Partyprinsessan

För ett par månader sedan var jag på min första Tip The Velvet fest. Där samlas korsetter, pinuppor, gangsters och annat löst folk för att dricka vin och se på burlesque tjejer/killar som dansar och showar. Det var fantastiskt roligt även om jag drack en del för mycket (lätt hant när det är fri bar). Nu på lördag är det dags igen, jag har ingen lust att ha samma outfit som förra gången, men jag har egentligen inte hittat något nytt heller mer än två par riktigt nice skor som jag inte kan välja mellan. Jag tänkte ta en repa imorgon efter jobbet och se om jag kan hitta en ny korsett/bustier/klänning som kan passa.
Om du är intresserad, besök gruppen Tip The Velvet på fejjan.

Nästa helg är det en stor salsafest och jag känner mig inte riktigt upplagd, jag har en klänning hemma som skulle kunna passa, men vill kanske ha något lite längre, klänningen jag har är mini och inköpt för säkert 8 år (och kg) sedan. Jag skulle kunna tänka mig denna bruna från
Swefox (passar ett par skor jag älskar) eller denna rosa från Gina Tricot. Båda under 400 kr, vilket passar min budget perfekt!

Tokyo T/R

Jag var i Tokyo inatt. Någonstans ganska högt upp fanns en gräsmatta med en liten gångväg som var någons bakgård. Jag var så fruktansvärt höjdrädd där i parken så jag var tvungen att krypa. Det var helt märkligt, man såg bara toppen på byggnaderna runt omkring, men fast det var stängsel runt hela bakgården så kunde jag inte annat än att knalla omkring på alla fyra för jag hade sån svindel.

Plötsligt var jag naken (som vanligt i drömmarna, vad händer??) där jag kröp omkring. Jag hittade en ganska stor sjöstjärna som verkade vilse som jag tog med mig. Efter en liten stund upptäckte jag att jag hade som små brännblåsor över hela sidan av magen, ner på benet och upp över bröstet. Det måste ha varit sjöstjärnan.

När jag gick för att duscha av mig (och svalka blåsorna) i den gula tvättstugan som tillhörde bakgården så var Misse och mamma där, det var något slags tjafs som jag lade mig i och avslutade. Det var tvättlinor överallt. I duschen stod någon annan med kläder på och spolade av en balja eller nåt.

Jag gick ut i köket för att vänta på min tur och ta något att dricka under tiden, då kom en tjej som jag känner igen, hon hade linser som gjorde henne blind, men hon verkade hitta ganska bra ändå, det var någon form av gameshow i köket.

Jag vaknade av solen och klockradion strax efter 07. Det första jag såg var våra nya lakan som är helt vita, solen sken in genom fönstret sådär gult och jag trodde för en sekund att jag var med i en corn-flakes-reklam innan jag kände hur svettig jag var.


De här husen såg jag, fast jag var ju lika högt upp som de så jag såg bara toppen på skraporna.

Run Sara, Run!

Jag får konditionspanik nu.
Vi ska (med kontoret) i vår inte bara vara med i Korpens stegräklnartävling utan även springa vårruset. Jag har verkligen kondition noll. Det kommer bli vårflåset för min del, sådär oattraktivt med blossande kinder och lite snor på läppen. Sådär varm så man inte ens svettas, utan bara blir röd och det går aldrig över.
Jag borde promenera mer, särskilt nu när jag har tillgång till en hel hög trevliga vägar och stigar, men det blir bara inte av. Jag skyller lite på att jag inte äger några bra joggingskor, att det är för dyrt med skor och att mina knän inte mår bra av att springa i vanliga gummidojjor (fast det vet jag ju inte om jag inte har provat).
Jag ser egentligen lite fram emot att vara en sån som springer, jag kan liksom föreställa mig själv på grusvägarna, det skumpar inte alls om låren eller magen utan det går sådär bra som det gör om man är tillräckligt fit. Jag har fina skor som ändå är lite utslitna som Forrest Gumps är efter andra klippet, så att det syns att "här kommer en som brukar vara ute, det skulle jag med vilja".
Undrar när det kommer bli av, förmodligen inte före Korpens stegräknartävling eller vårruset.

Soffpotatisarna

Nu när jag redan flyttar i tanken är det väldigt tungt att komma hem till gården på kvällen. Jag dekorerar för fullt i nya imagina lägenheten och verkar ha hur mycket pengar som helst när jag inreder! Till exempel är jag ruskigt sugen på nytt överdrag till soffan, hittade dessa på Bemz och de är ju mycket billigare än en ny soffa! Vi har ju lite krux jag och Misse, vi har varsin soffa som vi ÄLSKAR men de passar int riktigt ihop, men nu går det ju att beställa överdrag i samma tyg, vilket skulle kunna göra illusionen lite mer tilltalande.

Just nu väljer jag mellan dessa...


Sommartäcke

Som vanligt gick helgen alldeles för fort. Även om jag faktiskt hann hälsa på hästarna, dra på en sådär rolig fest, spela kort med E&S, bli bjuden på middag, gosa med katterna, hänga med H och sova i hans soffa, se en film, dusha och tvätta håret (väl behövligt) och till och med sova en hel del.

