampa av fötterna mitt i stegen. Jag hoppade bredvid L på väg till vagnen, skuttade, blippbloppade och jublade. Tänk att vintern kommer nu. Jag blir alldeles varm i allt det vita kalla. Var tvungen att stanna på väg hem från vagnen, bara titta på flingorna i det gula ljuset från gatlyktorna. Varför har jag inga täckbyxor här? Jag ska köpa imorgon. Ja, det ska jag. Tills dess mina vänner, fuggi fuggi.

MellanDag 1.5%

Som en mellandag ungefär. 1.5% lagom lagom dag. Inget särskilt, inget viktigt, bara rulla på, kliva igenom utan att prata ens. En mellandag. En dag mellan andra viktiga dagar som får synas mer på bekostnad av den här tysta lilla måndagen. Det gör inget. Jag behöver mellandagar också. Dagar när man inte behöver.

Spara på krafterna inför helgens julfest med företaget. Det kan bli vilt, ja direkt dödsframkallande faktiskt. Så det här blir en vilovecka hoppas jag, med en mellanmåndag att börja med. Som en knisprig apertif utan några konstiga garnityrer.

Jag sköt mig själv.

Misses säng, någon gång efter ett. Jag slumrar till lite men vaknar för att jag är skjuten i höften. Jag ligger där och kan liksom inte röra mig så bra. Jag skruvar lite på mig och mumlar att jag är skjuten i höften och nu vill jag faktiskt drömma något annat. Vänder mig lite.
Men hålet i höften är kvar. Det blöder inte märkvärt men det är ju irriterande att ligga skottskadad när man ska försöka sova.

Jag somnar till slut, rätt bra och djupt. Nästa sak som händer är att jag skjuter mig själv till döds. Två gånger dessutom. Hur det nu går till.
Det märkliga är att jag inte kan väcka mig själv. Jag kan alltid väcka mig själv om jag drömmer för knasigt! Men inte nu. När jag efter andra skottet legat död en stund vaknar jag äntligen. Genomsvettig. Ögonen virvlar i skallen. Jag är inte rädd, mest irriterad för att jag inte kunde vakna av egen vilja. Hjärtat slår för fort för att jag ska kunna sova. Jag går upp och ut. Lillakatten möter mig och jag klappar och gosar en stund innan jag röker och sedan återgår till sängen. "Det är inte friskt" säger jag innan jag drar täcket över mig.

Kan man söka för sånt här?
"Hej, jag har väldigt verkliga drömmar, röriga, ofta ganska roliga, men ibland rätt otäcka, ge mig meducin så jag får sova."

Resten av natten med näppe godkänd. Vaknar många gånger. Drömmer mycket rörigt och osammanhängande. Men inte läskigt. Mest konstigt. Chokladhjul, gråa väggar utan skarvar, kalops, lillebror, bergväggar, stora skepp, färger, färger, stora vänliga djur.
Vad hände? Regeln är att jag ska kunna sova (somna) vart jag vill, när jag vill. Vem bestämde bort det?

Kyss mig honey honey

Letade i dagböckerna som är av papper.

"Hans mun passar med min. Hans mun är gjord för att kyssa min mun. Jag blir som varm tjock nyposoppa under hans tyngd.
När vi vaknade var det juni förmiddag, solen letade sig in genom persiennerna och svala pustar rörde gardinen. Januari försvann med stormen och han klappade av mig håret, det vilar än på hans huvudkudde.
Sexig."

Det är sällan man träffar på folk som verkligen kan kyssas. Som lyssnar, känner efter. Motsatsen till kyss måste vara oral våldtäkt, och det är inte så ovanligt som man kan tro. Jag har slutat kyssa folk jag inte känner (åtminstånde om jag är nykter), det blir sällan bra. Visst kan man hålla med om att snittet ökat med åldern. Men det är fortfarande lågt.
Jag letade runt lite på nätet om kyssar och dess effekter. Om någon är intresserad.

Kyssen avslöjar
Kyss på läppen: Jag älskar dig
Kyss på handen: Jag beundrar dig
Kyss på örat: Jag leker bara.
Kyss på nacken: Jag vill ha dig
Kyss på käken: Jag vill bara vara vän med dig

Kyss Skolan
Den blöta varma tungan som slickar och rullar är ett avgörande för en bra kyss! Vad skulle vi göra utan denna lilla bit av muskel som låter våra instinkter avslöja oss?
Hur kommer man igång och hur använder man den dinglande saken i munnen?
En kyss ska vara osjälvisk och oegoistisk. Det är viktigare att ge än att ta men därmed inte sagt att du inte har rätt att njuta själv. Ställ därför även krav på din partner. Om den du är tillsammans med verkar oengagerad är det lika bra att avbryta direkt.
Tips: Munhygien! Se till att ha en bra munhygien och en fräsch andedräkt. Inte enbart för din partners skull, utan även för din egen. Annars kommer du att ägna alldeles för mycket tid och energi åt att tänka på det och du får då svårt att ge dig hän.

Att börja
1. Nyckeln till
en lyckad fransk kyss är att börja långsamt. Börja med att försiktigt närma dig din partners mun. En riktig tungkyss skall börja med stängd mun, sen halv öppen utan tunga. Det här är bra uppvärmning för att sedan gå vidare på lite mer avancerade tung övningar. Det är viktigt att känna sig säker och avslappnad innan man går vidare på Grov-hånglet. Ta tid på dig.

2. När du väl känner dig säker och avslappnad med partnern du skall utöva dina övningar med, kan du gå vidare med att använda tungan. Du signalerar med att öppna din mun och kanske sträcka ut tungan lite. Ge din parter en liten slick-hint med tungan, så att denne förstår vad som pågår. Om din partner är med på refrängen kommer denne möta dig med en öppen mun och nyfiken tunga. Det är ett bra tecken! Det visar att det är ok att fortsätta. Men här kan du retas lite med den dreglande hunden som är SÅ sugen på att slicka omkring inne i din mun (om du själv kan bärga dig förstås). Då ger du denne bara lite i taget, tar bort munnen tills dregel droppar ner på golvet och din partner inte kan hålla sig längre! Ger mycket passion.

3. När du känner dig redo för lite djupare kyssar är det bara att fortsätta på samma spår men djupare, andvänd mer av din tunga och låt kyssen vara längre. Mottot är inte att se hur mycket av din tunga som får plats i din partners mun- denne vill definitivt inte ha den i halsen, det kan bli för mycket kvävnings effekt!!
Kom ihåg att det inte finns några standardrörelser som din tunga måste utföra. Att kyssas är en lek mellan två personer som vill upptäcka och pröva sig fram tillsammans. Därför kommer heller ingen kyss att riktigt vara den andra lik.

