Brossa Taddarna!!

Jag kom på ett eget nytt uttryck idag:

Brossa Taddarna

Och det ska jag göra nu. Godnatt!

Charmen med talbok?

Så jag försöker lyssna på den där jädra Brott och Straff på talbok. Men jag somnar ju bara hela tiden. På fyra dagar har jag kommit 29.44 minuter. That sucks. Karln som läser hade lika gärna kunnat mässa "du känner hur hela din kropp nu är avslappnad. När jag har räknat till tio kommer du att somna djupt, djupt. När jag sedan knäpper med fingrarna är du en känguru".
Det går med andra ord sådär. Jag kommer hinna bli trettio innan jag lyssnat klart på den satans talboken.



--------------------------------------------------------------

dag 67. Charmen med talbok?!Tis 1 jul 2003 15:33
Jag har just börjat lyssna på mitt livs första talbok.
Oj det är svårt. Första kapitlen fick jag lov att ligga under en filt och blunda för att förstå hur man lyssnar på en bok. Jag fattade inte.
Men sen gick det bättre. Jag provade gå och kissa utan att stänga av cd-freestylen och det gick faktiskt bra! Sen provade jag att tända inne i mitt rum. Det gick också bra. Sedan fick jag in lite lyssnarrutin. Så på slutet har jag varit hos katterna, hängt tvätt, eldat, spelat dator och till och med tvättat fönster medan jag lyssnat på boken! Nu är jag på skiva 9/15. Det går fort när man öppnat öronen..
Det är faktiskt väldans praktiskt med talbok. Om det blir finväder imorgon ska jag nog lägga mig i hängmattan med en hatt över ansiktet och bara lyssna på Stefan Sauks lugna röst. Bara slappna av och inta alla ord.
Annars gillar jag riktiga böcker. Det är lätt att gå tillbaka om man missat nåt.
Det är skönt att gräva sig ner i bokstäverna sida efter sida. Det gör inget om man somnar för det är fortfarande samma uppslag när du vaknar. NU är jag livrädd för att somna! Fatta att spola igenom en hel skiva och undra om man hört det redan eller inte!
Så det är skönt att ligga och blunda. Jag som somnar överallt. Men det får jag inte nu.
dag 67. Bekvämt sätt att öka ordförrådet? Jag är nog glad idag iallafall.
//Saris


--------------------------------------------------------------



Det var sommar då. En av de värsta somrarna i mitt liv. Ovanstående utspelades ungefär två månader innan jag flyttade ner hit. Efter det har jag inte lyssnat på någon bok - förrän nu. Och det är lika satans svårt som det var då. 29.44 minuter. På fyra dagar.
Ok, jag var arbetslös då. Det var sommar och finväder och jag hade tillgång till hängmatta och filtar och gräsmatta. Nu har jag inte mer än min lägenhet, och det finns spöken här som inte vill att jag ska ha ro nog att lyssna på böcker som Brott och Straff. Jag ska visst bara lyssna på klämkäck musik om jag överhuvudtaget ska vara hemma.
Vilket jag inte ville idag. Men nu blev det så. Och jag tänker vara envis.
Jag tänker sätta seekern på 29.43 och försöka fortsätta. Kanske klarar jag hela band 1a ikväll. Om jag sätter tops i ögonlocken och trattar i öronen och ger fan i att släcka.

Wish me luck.

Repris.

Om jag nu skulle bearbeta helgens bravader lite, så skulle jag berätta om fredagen.
Jag skulle berätta att Måns kom fram, att han var lika lång som sist, att han har fina ögon, men också att han var precis lika packad som jag minns honom.

Han tog tag i mig upprepade gånger och bad om mig. "Jag vill ju hänga med dig, Sara". Jag svarade att det går ju inte, det fattar han väl, men han fattar inte. Han är envis och vet vad han vill ha.
Han kysser mig. På det där snabba viset så att en flicka inte hinner vända bort huvudet. Och om hon hinner det blir han ledsen och ohanterlig. Dricker mer och blir aggressiv.

Jag vill gärna värja mig och säga att jag är oskyldig till hela paketet, men det är jag nog inte. Visst är det inte mitt fel att han dricker sig så arg, men kanske orsaken till irritationen är jag delaktig i. Jag står inte utan skuld, jag har under mina mindre ljusa stunder uppmuntrat honom. Kanske mer än mindre.

Jag tänker på det, att jag behöver prata med karln. Samtidigt som ... nej. Jag behöver prata med honom. Han säger "Ring mig" Jag svarar "Ja, vi hörs", för att lova så lite som möjligt, men det är ju elakt rentav, att hålla honom där på gränsen, istället för att bara tala om för honom att jag inte tänker ge honom ens en liten bit kaka, han får inte ens hålla i kniven. Som det är nu står jag ju och retas med kakan under hans näsa. Det går inte.

Är det jag som sätter mig i de här situationerna? Är det helt och hållet mitt fel?

Dröm eller verklighet?

Ok. Ni som följer mig vet vid det här laget att jag kan ha rätt livliga drömmar till och från.
Mest till.

Imorse strax före halvsex var jag tvungen att rulla undan fort, fort. Sådär som på film ni vet, när någon håller på att bli överkörd av ett tåg eller en lastbil. Jag rullade undan väldigt fort. Actually, jag rullade undan så fort att jag rullade rätt in i nattduksbordet och ner på golvet med huvudet före.
Jag förstod först inte vad som hänt, första känslan var lättnad att jag kommit undan. Andra känslan som kom var fysisk. Det blev varmt runt min mun. Näsblod. Instinktivt förde jag handen till ansiktet, kom upp på fötter (hur vet jag inte, bara att det gick fort), in i badrummet. Där började den verkliga kampen. Papperstussar överallt och massor av svordomar. Jag vaknade nog riktigt inte, balansen var obefintlig och ljuset stack i ögonen.

Jag fick i vilket fall stopp på blödandet, det enda som syns nu är en lätt rodnad kring nospartiet av allt torkande. Inget är brutet mer än kanske stoltheten.

Så här i efterhand är det faktiskt ganska komiskt. Eftersom jag är en bland få 25-åringar som nog ska fundera på spjälsäng.

Skörbjugg.

Så jag bestämde mig för att sluta handla hem mat. Den blir ju bara gammal ändå tänkte jag och slutade. Ganska länge, flera dagar, mer än en vecka, nästa två, gick utan att det fylldes på mat hos mig. Jag tog ett ryck imorse och rensade ut det som veckans tidsgång skördat. En vecka gammal mjölk, nästan fullt filpaket, ett halvt paket ägg och en lök som börjat bli mjuk. Äckligt tänkte jag. Det är ju för att det blir såhär som jag inte fyller på.