Igår hade jag intentionen att bädda rent i sängen och byta till sommartäcke, det börjar bli på tok för varmt på nätterna nu. Dessvärre hanns inte det med och följdaktligen drömde jag massor inatt och sov allmänt väldigt dåligt. Jag har bland annat varit på flykt med Lisbeth Salander och Limpan, men vi var tvungen att stanna hela tiden för jag hade mens och blödde igenom hela tiden så det rann mängder med blod mellan mina ben. Vi stod på en slags fotbollsläktare och det vara så nära att ta sig ut, men vi kunde ju inte springa så fort om mina blodspår skulle avslöja oss direkt.
När jag vaknade var jag ruskigt rädd att det skulle vara blod i hela sängen, men det var det gudskelov inte. Klockan var fyra då, och en av kattungarna vaknade och ville gosa, själv ville jag kissa.

Efter det somnade jag direkt, men fortsatte drömma och ville inte alls gå upp när klockan ringde 05.38.

Nu sitter jag i vilket fall på jobbet men vill bara gå hem. Jag vill bädda rent i sängen och byta till sommartäcke, jag vill drömma om något annat än blod, jag vill stänga ute katterna igen och slippa vakna med katthår i näsan och tussar i öronen. Jag vill flytta. Helst av allt vill jag packa ihop allt och flytta. Ta ledigt i två månader och rensa och packa och flytta till en ny lägenhet. Så här vill jag bo.


Vuxen fredagskväll

Så jag gjorde som man ska göra för att hålla sig glad, jag följde en impuls och åkte till Stenungsund efter jobbet utan att ens höra efter om någon kunde umgås. Det började med en tur till stallet och pussa hästmular och klia manar och ge bort min banan till en shettis, fortsatte med god paneng hos C&H, en duettoperett med deras katt Konrad och nu lite internet. Har jag flyt nu så kanske de spelar kort hos C&Hs grannar och då smiter jag dit lite senare.

En bra impuls helt enkelt, fick skjuts av Misse hit och han hämtar mig efter jobbet, så jag kan till och med ta ett glas vin om jag skulle vilja (om jag blir bjuden förstås). Så jag är toknöjd med fredagen hittills!

Mer Irish än Coffee

Fredag = äntligen helg

Men helgerna går ju så jädra fort! Jag hade nyss (fyra arbetsdagar sedan) semester i mer än en vecka. Vi var i Sälen och åkte skidor och det var sådär bra väder som på film, sol och perfekt snö sådär så jag inte ens fick träningsvärk. Pappa blandade Irish Coffee i backen som mest var Irish och minst Coffee och jag fick tid att hänga med min bror. Något liknande som man tänker att man borde kunna leva på flera flera veckor framöver men efter fyra dagar i bunkern längtar jag dit igen. Jag vill hellre jobba där, stå med ena knät över sätet på skotern och bränna upp för backen. Alltid sköna kläder och mycket snö. Tanken är svår att göra sig av med.

Jag får kompromissa och åka upp till svärmor istället. Misses mamma är en bra extramamma. Hon har massa söta hundar som älskar mig och nu ska vi börja träna för jag ska ställa ut två i vår. Hon ska ställa fyra, men eftersom hon inte orkar så mycket (MS) så ska jag ta två. Det blir spännande! Jag vill hellre ligga på hennes soffa och röka cigaretter och spela kort än att sitta här framför datorn på jobbet. Jag är så dålig på det nuförtiden, det blir lite för mycket Facebook och lite för lite jobb... Snart får jag väl sparken, då kan jag ligga hur mycket jag vill på Svärmors soffa.

Längsta, mannen!

Det verkar som om mitt liv sedan en tid tillbaka genomsyrats av "när ska jag hinna".
Jag vill så gärna börja packa ihop mitt bohag i flyttkartonger, jag vill hinna gosa med mina katter, jag vill hinna åka upp till svärmor och träna med hundarna, jag vill hinna sola, jag vill hinna träna, jag vill hinna sy lite inför sommaren, jag vill hinna göra min del på hemmaplan, jag vill hinna fika med mina vänner, jag vill hinna rida mer, jag vill hinna festa i Göteborg, jag vill hinna åka en helg till sthlm etcetera etcetera som min gamla lärare Ernesto brukade säga.

Istället känns det som om jag bara jobbar och kör bil. Vilket i och för sig inte är så dumt, för nu har jag Stieg Larssons "Luftslottet som sprängdes" i bilstereon.

Jag har i vilket fall hunnit till sthlm och köpt superfina superhöga skor, och jag har hunnit hitta en ny favoritkille,
The Tallest Man on Earth, jag kan inte sluta lyssna på den mannen. Jag önskar jag hade 100 album.
Såg förresten att han spelar live på Storan 13 maj, kanske borde gå.



Måndagslust.

Undrar hur roligt arbete man ska ha för att måndagar ska kännas acceptabla. Mitt arbete är uppenbarligen inte tillräckligt roligt för att måndagar ska kännas kul. Det enda som håller mig uppe nu är talböckerna, det gör att bilresan känns lockande, oavsett om jag är på väg hem eller bort. Jag är nu inne på andra delen i Stieg Larssons triologi om Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander. Böckerna är verkligen inte vad jag väntat mig, men så bra.



Jag längtar efter filmerna fast jag vet att filmerna ju aldrig är ens i närheten lika bra som böckerna... Varenda film baserad på en bok jag läst blir ju liksom ... platt. Men om jag INTE läst boken så brukar filmerna vara jättebra, så egentligen kanske jag skulle sluta läsa? Eller så är böckerna tusen gånger bättre än vad någon film någonsin blir, böcker slår helt klart film.

På tal om ingenting hittade jag de här söta på
Bubbleroom. Men de var på tok för dyra för mig.