Vad gör man sen?
1. När du fått in rytmen i den franska kyssen ska du tänka på att få tungorna att dansa med varandra. Få dem att mötas mjukt och gör bara sensuella rörelser (det är ingen vispgrädde du ska vispa till med tungan!). Idén med det hela är att hitta en gemensam rytm som är mjuk, skön och varierande så intresset finns kvar.
Koncentrera dig enbart på vad du håller på med. Alla andra tankar är förbjudna under tiden som du är på upptäktsresa. Slut ögonen och kom ihåg att den mest känsliga och mottagliga punkten är tungspetsen.

2. För att uppnå ett bra resultat med din kyss så skall du koncentrera dig på vad det egentligen är som försiggår inne i din mun. Om du alltid har tungan i din partners mun men aldrig i din egen, tycker förmodligen din partner att du är en USEL kyssare och då anstränger du dig heller inte så mycket. Om den ena av Er alltid försöker trycka in sin tunga så mycket som möjligt, har den personen ingen känsla för att kyssas, och är uppenbarligen en ego-trippad person, Glöm inte det gemensamma samspelet det är inte meningen att en skall dominera, inte heller någon jävla tävling utan en chans för två tungor att mötas.

3. Självklart så skall vi inte klaga på alla som är blyga och inte vågar ta initiativ och behåller tungan kvar i sin mun. Men Ni som har ett sådant kyssförhållande borde tänka på att få en mer rättvist situation. Målet med "den franska kyssen" är att uppnå ett rättvist utbytte. Det bästa är att berätta för din partner hur du vill att det skall vara, vad som är skönast för dig, det hjälper i längden. Försök gärna att visa med uttryck, ljud eller smekningar vad du själv tycker är skönt då blir din partner smickrad och du kommer definitivt få ut mer av det i fortsättningen.

4. Ett annat viktigt antagande i kyssen är att man inte får glömma att man har två läppar som också bör användas. Läpparna är lena, mjuka och sköna man kan leka mycket med dom och göra Er kyss alldeles speciell.


Den avancerad kyss tekniken
1. Franska kyssen skiljer sig inte från andra när det gäller variation. En kyss får aldrig bli tråkig och utdragen, då är det något seriöst fel. Kramp i tungan och käken är exempel på symtom man lätt kan få om det inte är variation eller passion. Självklart ska du börja lugnt med en vanlig tungrullare men när du väl har gjort det gäller det att gå steget vidare och utveckla. Backa lite och koncentrera dig på mjuka sensuella små pussar, försiktiga nafsar i örsnibbar, nacke och läppar. olika variationer garanterar att man inte blir uttråkad! Glöm heller inte bort att kyssar är för ditt eget välbefinnande - hämta andan och ha ett normalt salivutbud!

2. En annan avancerad kyssteknik är att inträda i din partners mun, föra tungan sensuellt och försiktigt längs partnerns mun, mellan tänderna och tandköttet. Ju längre Ni håller på dess djupare och passionerad blir kyssen, men Ni måste ändå hinna andas!
Nyckeln är alltså VARIATION! Djupa-men-inte-så-djupa-kyssar. När du och din partner väl känner Er säkra på varandra och Ert kyssande - var inte rädd att utforska vad munnen och vad tungan kan!!!

Avslut
På samma sätt som att en kyss ska börja stegvis, ska den även avslutas etappvis. Speciellt om du ägnat dig åt en riktigt djup kyss. Stäng sakta läpparna och fortsätt kyssen ännu en liten stund med slutna läppar. Det är helt otänkbart att avbryta tvärt.



Oline Stig om
Kyssens historia



Jag ska fundera lite mer på om jag ska fortsätta på det här ämnet eller inte.
Kanske behöver lite fältstudier först.

Vädret ropar ut!!

Snacka om skön morgon.
Jag vaknade nio. Kunde inte somna om. Gick upp och gjorde frukost. Öppnade balkongdörren och släppte in lite sköna soliga minusgrader. Lade mig under täcket med frukosten och slog igång en film. Sedan när jag ätit klart och krupit ner på riktigt började jaktstarten för herrar. Då slumrade jag till och sov igenom hela loppet. Så skönt. Utvilad.

Vädret liksom ropar "Gå ut på promenad!"
Jag ska kolla lite hemma och sen hoppas jag på att komma ut idag. Kanske knalla upp på ramberget. Jag saknar RudeBoy, söndagar var roligare promenaddagar när han bodde på hisingen. Jag är ensam nu. Billeror kom ner! Flytta till mig och gå med på promenad!

Ska kolla utbudet av julpynt i min skrubb nu.

Duktig flicka II

Som jag har städat. Och så rent det blir. Inte klar men på god väg och nu tar jag resten av dagen ledigt. Jag ska måla mer tröjor. Och ramar. Skulle kanske sitta hundvakt men det verkar inte bli, så nu går jag loss med penslarna. Det är så skönt att börja när det finns rena ytor att lägga ut tidingar på.

Jag saknar min vän J idag, han fattas mig.

Duktig flicka.

När jag vaknar, tittar ut, ler
Det är verkligen snö. På riktigt. Det är inte mycket, och den smälter på backen, men det är snö. På riktigt. Även om det nog mer stämmer in på benämningen slask mer än snö så är det snö som kommer från himlen. Äntligen.

Jag klev upp, gjorde frukost, klädde mig, fick tummen ur och gick ner till torget för att lämna in mina favvo-boots som tappat klacken. Sjöng på vägen ner för att jag var så duktig och äntligen lämnade in dem.
"Hej, kan du laga de här? De är trasiga," Putar lite med underläppen.
"Jadå, när behöver du dem?" Han ler åt min ledsna underläpp. "Blir måndag bra?"
"Det blir hur bra som helst. Tack!"
Jag har lämnat in dem! Det var skönt att få det gjort. De har legat trasiga i en påse i hallen i typ en månad om inte längre. Mina favvo-boots. Snart kommer snön och då kan man inte ha dem ute längre.

Jag fick även handlat. Fast jag inte ska handla. Så jag lär gå och packa upp lite mat nu.

"Citat"

Hört idag:

"Men jag bryr mig väl för fan inte om ifall tröjan är varm eller inte!"
"Men hallå ... öh ... det där menade jag inte, jag pratade ju tvärtomspråket."
"Karlar är dumma i huvudet, och tjejer är likadana!"

---

Själv åkte jag nyss för långt med spårvagnen för andra gången den här veckan. Fast jag var vaken (eller åtminstånde hade öppna ögon).
Och så har jag pratat med lillebror säkert fem gånger idag, utan att vi fick fram en enda vettig mening. Jag är helt puckad idag. Borde inte få vistas bland folk. Nu gör jag inte det mer. Nu har jag kommit hem från biljarden som var så trevlig och så rolig och jag skrattade så jag grät och jag saknar verkligen Frugan. Hon är helt klart för lite med i mitt liv.
"Det här kommer aldrig att gå."
Men det går.