När rensningen var klar tittade jag på resultatet. Fem starköl och en burk marmelad. Sorgligt tänkte jag. Och gick till affären.

Jag föll in i rutinen och köpte mjölk (som bara kommer bli gammal), smör (som kommer hinna bli mörkgult innan jag ska ta av det nästa gång), hallonkräm (som nog inte ens kommer se dagens ljus innan den dör) och ägg (som kommer följa sina föregångares öde).
Det som förvånade mig mest var att jag inte köpte bröd. Eller det hade jag ju lovat, men ändå. Jag köpte något annat istället: jäst och grahamsmjöl. Betyder det att jag kommer försöka mig på att baka? Skulle inte tro det, men tanken är god. Förhoppningsvis rycker det till i baknerven innan jästen blivit gammal.

Nu ser det i vilket fall lite ljusare ut i kylskåpet, om så de bara ska finnas där för syns skull så finns de åtminstånde där. Och ser husliga ut. Och jag kan göra kaffe. Med mjölk i. Det är bra.

Egen tid är avsatt egen tid

Jag är på väg, även om det går sakta. Jag lyssnar på Leonard Cohen, det drar mig neråt. Jag träffar gamla vänner, det höjer mig. Jag sitter ensam i mörkret en lördagkväll med Dostojevskijs Brott och Straff i öronen. Det är sövande. Jag tar en whisky. Det är också sövande.

Jag vaknade igår morse och var säker på att jag sovit bort hela fredagen. Första tanken var "Herrejävlar, jag har sovit ett helt dygn! Varför har ingen ringt?! Hela fredagen borta! Jag har sovit bort hela fredagen och nu är det lördag och jag har tappat en hel dag! Och ... det kanske är fredag ... förresten."

Jag jobbar. Det drar mig både uppåt och neråt. Jag försöker städa, det drar mig ingenstans, snarare något jag drar mig för, och det enda som händer är att det blir rent. Jag tränar. Inte. Har annat att göra. Jag har annat att göra, det drar nog mest uppåt, mardrömmen är nog ändå att inte ha något att göra, samtidigt som det är något jag längtar efter - hela tiden.

Nu har jag inget att göra. Jag ligger i fosterställning på soffan, med talbok på hög volym i öronen och ett orört glas på bordet. Om det är det här jag längtar efter, varför inte njuta i fulla drag?

För att jag inte valt det själv.

Förstås. Egen tid är avsatt egen tid, annars blir det ensam tid. Att vara själv är skönt, att vara ensam suger. Jag behöver verkligen sällskap. Jag är ett flockdjur, egentligen.
Även om jag säger för mycket och avslöjar saker om mig själv som är menade för bara mig, även om jag blir tjejpurken ibland, även om jag är precis som alla andra, kanske just för att jag är precis som alla andra. Jag tappar också modet. Jag tvekar också. Tvekar över huruvida jag är älskad på riktigt eller bara på låtsas för att jag är rätt snygg och ganska kul, för jag avslöjar så roliga hemlisar om mig själv varje gång det blir sådär spänt tyst. För att jag inte ringer och stör. Fast jag gör ju det. Till dem som störs av det.
Och så är jag ju så bra på att svamla. Och racka ner på mig själv. Så jag antar att jag är precis, som alla andra. Lite lagom, lite långsam. Trög. Det går långsamt. Men jag är på väg. Håll ut.

big big mouth

Jag och min stora käft!

Att jag aldrig lär mig.

Jag berättar för mycket.

tänk om nästa gång

Jag tror att det ikväll var första gången sedan jag flyttade själv som jag kände hur otroligt sårbar jag är.

Jag klev av vagnen på min hållplats samtidigt som ett gäng killar, inte mycket yngre än jag själv. Jag började stapla hemåt på svart asfalt och höga klackar. Jag hör dem genom freestylen och känner deras skuggor under fötterna. De pratar plötsligt lite tystare. Jag blir nyfiken och stänger diskret av musiken. Fortsätter gå. De pratar om någon. Det tar en stund innan jag misstänker att de pratar om mig. Ännu en stund innan jag kan bekräfta det. Utan att stanna griper jag tag i personlarmet ur innerfickan på jackan (tack gode gud att jag fick med mig det) och flyttar det till en ytterficka. Där griper jag tag om det. Hårt. Det finns en nyckelring på själva sprintern som jag trär långfingret igenom.

De går för nära.

Men jag kommer till porten, utan att gripas av panik. Och utan att verka berörd tar jag mig in i hissen och trycker på knappen. Det är först inne i lägenheten när jag låst som det släpper. Jag skakar en stund. Och inser. Att jag är sårbar. Det är obehagligt. Ett litet litet larm är det enda skydd jag har. Lila. Transparent. Med en nyckelring. OCh det skall skydda mig mot allt.

Obehaglig tanke.

Nu ska Ika städa.

I had no idea. Att det kunde samlas så mycket skräp i en lägenhet. Jag har ju städat lite si och så på det senaste. Nu har jag just gått med fjärde fullastade packet till återvinningsstationen. Papper, tidningar, kartonger, papper, kuvert, reklam, tidningar, reklam, kartonger. Det är tamejfan inte klokt.
Nästan så att jag kände mig brottslig nu sista gången när jag gick dit, försökte vissla lite så att folk inte skulle tro att jag försökte göra mig av med ett lik eller nåt.

Det här med att städa under mattan behövs verkligen. Det gömmer sig så mycket skit under mina oexistensiella mattor. Jag kan tänka att jag städar lika mycket mentalt som faktiskt fysiskt. Det känns renande för själen att kasta. Att skrubba tills man svettas. Att (jajamen Bisett) rensa avlopp. Det är fördjävla skönt.

Jag kommer inte bli klar ikväll naturligtvis, att städa sin lägenhet (eller sin själ för den delen) går inte på ett par timmar bara. Men jag tragglar på. Av motivation eller skuld?
Jag ska ge mig på spisen nu. Hej svejs

äntligen!


Det är här nu. Det är på väg tillbaka.
Jag är på väg tillbaka.

Äntligen.

Jag sitter fast - igen

När jag vaknade kom jag inte ihåg vad jag drömt. En bebbemage flashade förbi, värme, huset i Falun.

När jag imorse tog sista trappsteget till perrongen kom allt över mig. Tryck. Cellskräck.