Grisbjörnen

Idag var Grisbjörnen här igen. Den är för go den vovven. För varje gång som den hunden (med den vidrigaste andedräkten) kommer hit så blir jag bara mer och mer sugen på vovve. Det kan inte hjälpas. Jag behöver sällskap.

Grisbjörnen
Ge mig snus!

svammel-skrammel

Ibland blir det helt konstigt i mitt huvud, som om allt jag hållt fast vid som en rimlig tanke tidigare, plötsligt blir helt obegripligt. Utan förklaring.
Mitt Jag ändrar sig utan anledning och jag själv hinner inte med. Saker vänds upp och ner och jag hänger inte med. Det är fruktansvärt skrämmande att inte veta vad som komma skall. Hur ska jag tänka om det här imorgon?
Jag kan vara helt fast vad gäller en åsikt om något, någon, men redan nästa dag om jag återkommer till samma ämne så kan uppfattningen om det har ändrats, även om fakta är detsamma.

Jag undrar vad det baseras på. Åsikter och uppfattningar. Har dagens humör med det att göra? Jag gissar på det. Olika människor i min närhet till exempel uppfattar jag ju olika beroende på mitt eget humör. Egenheter som aldrig stört mig tidigare, kan bli rent outhärdliga om jag är på kasst humör.

Vadan denna frågeställning just idag? Äh, törs inte säga. Törs inte lägga ut vad jag känner, för tänk om det ändrats igen till imorgon? Då kanske jag blir tvungen att äta mina egna ord senare, även om de smakar bajs. Och jag vill inte äta bajs. Jag fegar hellre och lutar mig bakåt. Drar igen gylfen och försöker öppna ögonen, även om det ibland kan vara svårt.
Jag tror ändå, att när jag bestämt mig för något, så är det så. Oåterkalleligt. Även om jag innerst inne vet att jag har fel. Jag vill ha fel. Jag vill bli överraskad. Jag vill få nya infallsvinklar, synpunkter, jag hoppas att jag vet hur man gör när man ändrar uppfattning om något.

Det är bara jävligt sjukt när mitt Jag gör det så att jag själv inte hinner med varför.

Klogg!

Det var märkligt när jag sökte på Klogg för att hitta lite roliga bilder och texter från spelet och första två träffarna var min egen blogg. Va?!


Klogg



Sån sock särring

Jag minns inte sist jag klämde en hel pizza.
Men nu har jag förvandlats till en boll och väger 380 kilo.
Plötsligt har jag stenkoll på vad spänd buk innebär.
Nästan glansig.

Trivs hemma själv idag.
Eremit. Det är skönt.

Målat tröja på tröja.
Har snart inga kläder kvar att måla på.
Har redan rensat skrubben på gamla.
Kanske ska ta en sväng förbi hm imorgon..?
Saknar nog Misse idag igen.


 

 

hur många dagar får jag när jag blir stor

"...hur jag en dag kommer att se tillbaka på allt och tänka 'Herregud vad jag blåste upp allt"

Om två år ganska precis, fyller jag 10.000 dagar. Jag är lite skrämd av den tanken, inte för hur långt det gått, snarare tvärtom.
Vi vet ju alla hur fort ett år går (rätt fort), vi vet ju hur fort en månad går (ännu fortare, en månad kvar till jul hörni) och vi vet alla hur fort en vecka går (hallå vad hände med förra helgen). Att en ynka liten dag går rättså fort kan ingen argumentera med, så tänk då när man börjar räkna efter hur många dagar gammal man är, tiotusen, det är ju ingenting! Jag får knappt en lagom bra bil om det hade varit pengar.
Ändå ska jag kanske inte bli äldre än ungefär 30.000. Jag vet inte hur jag tänker längre. Bara att det gått fort hittills, och förmodligen kommer gå ännu fortare resterande.

I vilket fall är det två hela år kvar till tiotusen, om det nu är den fösta tredjedelen. Eller så.

Mina kissar!!

Inatt kom mina två katter och lade sig i sängen hos mig. Den ena trampade omkring på täcket länge innan den lade sig tillrätta, det var så jag vaknade.

Det hela var mycket märkligt, eftersom jag inte har några katter.

Flash Kris

Jag lyssnar sönder musiken.
Jag lyssnar sönder hans röst.
Jag lyssnar sönder honom.

Men han betyder för mycket.
Jag lär byta snart.
Får inte tappa det sköna.
Det smäller i högtalaren.
Regnar ord från golvet.
Blixtar ur väggen.


Busiga Grodan

I visby finns en krog som heter Bistra Haren (eller Brustna Röven som mossan sade). Lillebror spelade där flera gånger under medeltidsveckan.
Jag drömde om det stället inatt. Jag drömde massa roliga saker om olika personer och situationer men genom större delen av natten utspelades det mesta på Bistra Haren (eller Brutna Bävern som mossan sade).
Det var natt. Flera gånger gick vi över gruset och ner i källaren. Varför, varför just den biten? Varför kommer jag ihåg den kvällen och den tidpunkten bäst? Precis när vi snurrar ner för trappan. Det ögonblicket på översta trappsteget är det starkaste minnet från Bistra Haren (eller Billiga Buffeln som mossan sade). Det var väl inget speciellt som hände då eller? Inte ens han den där sur-M var ju med och distraherade mig. Det var ju bara jag och Bror och Brossans band. Jag fattar inte.

Men jag är bra på att älta. Precis som om det spelade någon roll.

Spring-D-Central

Det satt en sån tjurig tant i kassan på vårdcentralen imorse. Jag satt på en bänk nära disken så jag hörde vad de sade där framme, även om de viskade. Tanten rättade alla som kom fram till henne, i vilken ordning de skulle säga vad, och suckade högljutt när inte nästa person heller gjorde rätt. Som om hon rättade ett och samma barn hela tiden men barnet förstod inte. Enda gången hon lät nöjd var när hon fick be om betalning och öppna kassalocket.

När det väl var min tur sade jag allt i den ordning hon bett de andra om. Då var inte det heller rätt! Jag råkade luta mig fram lite för långt då blev hon rasande och pep fram att jag minsann inte fick titta på hennes skärm. Jag bad om ursäkt lite för hastigt tror jag för hon blev alldeles övermodig och började förklara varför jag inte fick se skärmen. Jag suckade. När hon äntligen krånglat fram vad jag skulle göra och tagit mitt personnummer och fått ordning på allt blev hon nöjd och nästan pöste bak i kontorsstolen.
"Nu kan du sätta dig i den där soffan" hon pekade mot en vägg.
"Ok." sade jag och kom plötsligt in i trotsåldern igen och satte mig i en annan soffa.

Jag blir lätt irriterad när det sitter människor i serviceyrken som är totalt ointresserade av service. Jag. Jag. Jag.
Samma sak hos optikern häromdagen. Jag har försökt hämta ut mina linser tre gånger på tre veckor, varje gång är det något nytt som absolut inte går att lösa, inte just idag, för det är ett papper som behöver skrivas på och det går inte idag för pennorna är slut här vid disken och din funkar inte för det måste vara en speciell penna och kan bara skrivas på om du har ätit prickig korv en timme i förväg och om du lovar att inte kasta ägg på min bil som bara har gått 11.000 sedan i förrgår när den vaxades i fucking tjottahejti jag blir så vansinnigt trött.

Tänk hur lätt det skulle kunna vara. Om du bara lättade lite på korsetten och släppte till once and a while för din stackars man som är tvungen att stå ut med dig varenda kväll, kanske om du lossade lite på remmarna så blev dig usla skitjobb kanske, kanske drägligt iallafall. Och de som är rädda för sjukhusdoft och tanter i blå kläder kanske hade blivit lite lugnare om du bara sett personen bakom plånboken. Kanske hade det blivit lättare, även för dig. Men vad vet jag?

Nej, den ska vi elda upp.

Märkligt att ha en eftermiddag utan planer. Det var länge sedan känns det som. Det gör inget, jag tror jag behöver det. Ingenting jag måste göra. Underbart.

Jag slog telefonnumret till pappa nyss, jag hann inte ens med mina egna fingrar, tänkte genom hela att "nu slog jag fel" men det blev rätt. Satan vad snabb jag är.
Han pratar om korvar och whisky. Och han svär glatt. Tokapa. Det är så skönt, att ha samma humor som pappa, vi fnissar åt allt och spinner vidare och fnissar mer.
Idag skulle jag behövt ett tvspel.

Blibop

Blibop

Ja, där ser man. Presenkortet hade ju gått ut men det var det ingen som lade märke till.
Så nu är där en blibop. Trevligt.

Konstiga tant

Jag ska gå tidigt från jobbet idag. Vara lite wild and crazy och använda det där presentkortet innan det går ut. Resultat kommer ikväll. Håll utkik.

Galopp fröken trött

...klockan är inte ens halvtvå, men jag har redan jobbat klart. Jag orkar inte mer. Så trött!
På radion sjunger Lasse Tennander och låter ännu segare än jag med sina revade segel.
Jag vill hem.
Jag vill ner.
Jag behöver lägga ut, lätta ankar, sitta upp, iväg! Galopp!

Iväg.

Det viktigaste är iväg.
Hur spelar ingen roll, var spelar ingen roll.

Bara iväg.
Bort.
Eller hem.

Monday, bloody Monday

Måndag, och åter in i gamla vanor (eller ovanor, bestäm själva).
Sovit dåligt, kaffe och snus till frukost, huvudvärk och ett lätt molande illamående i bakgrunden.

Det som dock lättar humöret lite är kylan. Att det äntligen har blivit kallt. Det verkar som om det är på riktigt också, som att den kanske, kanske kommit för att stanna. Talade med Billeror om vintersemester, att vi borde åka, en vecka vart som helst, bara det är ordentligt med snö. Jag vill till Norge. Han vill till riksgränsen. Vart som helst, bara det finns snö. Jag behöver köpa nya skidklädor, och nya skidor. Det kan bli dyrt. Ska kolla lite i mellandagarna om de rear ut några grymma jackor och täckbyxor i vilket fall.

Måndag, och åter in i rutinerna. Låtsas jobba fast jag egentligen är för trött och bloggar lite istället. Försöker sluta med msn på jobbet. Det går sådär. En till kopp kaffe. Försöker få undan lite privatsamtal, ärenden. Optikern. Vårdcentralen. Försäkringsbolaget. Hyresvärden.

Måndag, och även idag suger det.

Jag ville ju bara måla.

Jag vet väl att det inte hade varit rätt.
Inte den här morgonen i vilket fall.
Men att skicka en sexuellt frustrerad flicka med endast en timmes sömn i kroppen till jobbet är nästan elakt.

Dilemma: Jag tycker så mycket om honom på ett vänskapligt plan. Samtidigt är jag vansinigt attraherad av honom fysiskt.
Det har fungerat, tex fungerade det i flera månader med MrGreen (sedan varför det slutade fungera är en annan historia). Men hur talar man om för någon att man bara vill ha godsakerna utan att äta hela kakan? Att fråga efter bara en fuckbuddie är som att säga "Hej jag tycker inte om dig tillräckligt för att vi ska bli ihop. Det enda som betyder något för mig är din kropp." Och det stämmer ju inte. Men snacka om att trycka ner någon, om man ska behöva säga att man inte är och förmodligen inte kommer bli kär.
Men jag tror att vi klivit över gränsen till någon form av mellanplan, ett läge som jag inte känner så bra. Det är liksom ... otrampad mark på sätt och vis.
Jag vet inte varför jag slås av panik på det här viset, varför jag blåser upp det. Kan det inte bara få vara vad det är? Jag tycker ju om honom! Låt det vara där, håll inte på och känn efter. Lägg av att analysera, inte minst dig själv.

Jag tror att det som stör mig mest just nu är att jag har för lite sömn i kroppen. Det - och att jag behövde honom imorse.

let the games stop

Jag har så många ord i huvudet, Alias förstör en. Jag tänker alla ord med synonymer och motsatser, det blir helt fullt i huvudet och öl gör inte tankarna renare.

Jag har tänkt på Misse hela dagen idag. Från att jag vaknade tills nu och kommer förmodligen inte sluta förrän jag somnat. Något är det. Som har hänt. Eller så är det bara ren saknad av lugn jag vet inte.

I vilket fall var det väldigt trevligt ikväll, jag vill att det ska vara såhär varje gång. Jag trivs när det är såhär avslappnat och lugnt. Kravlöst liksom.
Mest av allt trivs jag med att ha Lillebror här.

Mac ringde en sväng, verkar som om han helt plötsligt saknar mig, som om det blev mersmak efter att vi träffades i veckan. Jag kan inte ens med att ge honom ett lillfinger. Det är inte rätt. Mot honom. Jag vill inte ha det, han, något, alls, nu. Jag vill ha mig. Och helst Lillebror i närheten kring det.
Vi ska köpa webkameror nu så vi kan prata när som och så att jag får se honom. "Men kort då" frågade Misse "räcker inte det?" Nej, det räcker inte. Jag blir helt trasig när jag inte får ha honom nära, se hans minspel, hans ryckiga reaktioner på vad vi pratar om.