Jag står fast mot ett staket. Håller om metallpinnar som inte är tjockare än ett finger. Fyrkantiga. Bakifrån trycker ett tjockt snötäcke. Hårt, jag får svårt att andas. Hur kom jag hit? Jag försöker lokalisera mig. Inser att jag sitter fast, ganska högt upp i någon sorts lift. Ovanför mitt huvud hänger vajrar och ett tjugotal meter framför mig ett sånt hjul. Precis framför mig, på andra sidan staketet - stup. Bakom mig, uppför backen, tung snö, med ett sånt pudrigt täcke ni vet, som när det blåser små iskristaller över skaren.

Hur ska jag ta mig loss? Jag provar att sakta åla mig åt höger, jag såg inget ditåt men chansar. Tappar fotfästet, rasar ner en bit. Jag får snö i munnen. Klamrar mig fast i staketet och drar mig upp igen, dit jag stod från början. Nu hade jag gjort ett hål på min högra sida. Där - stup. Jag föser undan snön från mitt ansikte och försöker hämta andan.

Letar med blicken efter någon form av trappsteg eller stege, de måste ju ha stegar på såna här ställen! Här och där små skyltar som varnar för högspänning. De berör mig inte nu. Jag behöver komma ner. På stolpen framför mig -där hjulet sitter- finns en stege. En snabb bedömning av avstånd och fysisk utmattning gör att jag får ge upp den möjligheten. Finns det inget sätt?

Jag börjar pulsa och gräva mig uppåt vänster. Det ser ganska stadigt ut ditåt. Det tar på mina redan svaga krafter. Tungt. Men jag ser att det kommer fungera, bara jag orkar.

Rullar ut på en gräsmatta. Ramlar framstupa ner på marken. Helt slut. Blöt.
När jag lyfter på huvudet ser jag hur varmt, gult solljus strilar in genom lövverken. Stammarna som håller upp de låga trädkronorna är tjocka, bruna och torra. Röda små flugsvampar står i grupper kring den välskötta grusgången. Gräsmattan är full av små små vita blommor. Ett bulligt litet hus med grästak syns knappt i det smala ljuset. Det känns varmt. Härligt. Vänligt.

Jag vill gärna tolka drömmen som om jag just nu står i kaos, att jag själv behöver ta mig loss om jag ska få komma till det varma, vänliga.

forest

Jag hoppas att jag snart kommer loss.

French love

ute: Storm. Regn. Gula löv runt öronen.

Det passar, ungefär som jag mår. Kaos.
Hur jag mår:
Jag kastas mellan förtvivlan och ett maniskt kontrollbehov.
Att ha kontroll över relationer, tankar, känslor. Det går ju fan inte. Så status förtvivlan är lättare.

Jag tror att det sammanfattar de senaste dagarna rätt bra. Jag har återgått till franskan. Jag borde ta upp franskan. Känns bättre att prata känslor på franska, de blir ... större då.


Jag ska försöka sova nu. Och försöka att inte drömma om blod.
Nana gott my friends

grubblerier

Undrar vad det är som trycker ner mig idag. Om det är något speciellt eller om det är allt på en gång. Om det är att jag blir handlingsförlamad. Att jag har stannat upp. Om det är hösten. Om det är för mycket sömn. Om det är för många tankar.

Om det är för många tankar, kan jag göra något åt det? Bli man lyckligare av att inte hålla på och tänka? Blir man lyckligare som ytlig? Jag vill inte ens prova. Tankarna är allt jag har.

I natt låg jag på golvet. Mitt i lägenheten. Borde sova. Kunde inte sova. Drömmarna skrämde skiten ur mig och jag visste inte vart jag var på väg. Alls. Med något.
Vart är allt på väg? Vart ska jag?
Det kändes i natt som om jag inte kunde stanna. Någonstans. Vill bort. Ut. Iväg.
Kändes märkligt att gråta, på det kommer jag ingenstans, det är inget sätt att gasa på. Kan inte stanna där. Heller. Hell.

Idag ligger jag som Skorpan i soffan, ser ut genom fönstret. Kan inte njuta. Vill inte njuta. Vill iväg. Bort. Gömma mig. Kanske dags att flytta på mig nu, men kan jag det?

Mina ben bär mig ju inte

inte katt

Jag tröttnar.
Ärligt talat, just nu skiter jag i vilket.

Hoppas att dina ord lugnar mig imorgon, på puben, bakom gitarren.

Hoppas att jag kommer tillrätta, bakom en öl, framför dig.

Jag behöver din hjälp nu.

spårvagnen

diagnosen har kommit.

Så det är som ischias fast en annan nerv.
Det som började i magen som en molande smärta och som både jag och Misse tryckte på för att det gjorde ont. Det var en nerv i kläm. I ryggen. I och med att jag spände mig så för att det gjorde ont så klämde jag fast nerven ytterligare och nerven som inte är ischias började stråla ut smärta i mina ben.

Nu sitter jag på jobbet, har ätit alvedon som aldrig förr men kan likförbannat inte gå. Jag haltar fram längs väggarna som en annan gammal kärring. Mamma säger att det är släktens geners svaga punkt, skelettet. Så bra! En sån enkel defekt! Det kunde ju ha varit så illa som krokiga tår eller nåt, men skelettet, det gör ju inget.

Jag är trasig.

Katt, inte katt?

Jag har nog bara kommit halvvägs i den här krisen.
På torsdag ska jag åka och hälsa på en katt som kanske vill bo hos mig. Är jag för snäll eller är detta något jag vill? Slut på allt skit som att sova borta hos folk i tid och otid, slut på impulsiva fikor (like there was so many now), slut på frihet, slut på ensamhet, slut på tristess, slut på kärlekslösa kvällar. Jag vet fan inte. Intuituionen säger nej eftersom jag tvekar, men tvekar jag verkligen över rätt saker? Jag tvekar ju inte på att kissen kommer få ett kärleksfullt hem. Jag tvekar inte över att stackarn kommer vara ensam hemma, jag tvekar inte över massor av saker, jag bara tvekar över vår kemi, jag tvekar över att det ska vara bra men att han kommer sluta tycka om mig och behöva flytta igen. Katter ska inte behöva flytta massor.

Jag tvekar och är rädd över att det här inte är något jag vill utan bara vill ha för egoistiska skäl.
Är inte allt vi gör baserat på ett uns ego?

Rörelsehindrad.

Jag tänkte att jag inte skulle skriva om det här. Vill inte klaga. Men nu ger jag fan i min stolthet och klagar ändå.

Det började med magen. Det satte sig på sidan, både fram och bak. Som om jag hade ont i ett organ. Så har det varit i snart två dygn. Först nämnde jag det inte, tänkte att det går över, jag har ju inte haft feber. Nu har det varken gått över eller blivit bättre. Snarare värre, sämre.