Idag var vi på IKEA, röjde som tusan och busade och höll liv och låda. Folk tittade, vissa log, andra såg mest besvärade ut. Men jag trivs. Mer än annars. Lillebror betyder allt för mig. Allt.

Varför?


Balkongen luktar frost.

Wehey! Jag sov till nästan kl 10!
Sovmorgon kan väl lika gärna vara det här sega före frukost, att inte behöva stressa in i duschen, att knäppa igång kaffet, slå på datorn, bara ta det jävligt lugnt. Att även om man inte sover får en morgon i lugn och ro.

Jag tycker om min balkong idag. Det är kallt och vindstilla. Det luktar frost. Staden hörs på avstånd, det är samma ljud som när godstågen blåser förbi stationen i Falun. Det hörs ända upp till huset, som ett dovt, tjockt brusande. Så låter staden genom minusgraderna idag. Eller så var det ett tåg idag med som jag hörde från balkongen, jag vet inte så noga, för även om solen lyser så gick jag in efter bara lite.

Nu kom lillebror upp. Han tycker också om balkongen. Går ut från sovrummet i bar överkropp. Sträcker på sig.
"Lillebror, du behöver jacka därute!"
"Äh. Det är skönt."
Ok. Min lillebror är den varmblodigaste människan jag känner. Han har shortssäsong samtidigt som andra har sommardäck. Byter i april, håller i till november. Tokskalle.

Nu ska vi ta det lugnt och smarra lite frulle, ikväll kommer besök, vi ska spela spel. Jag och Mag ska spöa skiten ur de andra i
Alias. Det ska bli trevligt med spelkväll. Vi spelar för lite spel.

Nu, grötfrukost.

Platt fall

Hur kommer det sig att saker vänds ut och in och bak och fram och att jag inte märker något förrän det är för sent?

Vilken dag. En sån dag! Inget utöver det vanliga, bara samma lika, förutom att Lillebror är här! Och att det är fredag förstås och att jag får sova tills jag vaknar imorgon (haha). Inget särskilt har hänt, vi käkade tacobuffe på biljarden utan att spela biljard och nu ligger vi på varsin soffa med varsitt samvete.

Han har större fötter än jag har. Tar större steg. Betyder det att han har gått längre?

Jo, en sak hände idag som jag inte berättade för någon.
Jag brukar gilla att berätta när jag gör bort mig men idag var det ju på riktigt riktigt, inte bara på ren dumhet, utan för att jag var (blev) ouppmärksam, så det blev pinsamt. Själva fallet var väl inte särskilt pinsamt, snarare anledningen till varför jag föll.
I vilket fall föll jag. Utanför Panduro där jag köpt en textilpenna och två tygsnuttar. Handlöst på gatstenarna föll jag. Tackade den store klädguden för att jag har så många tröjor och halsdukar att jag inte gjorde mig illa. Jag blev distraherad av ett fordon. En buss.

För ett par tre år sedan drömde jag om det här fallet, fast den gången var det en vit volvo som fick mig att falla. Jag hade samma jacka som idag, en stor svart halsduk (vilket jag inte ägde någon då) och stor väska som jag höll i. Så det blev lite kusligt när jag föll och trillade rätt ner i drömmen igen. Jag hade glömt drömmen.

Vuxna människor snubblar inte för att de ser något speciellt. Jag har tappat balansen på riktigt, det skrämmer mig. Så visst hände det något idag. Jag såg en buss. Suck.

wake upp call

Jag har funderat i ett par dagar nu vad jag behöver för väckningsrutin. Hela den här veckan har jag försovit mig, inte så jag blivit sen till jobbet, men så att jag precis hunnit klä mig innan jag hastat till vagnen. Jag skyller förstås på nya mobilen, det är dens fel att jag inte vaknat bra - det faktum att jag sovit kring fem timmar per natt i två veckor har inget med saken att göra.

Jag är en snoozare. Det finns inget som är så gott som att bli väckt (eller ja, ni vet vad jag menar) och få slå till whatever och vända sig och somna om. Det är så skönt. Det är som om väckningsklockan endast är till för att påminna mig om hur varmt och gosigt det är i sängen, och inte alls egentligen att få mig att gå upp, i det kalla, och tassa omkring på kallt golv innan jag går till jobbet.

Jag brukar tänka, att "snart är det lördag, då ska jag sova så länge tills jag vaknar och det ska bli så himla skönt och sovmorgon att bara ligga kvar i det varma och..."
Sedan blir det lördag. Och visst fan sover jag tills jag vaknar, det gör jag ju varje dag egentligen. Men när jag väl vaknar (9-10-tiden) så hoppar jag ju upp med en gång. "Fan, kan inte ligga här hela dagen!" Det är märkligt, det där.

Snart behöver jag gå om jag inte ska missa vagnen. Ute är det frost på taken men inte i träden. Och det är fredag. Någon som vet om de säljer långfil i den här staden? Jag längtar efter norrland.

Hyllning till Bror Kanin

Jag kommer inte ifrån det. Det stör mig. Jag önskar att jag kunde släppa det.

Nu ligger Lillebror i soffan bredvid min. Om nyförälskelse är en psykos är han min. Jag kan inte ta ögonen ifrån honom. "Lillebror, hur kan du vara så bra, hela tiden? För mig?" Det är som om jag är den trasiga lampan själv, och han sätter i kontakten utan problem. Han kommer in i min bubbla och putsar bort mina klösmärken. Och stryker mig över huvudet och ler.

Där finns inget förebrående, inga krav, där kan jag sitta i min bubbla utan masker, utan skal. Han städar ihop mina skatter och lägger dem prydligt i kistan igen där de ska vara, så att jag kan ta fram det bästa till nästa person som blir unnad att få komma in och titta. Han lagar mig och ställer tillrätta utan att behöva något tillbaka. Han är min bästa. Utan honom levde jag inte.

Utan honom levde jag inte.

Hur går det, tiden?

En och en halv timme kvar tills jag får gå här ifrån och ungefär två tills jag får träffa lillebror. Jag kan inte sitta stilla. Pratar med Misse fast det är tyst och vi jobbar på varsitt håll men jag tycker om att ha honom i örat ändå. Arbetsuppgifterna idag suger, jag lär nog gå ut på lagret och göra något annat, tiden går fortare där ute. Puss - hej.

Grisbjörnens återkomst

Och så knäppte det till och blev kallt. Jag glömmer långfillingarna varje dag och fryser om låren. Men jag har varma vantar. I väskan.
Idag kommer lillebror. Om åtta timmar kliver han in på fiket och jag får krama honom och lätta lite. Jag tror att jag behöver ringa och säga åt honom att ta med sig en jacka den här gången.

Solen lyser in genom persiennerna och jag har huvudvärk. Mina händer luktar hund. Jag har en kund som har en sån liten accessoar-hund, som mer ser ut som en gremling, jag kallar den Grisbjörnen. Det ser ut som en björn men låter som en gris. Den hunden luktar omklädningsrum ur munnen, det är helt vidrigt. Men den är ju så söt och så glad och blir helt till sig när vi ses så jag lär ju leka med den och dra i plastbitar och morra och busa. Slutsatsen blir att jag luktar päck om händerna i flera timmar efteråt, det går inte ens bort med tvål. Grisbjörnen ligger vid mina fötter nu och väntar på matte. Jag vill också ha en vovve, som kan ligga här på dagarna och vänta på att vi ska gå hem. "Men inga djur på jobbet"

Accessoar rimmar på pissoar, om man tänker så blir det inte lika kul att hänga det på kroppen.

ps:
Kärlek

grinolle

Ikväll lyssnar vi på Finch - what it is to burn. Det är snart ett år sedan men nu lyssnar vi på det och tycker om rösten som nästan spricker och är så varm och tunn. Och så äter vi choklad. Jag och mig själv. Vi gillar choklad. Och vi gillar en whisky på onsdagen om vi har diskat först. Och vi gillar tanken på att lillebror kommer imorgon.
För det gör han. Jag kommer börja lipa när han kramar mig hej.

mina älskade

Jag saknar så mycket i mitt liv idag, mest av allt saknar jag lillebror. Därefter saknar jag mina vänner. Känns som evigheter sedan jag träffade dem fast det bara handlar om någon vecka. Kanske inte kan skryta med att vi umgicks speciellt hårt den kvällen?
Behöver konversation. Jag tror att det är det jag saknar. Prata. När M ringde härom kvällen lossnade massor och jag fattade inte hur jag saknat att prata med folk, på riktigt. Jag tynar bort när jag inte får skvallra och babbla! Jag saknar mina vänner.

sa+em
Em & Jag

M m m m m m

Jag och min stora käft, att vi aldrig kan hålla sams.

Mac var hos mig igår, så pratade vi massa musik och uteställen och kom in på folk vi kände. Då visar det sig att han känner Måns. Han frågar om jag vet vem det är, jag mumlar lite och ser ut genom fönstret.
"Det kanske inte är samma Måns?" jag hoppas.
"Hur många som kallas Måns har tatueringar över tamejfan hela kroppen?"
"Eh.. Det kan vara så att jag kanske känner honom lite."
"Han är en av mina barndomspolare skulle man kunna säga"
"Mhm, man skulle kunna säga att han är lite förtjust i mig. Som en underdrift kanske."
Såklart att Mac känner Måns. Varför skulle han inte känna Måns?

Imorgon kommer lillebror. Då kommer det bli lite bättre. Jag kanske får fnisset tillbaka? Och mina drömmar.

Dratt på fall.

Jag trillar och reser mig upp igen. Som om jag håller på att lära mig gå. Trillar, reser mig. Vinglar. Fnissar bara när jag står. Vet inte riktigt, det blir förvirrande efter alla fall. Yr i huvudet.

Lillebror kommer på torsdag. Jag vet inte hur jag ska beskriva det, det känns så bra att jag blir helt virrig. Kan inte leva utan honom. När jag skulle skriva lyckolistan (som för övrigt inte är satt på papper ännu) så tänkte jag en stor etta i huvudet och Billeror. Inget mer. Det kom inte ens en tvåa. M frågade vad som kom som nummer två. Jag funderade. Det finns i nuläget ingen tvåa. Tyvärr. Kan inte tänka längre än till Prio ett. Törs inte ersätta Prio ett. Prio ett är det enda jag vill ha och behöver. Och får. Tack lilla pappa för att du skickar ner honom, du är bäst.

Så, nu är det bara att bita ihop tills på torsdag. Och hålla tummarna. Och hoppas på att jag får tillbaka mina drömmar, jag saknade dem alldeles fruktansvärt mycket inatt.

under bordet

Jag har inte träffat honom på länge.
Det som slår mig är att han är patetisk men envis.
Patetiskt bra på att tycka synd om sig själv, det fixar jag inte riktigt.
Envis som synden, det beundrar jag verkligen.
Det blir bara så fel när man kombinerar de två.

Blås upp det bara!

Jag grät. Inne på min chefs kontor. Vet inte om det var lättnad eller förnedring. I vilket fall har hon puttat lite på mig att jag ska ta tag i mig innan det blir för sent och värre.
"Skriv en lista, på vad du mår bra av. Och en där du skriver ner vad du vill förbättra i ditt liv. Du får inte gå omkring och bara må dåligt, lägg av att omge dig med folk som inte pushar dig! Du är för bra för det! Skriv nu en lista, och så ser du till att bara göra sånt du mår bra av!"

Så nu ska jag tvinga ner lillebror i helgen. För det finns ingen som får mig att må så bra som han gör. Det finns många bra i mitt liv men ingen som jag kan jämföra med honom. Och så ska jag ge fan i att gå till jobbet om det är drygt. Största ångesten kommer ju när jag tänker på jobbet. Varför vet jag inte, tvåårskris? Det får man, det vet jag. Det har jag fått på alla tidigare arbetsplatser, så jag blir inte förvånad. Ikväll efter jobbet blir det listskrivning. Och ett nytt motto igen. Jag har det klart, nu ska det bra präntas in.

Jävla Subba, ge fan i att blåsa upp allt till såna stora proportioner, du vet att hösten sänker dig, varför göra det värre än det är? Lyxproblem, det är vad det är. Ta dig i kragen och bestäm dig för vad det är du ska prioritera, du kommer ingenstans genom att överanalysera allt som händer runt dig. Ge fan!

Trasiga tankar

Sedan händer något konstigt.
J
ag hittar inte hem. Det är för halt. Jag som aldrig halkar, haltar. Var har jag lagt kontrollen?
Jag har en knöl. Den är liten.
Det ofarliga kryper närmare och drömmarna smyger sig på verkligheten, tidigare varje gång. Överraskar mig som är redo, även idag.
Det här blir intressant.
Jag är en sådan som inte har ångest. Bara för döden.
För andra.
Huggen mitt itu i förrgår.
Tårarna torkar mina kindben fast jag inte kan gråta.
Ögonen blir lugna när insikterna lyser in. Lyser på. Slår på. Skrämmer.
Oron kommer med det ofarliga.
Intressant och förvirrande. Slipar sinnet slött, trögt, drygt trasigt.
Där hände något konstigt.
Klart man blir rädd.

Ni speciella II

Hur ska jag göra för att det inte skall bli fel?