Jag sitter i soffan och tänker att jag ska plocka och dammsuga men jag tar mig inte upp. Det har gått ner i benen. Precis samma sorts smärta. Så länge jag ligger helt still gör det inte så ont, det hugger till och så men minsta rörelse, en suck el. liknande så hugger det och gör svinont. Jag kan nu knappt ens ta mig mellan rummen för det gör så ont i lederna.

Nu är det kört tänker jag och alla såna svåra ledsjukdomar virvlar i mitt smått hypokondriska sinne. Men va fan, hypokondri? Jag kan ju för tusan knappt ta mig till toa! Akut reumatism? Är glad att jag fastnade i soffan, här har jag ju både tv och dator att underhålla mig med. Vart kom det ifrån? Hade jag varit vid mina sinnens fulla bruk hade jag kanske gissat på träningsvärk men jag har ju inte tränat på tre-fyra dagar och det här skiten i benen kom ju först idag på dagen!

Jag låg hos Misse, har gnällt lite över magen sedan igår, men när jag kände det i benen fixade jag inte att ligga kvar. Jag behövde komma hem. Jag kan inte ligga rörelsehindrad hos Misse, det går inte. Min stolthet är för stor. Blir det inte bättre till imorgon lär jag uppsöka läkare. För det gör ont. På riktigt. Jag blir rädd.

Hemsökt

Min lägenhet är hemsökt.

Det ramlar ner foton från sina platser. Kläder ligger framme och använda, kläder som jag stoppat undan för flera månader sedan. Långt in, just för att jag inte använder dem. Videon spelar in skitprogram över mina favoritfilmer. Det knakar och knäpper, fast jag lägger ingen större notis vid ljuden, är man uppväxt i hus hör man inte ljud på samma sätt efter det. Skivor jag inte tycker om ligger framme, precis som om någon spelat dem.

Jag känner mig sällan ensam i lägenheten, ofta har jag sällskap framför filmer (är det därför jag fortfarande har två soffor?). Jag känner mig bevakad. Eller, på ett positivt sätt. Som om någon finns här, för att se till att jag mår bra, att jag inte far illa. Någon smyger runt här och håller mig sällskap. Någon med kass musiksmak. Och som inte törs använda de kläder jag använder.

På ett vis känns det tryggt. Jag är tacksam att vem det nu är håller sig på avstånd. Jag lägger ju sällan märke till var det befinner sig. Bara att, och det är det där attet som är lugnt. Jag störs ju inte.

Nej, jag störs inte.


fegis! fegis!

Jag är en rysligt feg människa.

Ibland.

Idag.

rasande

Jag blir alltid så nervös när tidningen ska in. Jag kan inte sitta still på stolen, jag skruvar mig nervöst, är ständigt vrålhungrig men får inte ner en bit. Igår gick jag på mördarträning för att få ur mig en del, det var superskönt. Satkärringen till spinninginstruktör körde stenhårt i tre kvart, jag var så slut när jag kom ut därifrån att jag knappt kunde stå upprätt. Men det behövdes verkligen.
Jag fick en del avklarat igår, även om det fortfarande är en bit kvar innan jag är tillfreds med mig själv. Förhoppningsvis släpper det lite till i eftermiddag.

Jag ska få öl ikväll. Det var verkligen länge sedan. Jag känner inte igen mig själv i hela den här vuxen-pryl-krisen (som inte är en kris). Jag har inte druckit på hundra år och än mindre varit sugen. Är det inte idag heller men vad gör man inte. Kan ju alltid dricka för smakens skull. Även om jag inte är sugen där heller. Kanske kommer det tillbaka förresten? Om jag lägger det på tungan?

Nu ska jag vara nervös i några timmar till, sedan ska jag äta. På riktigt. Behöver vara noga med maten nu, har rasat nästan fyra kilo på bara två veckor och det är inte bra.

Behöver göra en gräddig gryta. Imorgon.

nyduschad

Jag gör fel. Allt jag rör vid blir till aska just nu. Jag försöker att stå still. Men det är inte lätt. Nu mer än någonsin faller jag för frestelser som är rent destruktiva i längden.

Mitt nya motto. Jag har lagt det som bakgrundsbild i min mobil för att påminna mig själv så ofta som möjligt. Ändå har jag aldrig haft något motto som jag brutit mot så mycket som det här(egentligen har jag väl aldrig haft något riktigt motto). Flera gånger per dag bryter jag mot det. Flera gånger per dag tar jag mig för pannan och undrar vad i helskotta jag håller på med. Eller det vet jag ju. Jag håller på att gräva min egen grav. Det är vad jag gör. Darn it Green Eyes, ta dig i kragen nu kvinna och ställ till rätta. Du borde skriva det i din kalender bredvid de andra krokiga bokstäverna.
Torsdag: Ställa allt till rätta
Det kanske vore en idé.

Jag ska ta steg ett iallafall. Så fort jag får ändan ur.
Det största steget (du) väntar jag med till senare ikväll. Jag är inte så modig just nu.

hänger, hänger med

Det är så mycket jag borde göra. Lämnar in tidningen imorgon, borde vara stressad, är det inte. Jag har en skyddsängel tror jag. Så mycket annat. Privatlivet har hängt med ett par dagar nu, jag brukar vara bra på att lämna det hemma men på senaste ... det hänger med. Över axlarna. Hänger. Tänker på annat, kommer på andra tankar. Inget är viktigt mer än du just nu. Ändå gör jag ingenting åt det. Bara tänker på det. Vänder på det. Skruvar på det.

Jag har tillverkat ett nytt motto åt mig. Sade jag det?

Kylan lade sig

Det är kallt nu. Det är vitt under morgonsolen och andedräkten ryker ut munnen när jag väntar på bussen. Det som var varmt och vackert är nu kallt och stilla. Jag tycker om det kalla, men blir samtidigt på min vakt. Jag har inte kontroll längre. Jag hade aldrig kontroll. Det ångar om hästarna när de travar ut i hagen. Man kan nästan höra fraset när de varma mularna når det vita gräset. Det blev tystare. Tystnaden lade sig som en filt över landskapet. Hur lång tid tills det tinar igen? Kommer det att tina så det blir likadant, eller kommer det att tina till en snarlik värld? Eller har det fryst ihop för evigt nu?

I vilket fall är det kallt nu, under morgonsolen. Under min jacka.

Du



Du betyder för mycket för mig. Och du vet det.


trimmad psykpatient

Jag hade lagt mig på soffan. Cityakuten på tv. Jag slumrar till, drömmer att jag sätter mig upp i soffan i skräddarställning. En inzoomning mot min halsgrop. Där finns ett litet hål. Genom hålet ser man mina blodådror. Men det som flyter omkring där är inte bara blod, det är bokstäver också. Vita linjärer med svart kant. Versaler. Står det 'LÄTT' eller 'RÄTT'? Jag minns inte. Man kan se hur bokstäverna följer armen ut och vänder ute i fingertopparna. Det känns som en viktig dröm.

När jag lagt mig i sängen kom de gråa. De smög i skuggorna i den dunkla sjukhuskorridoren. Jag såg inte deras ögon, bara deras nakna grå kroppar. Plötsligt hoppade en fram och skrämde mig.
"Men va faan..."
Misse frågade vad som hände.
"De skräms. Sluta skräms!"
De kom en sväng till. Liksom egentligen inte speciellt otäcka, mer än att de skrämdes. Att de var nakna och grå och gick på alla fyra var inte otäckt eftersom jag visste hur de såg ut. Men att hoppa fram på det där viset, jag vet inte. Det blir så jobbigt.

Sedan i en sal i den där korridoren (kusligt lik den jag vaknade i när jag gjort illa ryggen). Jag sitter på en pall med en ansiktslös bredvid mig. Plötsligt en figur i dörröppningen. Vit rock. Istället för mun - dragkedja.
"Varför har han blixtlåsmun?"
Blickar utbyts under tystnad. Jag utbrister:
"Du ser ut som en trimmad psykpatient."

Vaknar igen. Vänder mig om. Varför dessa märkliga drömmar?

Kanske för att det händer så mycket omkring mig nu, saker jag inte har kontroll över, saker som får mig att grubbla. Saker som får mig att vilja ha orden 'lätt' och 'rätt' i blodet. Inte som det känns nu: 'illamående'.

Önskar att jag kunde gå hem idag. Önskar det varje dag. Önskar.

SockerConny

Herregud, jag tror att min kropp lider av diabetes eller nåt, mitt blodsocker skjuter i höjden och sjunker snabbare än ljudvågorna som kommer ut som konsekvens av detta. Mitt sockerberoende är inte hälsosamt, det vet jag. Men att det ska gå till så här förstod jag aldrig. Ena stunden blippbloppar jag mig runt i korridorerna, nästa sträcker jag på mig i huvudvärk på mitt rum.
Ett tag trodde jag att det var kemikaliedofterna här i lokalerna som förvirrade mig men jag tror nu att det är sockret.

Jag behöver luft. Jag behöver åka till landet. Klappa hästar.

vaddå tänka på magen?

Hon är så bra på att planera va, att nu när det är tio minuter kvar till lunch har hon just hämtat stor kaffe och två bullar. Det här med att fika halvvägs mellan frukost och lunch verkar hon inte ha förstått. "Fika fort nu älskling, för snart ska vi äta mat."

"Haru kekat glosåppa te frukkost?"

Så när jag går från vagnen till jobbet nyss så glor folk. De som åker förbi i bilar, de jag möter på trottoaren, till och med de jag inte möter glor.
Vad har jag gjort? Har jag tandkräm runt hela munnen? Ser jag ut som en vandrande cirkus?
I hissen tittar jag på min spegelbild. Inget ovanligt idag. Vad hände??

Sprakande lampbyte

Och så vart jag orolig igen. En annan sorts oro, mer ... rädsla. Människor jag känner, känt. Förut. Tappat. Borta. Låt det inte hända på det viset. Igen. Eller då. Saker som alltid varit på ett speciellt vis, kommer aldrig igen. Känslor som alltid funnits. Förlorade?

Som att släcka en lampa? Eller är det bara dags att köpa ny glödlampa? Gick säkringen? Ett litet glapp. Som i mitt sovrum. När jag ska boffa täcket, så kommer jag åt den gigantiska risbollen så den börjar gunga, och då glappar ljuset i takt med gunget.
Är det det som händer? Glappar det nu? Jag är lite rädd för att hela kontakten ska ha trillat ur.

För jag når inte upp dit.

Jag kan inte byta alla lampor. Jag är inte utbildad elektiker, jag kan göra mitt bästa för att byta lampa på mig själv, mina närmsta vänner, men det är inte alltid jag når upp. Jag är faktiskt inte ens meddellång för att vara kvinna i Sverige.

Jag fixar faktiskt inte ens min egen sovrumslampa om jag ska vara kallt ärlig.

bubble bobble

Så kom en våg. Illamående. Trötthet. Vänd dig om. Snurrar. Gråter. Inuti.
Bakom. Under. Jag åker hem nu. Det här håller inte.

Misse och jag pratade förut om att alla bor i bubblor, av glas. När man stöter på någon, då kan man bonka in i dens bubbla och öppna en liten lucka för att hejja och prata lite. Vill man sedan komma närmare kan man bjuda in personen i sin bubbla. I bubblan har man en skattkista, där i finns ens skatter. Den visar man inte många.

Om det är så, att vi bor i bubblor, av glas. Då sitter jag uppgivet i min. Det är klösmärken på insidan. Vem låste min lucka? Kistan på golvet med skatter är öppen, jag har kastat dyrbarheterna mot glaset, allt för att öppna den förbannade luckan. Det går inte. Jag ser utanför, hur folk rullar förbi i sina bubblor, vinkar och så. Knackar på utifrån och ler. Men jag kan inte öppna. Jag kan le tillbaka och låtsas, men jag kan inte öppna luckjäveln.
Så jag sitter där. Med en klump i halsen. inuti. Och låtsas.

gamla kläder

"Här, pilla bara bort den kanten med mögel så går mackan att äta ändå."
Jag står med min brödpåse och ser uppgiven ut i köket.
-Jag ska inte köpa bröd utan att frysa halva, då blir det bara såhär ju.
-Du ska inte hålla på och vara borta så mycket, lilla gumman. L skrattar menande.
-Mjölken går inte heller att dricka ju. Duger bara till kaffemjölk.

Jag går in på mitt kontor med kantstötta morotsmackor med kaviar och ett glas kaffe. Äckligt kaffe, känner jag nu.

Antingen ska jag inte hålla på och vara borta, eller så ska jag låta bli att köpa hem mat. För det är då, när jag handlar och sedan lämnar lägenheten, som jag i slutändan sitter här på jobbet. Men mögliga mackor och prickigt kaffe. Säkert toppenbra för matsmältningen.

lite statistik

Dagens näringsintag:
3 x kopp kaffe med mjölk
4 x singoalla kaka med sån kletig sylt
2 x bit hembakt sockerkaka (mmm)
? x antal popcorn serverade ur liten hink
50 cl SpriteZero
6 x bit lösgodis (mest choklad) ur veckogammal påse

Vad jag lärt mig de senaste två dagarna:
-Att jag nog är lite mörkrädd ändå (vem fan drömmer mardrömmar om kuddar??)
-Att det verkligen kan vara livsfarligt att inte ha lysen på cykeln
-Hur en
sextant fungerar
-Att jag fungerar fullt dugligt på ett näringsintag likt det ovan
-Att mitt hår behöver tvätt mer än en gång i veckan

En helg bestående av ca 85% vila, det behövde jag.
Är jag glad då?