Ni är så många som läser varje dag, så många som känner mig utanför det här. Hur kan ni
veta vem jag vänder mig till i mina inlägg? Jag blir ledsen och förolämpad av er som tar mina inlägg personligt. Kolla åtminstånde upp vad saken gäller innan ni hoppar på mig om vad jag skrivit. Det gäller er alla som förhastat er. Både i verkliga livet och bland kommentarerna.

Och för guds skull, läs ordentligt innan ni blir upprörda, ibland är meningen en annan mellan raderna. Meningen är inte att lösa problem med folk omkring mig genom inläggen, snarare få ut ballonger ur svalget. Om ni som känner mig har frågor om vad det handlar om så har jag en telefon faktiskt. Sedan kan jag välja själv vad jag svarar på och inte.

Läs min dagbok som den är eller låt bli. Ett enkelt val.

skuggor ur det nutida

Flickan som har vantarna på, bara när hon åker buss:

vi är som skuggor
som
överlappar varandra
men din skugga darrar
ensam
är jag
inte
det finns fler skuggor
som
lyssnar efter liv
längtar
efter det
som finns
så nära

kastar skuggor

men så långt bort
så jag inte når
för det finns fler
som jag
som ska dela
men det går
ändå
tills vidare

fångar skuggor
ha inte bråttom
du hade aldrig bråttom
långa skuggor
många
snabba skuggor

får inte ligga kvar
har ingen chans
vänta
väntar
du får inte dö

vidriga kräksjuka!!!

En kort men ganska vidrig tanke:

Angående vinterkräksjukan, borde inte rökare drabbas hårdare än ickerökare?
Min teori har att göra med offentliga platser och sättet att röka på. Ta till exempel spårvagnen, bussen, tunnelbanan, whatever. En man kliver på. Han tar upp sitt busskort som vanligt och stämplar det. När han ska sätta sig knycker fordonet till och för att inte ramla tar han tag i en ledstång. För att ta sig vidare bakåt i fordonet kommer han att ta i ytterligare en stolpe och nudda två handtag. Utan att tänka på det.

Ett av dem handtagen hade för bara ett par minuter sedan blivit lämnat av en hand, en hand som sitter fast på en kvinna, helt ovetandes om att hon inom fyra timmar kommer att ligga dubbelvikt på toaletten då hon smittats av sin otrogne mans avskedskyss samma morgon.

Åter till min teori. Mannen sätter sig på sin plats. Än är han inte smittad. När han åkt klart kliver han av och tänder en cigarett. Bakterierna som flugit upp på hans hand från handtaget kryper nu via filtret in i munnen. Vips! Han är smittad!

Summa summarum, min teori är ju egentligen inte svårare än att en rökare för sin hand till munnen säkert sjuttio gånger fler per dag än en ickerökare.

En rätt vidrig tanke. Och en jättebra anledning så här på hösten att lägga av.

Första, andra, tredje, Hora!

Jag fryser som en hund. De säger att det nog är lite kallt på mitt kontor men som jag fryser idag har jag inte frusit på hela hösten, och det med ulltofflor, halsduk och vantar. Det känns verkligen inte bra. Fan nu går saker åt helskotta. Den här dagen borde raderas helt och hållet. Jag lär försöka göra något vettigt efter jobbet så den inte blir helt igenom kass.

Jag pratade lite med mamma för en stund sedan, det var bra iallafall. Länge sedan vi pratade på riktigt, inte bara flyktigt när jag ändå bara frågar efter lillebror.
Men jag saknar lillebror. Nu särskilt saknar jag lillebror. Jag minns inte när han fattades mig på det här viset senast. Jag behöver honom hos mig nu.

Vill inte åka till tyskland i helgen. Jag vill sova. Kurera. Laga.

Men det ger ju pengar.

Att baka en hjärna.

Haha vad jag var duktig att gå och lägga mig tidigt igår då. Klockan passerade likförbannat 01.00 innan jag somnade. Tåget (sovtåget) avgick 01.12. Men jag hann med det. Jag som skulle sova så himla tidigt.

Frugan och Maggan var hos mig igår på fika, jag bakade sockerkaka med blåbär som var jättegod men fastnade i formen för jag hade inget ströbröd, bara havregryn, så det var snarade en stor blå hjärna på tallriken än en vacker kaka.
De stannade till halvelva någonting, och istället för att gå och sova som jag borde gjort, slog jag på datorn och där fanns massa vänner och folk jag tycker om, bl a J som jag inte hört ifrån på så länge. Jag vill åka till London.

Idag jobba loss och hårt. Fast det kliar och rinner i näsan (det tänker jag förtränga idag) och jag är precis lika trött idag som igår.

Jag saknar honom.

Marky Mark

Fast om klockan passerar tre och man är så gott som utarbetad, men Marky Mark & the Funky Bunch kommer på radio, då blir livet plötsligt lite lättare att leva.

Frugan m fl kommer hem till mig idag på fika. Jag tänkte slänga ihop en sockerkaka och bjussa på kaffe. Och så ska jag tvätta. Två flugor i en smäll alltså. Eller tre, för jag får ju en anledning att plocka lite i kärnkatastrofen.

nätet kommer och går lite hur det vill här så jag kanske inte får det här publicerat vid den tiden jag skriver utan bara om det knallar igång en minut till

Det ska i vilket fall bli trevligt att få gå hem om en stund. Jag har längtat efter att sluta hela dagen (för evigt?).

kräksjukan kommer!

Ok. Det satte sig snabbare än jag trodde. Jag var ju rätt pigg när jag stormade in på kontoret imorse, jag trodde som inte att det skulle vara några problem med tröttheten.

Men tji fick jag. Jag är så seg. På gränsen till sur. Lite tjurig, plutig med läppen. Inte otrevlig alls, bara trött och vill inte ha några sysslor, jag vill bara ha soffa och kramar. Orkar inte vara här nu. Mitt jobb suger idag.

Hörde på radion att nu kommer vinterkräksjukan. Kanske kan man sjukskriva sig några dagar för att slippa den?

fuck off, sleeping beauty

Det var så märkligt, jag har ju aldrig problem med sömnen.
Jag var så sömnig igår när jag kommit till Misse. Eller egentligen var jag sömnig hela dagen igår. Gäspade. Kroppen spändes ut och öppnades i varje gäspning, jag liksom tappade kontrollen. Så trött. När vi kollade på film var den så bra att jag inte gäspade en enda gång, jag minns faktiskt inte ens om något hände under filmen mer än att den var så bra och resten av världen stängdes av, och det är inte så vanligt nuförtiden.