Kanske

Turkost slajm!

Att somna vaken och drömma om allt. Jag är rätt bra på att börja drömma innan jag somnat. Igår kväll var jag på mitt lager. Jag tassade omkring i mina sockar. Efter mig blev det spår. Turkosa, nästan lysande fotspår. När jag klev över dem igen var de liksom ... kladdiga. Som tuggummi. Eller slajm (stavas det slime?). Trådigt, nästan simmigt. Och nu var fotspåren överallt. Jag satt fast med mina sockor i det lysande turkosa slajmet och kom som inte loss.
Här någonstans lägger jag på luren med Misse. Säger att jag lär sova.

Så jag drömmer innan jag somnar. Är det vanligt?

implosion

Det liksom darrar
i mina ben

Lungorna
pressas ihop
Såna
korta
andetag
De är
inte ens mina
Halsen
Sprängs
Bålen
tätnar

Implosion
runt mig
Jag lär mig
nya saker
varje dag
Det är bra
Jag ser
nya saker
varje dag
Kanske
inte
lika roligt
Förmodligen
lika nödvändigt
Ibland
är jag
för djup

Lilla lilla Sara

-Välkommen till ***, det är Sara!
-Hej, har jag kommit till ***?
-Jajamensan!
-Jag går kurs hos er, Sara, är du den lilla tjejen? Jag behöver veta vem jag talar med.
-Den vaddå, sade du?
-Den lilla tjejen?
-Eh .. om du menar den tjejen som springer hela tiden ackompanjerat av högt klirrande nycklar...
-...så är det du?
-Ja. Det stämmer.
-Den lilla tjejen alltså.

Den lilla tjejen. Ja, det var väl roligt, jag har ju aldrig sett mig själv som liten. Så det var ju kul att det var så hon kom ihåg mig och inte för springandet. Eller nycklarna. Eller wierda hårtofsar. Eller trasiga kläder. Eller blippbloppande för den delen. Utan som den lilla tjejen. Hm!

liite pank

Jag kanske har glömt hur man gjorde när man levde på existensminimum.
En gång i tiden fanns det en höst när jag fick ut tvåtusentrehundra eller nåt i månaden efter skatt. Jag bodde hemifrån och hade en hyra på typ trettonhundra. Det betyder att jag hade 1000 kronor kvar att köpa mat och öl och cigg och toapapper och tvättmedel och sånt där annat nödvändigt för. Det går inte. Men det gick. Jag levde rätt mycket på andra då. Man kunde ju pila hem och käka hos mamma och pappa och så.

I vilket fall. Jag har glömt. Hur man gör. Nu idag är det väl ca två veckor till lön, jag har tvåhundrafemtio kronor kvar. Tur att jag vet hur man gör soppa och havregrynsgröt och sånt. Det som blir lidande är mitt sociala liv. Det blir inga fikor den närmsta tiden. Knappt utgång i helgen. Även om jag gärna sett Meteors. Vi får se. Jag har nog haft mitt roliga för den här månaden egentligen. Vet inte om jag kan rättfärdiga fler nöjen efter den semestern. Kanske, kanske inte. Lär fundera på det..

p.s Jag kanske ska pierca mig imorgon? Så behöver jag inte slösa pengar på massa öl i helgen..

mästerkocken

Så jag står där i köket. I höga klackar.
Inga byxor.

Bob Sinclair i bakrunden (teneriffalåten) på högt högt ljud och grannen ovanpå springer på sitt löpband som jag har sagt inte hörs ner till mig.

Jag står med skidglasögon på av den enkla anledningen att jag inte äger några simglasögon. Jag hackar lök på lök till soppan, nästan alla sorter utom purjolök för det glömde jag köpa.

Potatisarna hoppar i kastrullen precis som i reklamen.

Dansar.

Visslar med i låten.

Och plötsligt inser jag att livet inte är så tokigt ändå.

Jag är glad. På riktigt! Det sprätter i benen!

mästerkocken



Fast jag vill inte prata med någon annan än med dig.


hur det borde vara

Blanche skriver att det finns ett sätt att förklara kärlek på.
Eller hur den borde vara.

Jag viker aldrig från din sida

Det och inget mer. Smaka på det.
Det känns rätt. Det är väl kärlek rätt igenom. Om det så är till en vän eller livspartner.
Vad som än händer. Även om man efter döden träffar andra, så på något vis står man ändå där.
Jag gillar den meningen.

Hur kärlek borde vara.

Oroliga drömmar

Det är liksom ... gult. Dunigt. Stort. Och jag ligger i det. Smeker det gula duniga med öppen hand, så dunet killas mellan fingrarna. Sedan vinrött, vått, kallt, märkligt.
Jag står bredvid Misse. Ute. Det blåser is. Stickigt. Hår över ansiktet. Jag får inte undan håret. Vänder mig om mot honom, då plötsligt står han inte där. Jag snurrar ett varv. Ingen. Ensam.
Vinröd vägg. Det vinröda våta är som ett draperi, ett stort förhänge. Jag gläntar lite på det tunga tyget, där är hästarna. En meter ovan mark dundrar de fram över isvidderna.
Jag går in i hissen. Trycker på knappen. Hissen rycker till. Åt fel håll. Uppåt. Okontrollerat. Jag tar tag i ett handtag. Det lossnar från väggen. Jag snubblar bakåt.
Ner i det gula. Duniga.
Sjunker.

Det var rörigt inatt. Efter halvfyra ungefär.
Orolig.

stekflott

Så jag skulle bara steka mig en hamburgare som sån bra ungkarlsmiddag.

Sen blev det krig i mitt kök. Dimman lade sig och det blev gaskammare i halva lägenheten. Jag klädde mig i stridsmundering med våt handduk över huvudet och stekspade som gevär. Sakta närmade jag mig mitt mål. Spisen. Stekpannan. Fienden. Jag smög. Sakta. Men jag blev upptäckt. Vad var det som gick fel? Jag som var så noga med att inte avslöja mig! Fienden spottade otäcka glödande loskor på mig, loskor av kokande olja, små irriterande spottisar. Med stekspaden i ena handen och grytlapp modell större i den andra, handduk över huvudet och grimaser av en annan värld lyckades jag avväpna min motståndare och ställa undan stekpannan.

Tilläggas skall att jag åt kolbiten. Och andades luften. Fortfarande faktiskt.

För ärligt!!

Hoppsan, av det där jag tänkte skriva men "aldrig skrev" var det visst vissa som tog åt sig av..
Det var aldrig meningen att förolämpa någon. För er som inte förstått hela saken med opersoligt riktade kommentarer, jag ber så hemskt mycket om ursäkt om jag åsamkat er onödig irritation.

Eh, jag vill egentligen bara skriva om en sak. Men det rör er som läser så jag skriver inte om det. Det är lite för sånt här som jag funderade på att lägga av. Det blir lite för personligt eftersom fler av er känner mig (så bra) att jag inte riktigt törs löpa ut vad jag egentligen känner för saker hit och dit. Tyvärr börjar servetterna och tapeterna hemma ta slut. Jag behöver tömma känslokontot nu.
Kan det vara så att alla de här aggressionerna kommer ifrån instängda funderingar?

Jag känner mig väldigt kluven och förvirrad. Mitt enorma behov av att allt ska gå rätt till och fungera bra börjar tära på mig. Det är nog det som är själva krisen egentligen. Det som inte är en 25årskris, hur gärna jag än skulle skylla på det. Det är en jävla må-bra-kris. En insikt som gjorde ont då Bisett skrev den på en planka och bankade in den i min skalle. Varför skulle jag annars hålla på med träning och äta rätt och ta semester och fundera över utbrändhet och arbetsmoral och grubbla på det här viset om vad som egentligen är bäst för mig?

ska jag ens bo kvar?

Så jag skriver inget om er. För det här är en plats för inlägg som handlar om mig. Ingen annan skall blandas in utan eget samtycke. Jag har förresten lite plats kvar på badrumsväggen.

I´m back

Så var man igång igen då.
Det var inte lätt att kliva upp imorse, men lättare än jag kanske trodde. Med så pass få timmars sömn i ryggen är det konstigt att jag inte ligger i fosterställning under skrivbordet nu och huttrar. Det gör jag förstås inte, jag sitter ju upprätt och har redan kommit igång. Kaffe i handen och banan redo bredvid mig.

Of course åkte jag till Misse sedan. Därav det uteblivna inlägget igår. Jag förstår inte hur jag kan vara så sömnig hela tiden och inte få tummen ur och somna. Märkligt.
I eftermiddag ska jag iallafall lyxa till det och sova middag. Om jag kan. Om jag har samvete. Lägenheten ser ut som ett slaganfall efter min mindre seriösa uppackning (slänga kläder vilt omkring sig och skrikandes springa naken mellan rummen). Vi får väl se.

Gött att vara tillbaka i vilket fall. Eller inte. Det beror på hur man ser det.

sista inlägget - fuck me

Det här inlägget kommer bli jävulskt rörigt eftersom jag har en hel veckas tankar att få ut.

Jag satte mig här med intentionen att skriva det sista inlägget på riktigt. Jag ville skriva era känslomässigt förstoppade gamar, vad fan får ni ut av att läsa mina inlägg? Det enda som händer är att ni får tillgång till mina svagheter och jag får inte ut något av det här längre blablabla Det kändes som om jag gjort mitt. Jag vill inte skriva för er längre, bara för mig och ingen annans ögon.
Detta kom till mig under 25 minuters ilska i luften mellan Malmö och Göteborg nu ikväll. 25 minuters ilska. Var kommer alla aggressioner ifrån? De är så många och täta nu. Jag förstår inte.

Det känns iallafall mystiskt att lämna flipflopparnas förlovade förorter där vi kunde gå i bara trosorna hela nätterna framför långkalsongernas lagoma land där folk har mössa och jag fryser. Pax att köpa spårvagnskort imorgon, jag cyklar inte en meter till i den här kylan.

I vilket fall. Jag slutar förstås inte skriva här, var tusan ska jag då bearbeta alla mina funderingar?

Resan då.
Vi hade tur och fick ett bra hotell i Playa de las Americas. Eller mer ... bungalow. Fullt med medelålders och pensionärer, så vi med vår dygnsrytm (kl är nio, får vi gå och sova nu?) tyckte att det var toppen. Det passade oss utmärkt.
Här är utsikten från vår terass. Vi hade två våningar med terass nere och balkong uppe. Med havsutsikt!

El Cortijo
El Cortijo

Det var bara att gå upp för den där lilla trappen så var man i poolen och vi hade säkert 150m till havet, så vi var rånöjda. Sanden var svart där det var sand, men vi badade mest på en lite mer ... stenig sluttning. Inget folk där och ingen sand mellan tårna. Det passade oss bättre.
Vi försökte gå ut en kväll, men för det första var vi nog lite trötta, för det anda var det kasst uteliv en tisdag på Teneriffa. Åtminstånde på Tramps. Så vi gick hem. Och sov.
Äh, en helt underbar vecka. Även om det blir lite vemodigt att åka hem..

teneriffa flygplats
Flygplatsen på S Teneriffa, jag tittar på havet.

Jag fick åka ett annat plan än Bisett så jag överhuvudtaget skulle komma hem. Jag hade därför ett par timmar (tre för att vara exakt) mer än henne att fördriva på flygplatsen.
Väl på flyget ville jag inte hem längre. Vart som helst utom hem kändes det som.
-Moster, Falun
Jag vill till hennes soffa. Bli nerbäddad under filt. Dricka kaffe. Eller mjölk för den delen. Prata skit på verandan med cigarett i ena handen och koppen i den andra. Jag har inte sett henne på länge.
-Stenungsund
Talar för sig självt höll jag på att skriva men det gör det ju inte. Krypa ner under täcket. Killa på ryggen. Ligga sked. Slingra. Se. Lyssna.
-Offen, Ålbron
Kanske inte helt otippat, det var ungefär hundra år sedan jag träffade Offen. Jag saknar dofterna ljuden. Eller kanske avsaknaden av ljud. Tystnad som bryts av hemtrevligt slammer. Det var också länge sedan.

I could go on.
Saken var bara den att jag inte ville hem. Eller jag vill till trygghet. Men inte till min lägenhet som gapar tomt förutom hallen som ju (som jag såg nyss) full av reklam och tidningar.

Så jag satt där på flyget och var lite nedstämd.
Sen efter mellanlandet i Malmö blev jag förbannad. På riktigt. Fråga mig inte varför. Det är som ett minfält, där minorna består av ilska och besvikelse. På allt. På alla. Bara så arg. Och jag vet inte varken var det kommer ifrån eller hur jag ska hantera det.