Jag längtade så efter sängen när filmen var slut, brossade taddarna och gick och lade mig nästan direkt. Sedan började det skumma. Jag började drömma (som vanligt) men inte som vanligt. Det tog förvånansvärt lång tid innan jag kom igång, och sedan när jag trodde att jag var igång så var jag egentligen lurad och drömde inte alls, jag var ju vaken. Så höll det på. Länge. Jag låg vaken. Kände att Misse var vaken. Hörde Misse somna. Trodde att jag somnade själv men icke, vände mig om, Misse vaknade. Ett jävla sjåpande och snurrande men inget sovande.

Vid ett par tillfällen upptäckte jag att jag slumrat till, det var när jag kastade mig åt sidan för att drömmarna blev för verkliga och jag tappade balansen. Eller när jag väckte mig själv med mummel och prat om ingenting. Men varje gång kändes det som om jag vaknade av sån muskelryckning som man får precis innan man somnar, och att jag egentligen inte alls sovit länge.

I vilket fall var det märkligt. För jag har ju aldrig problem med sömnen - förutom natten till idag. Och det var obehagligt.

t.v.

Jag har saker jag behöver skriva om.
Men inte ikväll,
jag vill att de ska komma ut på rätt sätt.
Rättvist.
Så de får vänta. Godnatt.

(inatt sover jag ensam och jag tror det går bra)

sån rädd tjej

Stackars hon som aldrig fryser
och alltid får vad hon vill ha
Ja stackars hon som har det bra

How could anybody deny you
Honey you should know
that I could never go on
without you

Anyone who tried to deny you
must be out of their mind


Jag ska sluta lyssna på deppig musik.
Och så ska jag kanske åka till L. För jag törs verkligen inte sova ensam.
Verkligen inte.


Hemsökt II

M åkte strax efter midnatt. Då ringde jag Misse. Vi pratade en stund om allt och inget, sedan var jag tvungen att gå upp en stund.

Sedan blev jag rädd. Håret reste sig i nacken. Något var i min lägenhet. Någon var i min lägenhet. Det knäppte till högt från hallen eller köket. Jag blev rädd och smög panikartat till sängen och kröp ner.

Mellanord:
Jag har känt att det funnits något i min lägenhet länge, sedan jag flyttade in i princip. Som att det finns en kvinna där som mest vill hålla koll, finnas nära. Hon har inte stört mig, så jag har inte stört henne.


Det kom flera ljud från köket och hallen. Jag låg som en spänd fiolsträng under täcket och vågade inte titta. Jag skrek till henne lite darrigt att låta mig vara. Att hon gärna fick ta nybakt bröd, om hon bara höll sig tyst. Jag slog igång tvn, nyheter. Misse försökte få mig på andra tankar och pratade om ditten och datten och jag svarade så gott jag kunde fast nu minns jag ingenting vi pratade om (vilket inte gör något för han kom fan inte ens ihåg att vi pratat i telefon tidigare på dagen).

Jag behövde ett vapen. Inom räckhåll från sängen? Jag öppnade nattduksbordet, och tog fram det första jag kunde komma på som liknade ett vapen. Kröp ner under täcket igen. Men Sara, en penna? Kommer du verkligen så jäkla långt med den? Fnissar. Tar istället en sån snökula ni vet, med vatten i och flingor om man skakar den. Fast utan snö, med glitter och hjärtan i istället (fick den av mina låtsassystrar i tyskland i höstas). Jag kände då som att den innehöll bra energi.

Ända tills jag skulle ställa alarmet till morgonen och hela nattduksbordet durrade till. Jag flög bak i sängen med ett pip och hjärtat hoppade ur kroppen. Misse frågar om jag inte stött till det själv. Jag pep att jag inte visste, men att det nog var så. För att inte skrämma upp mig själv så.

Ljuden kom och gick. Jag låg under täcket men kände ändå kalla vindpustar över kroppen. Jag var så jävla rädd. Till slut efter nyheter en stund så kom äntligen sovtåget, förmodligen på ren utmattning. Jag hann med det.

Visst, jag vet. Jag skrämde upp mig själv. Förmodligen var det ugnen som knäppte. Eller elementen. Säsongen tar med sig nya ljud till boenden, och jag har inte hört hösten i min lägenhet än. Jag är bra på att spatta upp mig själv, och gjorde så inatt till ... halvtre kanske. Skapligt svårt att komma upp imorse. Men det gick. Och jag ropade genom dörrspringan, på väg ut, att "Vi får prata om det här när jag kommer hem!" Helt argt. Så nu ska jag skälla lite när jag kommer hem. Då känns det nog bättre sedan.
Pulsen ligger fortfarande lite högre än normalt. Men det är mitt eget fel. Man ska inte ha så bra fantasi, jag är på tok för gammal för spjälsäng och nattlampa. Men det är ditåt det barkar nu.

onehundred

Jag kanske borde göra om det här till en drömblogg. Just nu kretsar så mycket kring mina drömmar. Hela dagarna genomsyras av vad som hänt under natten. Inatt var där torr vit snö. Inte kallt regn i höstvarm luft. Jag blev nästan besviken imorse.

Igår kväll efter spinningen provade jag yoga. Det var ju jobbigt! Inte på samma sätt som spinning, men uthållighet! Jag är så stel och knycklig, har ingen balans heller. Behöver träna balans.

Hundra tankar i mitt huvud, jag vill få ut lite men jag lär äta först.

Must i

Min midsommarpojke ringer och läser en haiku för mig. Jag talar om vad jag hörde mellan snoozarna imorse. Hur hon en dag kommer se tillbaka på allt och tänka att hon blåste upp allt, förstorade allt. Jag tänkte på det länge sedan.

M, bak imorgon låter toppen. Ring mig.

mmm, man blir glad



"Efter den här tiden, det jag saknar mest är din hud. Som ett band mellan höfterna, under magen, precis innan det blir förbjudet. Du är så len där."


Gulliga M

Gulliga, gulliga M, du är så välkommen till mig för en liten baksession, vi kan dra ihop flera stycken och rulla frallor och knåda limpor, flera satser så kan ni få med er bröd hem. Jag sopar av hela matbordet och gör om det till bakbord. Hugin får komma fram ut skåpet och knåda deg, det enda jag ska köpa är nån form av brödkrydda för det har jag ingen. Även om jag letat flera gånger.

Gulliga, gulliga M, kom hem till mig och hjälp mig baka bröd.

gone

Jag saknar något.

Det känns som om något fattas mig.

Något jag haft,
men tappat,
förlorat.

Det känns som om det var viktigt.

Surridurr

Jag kommer ihåg den där klockan. Den hade ett behagligt surrande ljud. Jag tyckte om den. Mamma och Pappa hade varsin på respektive sida sängen, och de lös så varmgult och grönt. Som jag minns det iallafall.
Surrandet. Jag minns det dova surrandet.


bebis