---
Jävligt moget att kläcka ur sig att man är typ världens bästa flickvän. Det gjorde jag en gång.
Ungefär ... hur många pojkvänner har jag idag då??
---

Jag lär ringa Misse nu. För att jag vill. Man lär hålla sig fast vid vad man vill, då går det nog bra.
Sov gott mina vänner, och räds icke, vi ses imorgon igen.

sista inlägget

Snart åker vi. Nu är vi trötta och alldeles för nyktra. Jag och Bisett jagar växlingskontor och stöter på vakter för fulla muggar utan kaffe i. Arlanda är inget high-life en lördagnatt iallafall, så åk inte hit om ni vill ha en helkväll. McDonalds har öppet till 23 sen tar det roliga slut.
Men det blir ju inte roligare än man tar sig till.

Som sagt, nu åker vi. Och jag vet inte om Teneriffa har kommit så långt i utvecklingen (har de elektricitet?) så det kan vara så att jag inte tittar in här förrän den 9e eller den 10e. Jag vet att det blir tungt men ni får fan hålla er till tåls lite.

Una Cerveza por favor och vi hoppas på havsutsikt från hotellbalkongen. Om vi får balkong förstås. Jag har med mig en fickspegel om det skulle behövas.

Adios, so long.

sovfri miljö

Det har varit stängt upp till balkongen och fåtöljerna sen sist jag skrev. Ett rep som håller folk borta och en skylt reserverat. Det stör mig. Nu har det varit reserverat i typ fyra timmar men ingen har varit där. Jag hade kunnat sova! Det känns inte lockande att lägga sig varken på stengolvet eller över några pinnstolar och slagga lite. De enda 'bänkar' som finns är av trä och rymmer tre-fyra personer - om de trängs. Så dem har jag inte samvete att ta. Sen går det inte heller eftersom det sitter folk på dem hela tiden.

Jag är trött. Jag behöver sova. Nu har jag lallat runt här, suttit på golvet, gjort naglarna, målat massor, lyssnat på musik, fått träsmak, gått ett varv, ut en sväng, in igen, runt ett varv, satt mig igen, målat... osv. När kommer det där jävla reserv-gänget så de kan vara där i sina fåtöljer och gå sen?! Så att jag kan få placera min trötta kropp i ett par stolar och sova. Sova. Åh så skönt det vore.
Men de kommer inte. Så jag får väl ta ett varv till här i Sky City och hitta en ny pelare att luta mig emot..

risiga förberedelser

Arlanda.

Det blir Teneriffa. Imorgon. Jag sitter inne på min andra timme av kanske tjugo (?) på flygplatsen. Jäkligt smart att boka tågbiljett före flygbiljett måste jag säga. Det här kommer bli mitt dyraste dygn i världshistorien. Inte bara fick jag betala damn arlandaexpressen två gånger, jag får dessutom punga ut med hundratals kronor på svindyrt kaffe.

Sex och ett halvt år senare befann jag mig på samma balkong som sex och ett halvt år tidigare. Den gången var vi fyra tjejer som satt och rökte en hel natt och fnissade. Jag hade gröna prasselbyxor och mitt röda tutt-linne minns jag. Och blonderat hår. Hah. Idag sitter jag i grå kläder med en kopp kaffe i ena handen och ingen cigarett för här får man inte röka längre. Defenitivt inte blonderad. Då skulle vi till Korfu på klassresa, idag ska jag på vuxensemester med Bisett. Den här dagen kommer jag inte fnissa med kompisar, den här dagen kommer jag spendera helt ensam.

Jag vänder det till något positivt. Jag behöver verkligen varva ner efter den här veckan. Varva ner före semestern. Det är nog nyttigt för mina grubblerier att ligga i en fåtölj och se på plan som lyfter och landar en hel dag. Så jag lade mig på balkongen när jag kom. Jag försökte sova lite. Ta igen två nätter liksom. Jag tror att jag räknat till sex timmars sömn på två nätter. Så jag tänkte att jag behöver sova ikapp. En timme fick jag. Det går inte att sova. Jag är så trött, fingrarna är långsamma och benen känns som marmelad. Borde sova. Behöver sova. Var? När? Hur??

Igår kväll runt midnatt ringde jag Misse. När det var som värst. När jag hade tömt kylen, vattnat blommorna, tömt soporna, diskat och packat klart. När jag höll på att somna på hallgolvet.
-Fråga mig något svårt. Håll mig vaken.
Det gick bra i vilket fall. Jag är ju här nu.

---

En sak till innan jag loggar ut -
Jag tryckte igång diskmaskinen innan jag åkte och hämtade låneväska i frölunda igår. Tänkte att det är ju skönt om den kan gå klart innan jag kommer hem. Packade den full och tryckte igång.
När jag kom hem från frölunda runt 23-tiden hade själva avloppsslangen ormat ut sig på golvet, så det var översvämning i mitt kök. Vatten över hela golvet. Jag blev lite panikslagen och kom inte på bättre än att lägga ut de handdukar som fanns i närheten för att få upp allt vatten. Både kökshanddukar och badlakan. Det dröjde två urvridningar innan jag kom på att jag faktiskt äger en mopp. Jag tog upp den sista handduken från golvet, reste mig upp - slog i huvudet i hörnet på en skåplucka, mitt i pannan precis ovanför hårfästet. Det svartnade för ögonen. Blodsmak i munnen. Jag blev helt yr och rasade ner på golvet (i vattnet). Jag vet inte hur länge jag satt där. Förmodligen inte mer än ett par sekunder. Mådde plötsligt illa. Jag kom tillbaka till världen igen med en öm bula.

Något får mig att tro att jag inte ska åka på den här semestern. Det har varit så mycket strul med förberedelserna, höll på att inte få ut flygbiljetterna, bokat för tidigt tåg, betalat dubbelt på arlandaexpressen, slår mig sönder och samman, får inte tag på Bisett, min egen resväska är trasig, fick knappt taxi inatt, när jag väl fick det sade taxichauffören att han bara haft skitsemestrar just på teneriffa, datahaveri på jobbet så jag är egentligen inte ens halvfärdig med det som skulle göras den här veckan. Något talar emot min utlandsvistelse.

Vägrar.
Jag ska åka nu. Först ska jag hitta en fåtölj igen, sen ska jag ligga där, samla mig tillräckligt för att bli glad och sprallig igen (samla mig = sova), sen ska jag och Bisett åka till Teneriffa. Ungefär nitton timmar kvar. Jag tittar nog in en gång till innan vi åker. Snälla, låt det gå bra från här, jag behöver verkligen, verkligen den här semestern.