lgh

Tänk att det ska vara så svårt att hitta ett lagom stort prisvärt boende med bredband på västkusten, det är ju helt otroligt. Det fanns tre som passade mig utmärkt, en fick jag inte ha husdjur i, den andra tog inte emot rökare på några villkor och det tredje hade ingen bredbandsuppkoppling. Jag vill inte bo i andra hand, kräset va?

hästhelg

Bar plank hos svärisarna i helgen, så nu har jag ont liksom uppepå axlarna, tydligen är jag inte så tjock som jag tror, för då hade det inte gjort ont, om jag hade haft liksom "kuddar" av fett att lägga plankorna på, som jag bar. Men jag verkar ha väldigt smala och sköra axlar för nu gör det ont utav helvete bara att lägga bilbältet över mina små flickaxlar.

Väldigt gott med sol och hästar i vilket fall, många mulpussar har det blivit i helgen, mycket klia och gosa. Svärisarnas granne har ställt en minishettis i hagen också, som lätt kan promenera ut under trådarna men gör det inte, för han är 19 och gubbe och gillar bäst att stå där det serveras hö och vatten. Ser ut som en dvärg, så jag kan inte låta bli att fnissa åt honom fast han är så söt ändå. Su nu står där tre fina kusar som jag kan åka upp och gosa med när jag vill. Jag är totalt avundsjuk på mig själv.

Åsså ökar vi till traaav

Var med C i stallet igår igen, en ren impulshandling som innebar lånade ridbyxor och för stor fleecetröja, för man kan inte rida i vit skjorta. Hjälmen låg tack och lov i bakluckan och där ska den få bo hela sommaren. Jag ska förresten även köpa mig ett par helskodda sommar-ridbyxor som också ska få bo i bakluckan på lilla röd.

Vi red ut i skogen. Jag satt på Perra som var så pigg att det kliade i hela kroppen. Cs häst ska inte anstränga sig så mycket än, han har varit sjuk och är under uppträning igen, så vi skulle ta det lugnt. Ska vi trava? Ja. Lite bara. Så vi travade. Och jävlar vad det gick undan. Perra var så pigg och sög i tygeln så jag började fnittra och kämpade för att hålla mig kvar. Sket i farten. Det var det absolut härligaste på jag vet inte hur länge. Att susa fram bland högt gräs, grenar och sly, snårskog och öppna fält och bara hålla i sig för livet, och tjuta förstås. Det blev inte så lugnt som C tänkte, men fan så mycket roligare det var.

Så jag åker dit idag igen. Det är sol och härligt och jag har inga ridbyxor idag heller. Men hjälmen ligger i bakluckan på lilla röd.

Copenhagen

Stack till Köpenhamn i helgen med tjejerna, jag hann med att gå på svartklubb i ett garage och sniffa bränt gummi och dricka 10-kronorsöl, hänga i solen i Christiania med kylskåpskalla Tuborg, tappa min tandborste ner i toaborsten samt köpa en dansk läderväst som inte var läder.

Det var en bra helg.

Toto! x2

Idag kommer en häst till min svärmor. På söndag kommer även den häst hon haft sedan något halvår dit. Så när jag kommer hem från Köpenhamn på söndag blåser jag upp dig och kelar med två pållar. Det är en väldig lyx att ha en svärmor och svärfar som bor på gård och har så många mysiga djur som man kan gosa med när som helst. Att jag får ta en tur i skogen på fyra ben när jag vill. Det är vardagslyx det.

Här är den som kommer idag, som jag ska klättra i skogen med när han är ledig (svärmor har alltid första tjing på vilken hon ska ha):


Klockan 10.31

Jag läser den där Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werkelin. Det är verkligen en tung bok att ta sig igenom. Min första tanke när jag såg den för något år sedan var att "Den där mååsste jag läsa!" Sedan har det gått massa tid och det har helt enkelt inte blivit av. Förrän nu. Min andra tanke var att "Va, bara 8 skivor, hur hinner man få in en riktigt bra story på det??" Men det hänger visst inte på längden på storyn. 8 skivor var helt lagom tungt. Tillräckligt för att jag ska få en tankeställare om mitt liv och vad jag egentligen håller på med.

Pigge säger på ett ställe att filmen som gjordes bara visade ungefär 10% av det som egentligen hände, och jag kan tänka mig att hans bok är lite samma. Fast mer liksom. Vi som köper boken och lyssnar på den kan nog inte ens till 10% sätta oss in i situationen han var med om, alla bilder som för evigt kommer att finnas där, eller som han själv säger, alla dofter och ljud. Den är hemsk. Men ändå fin, det blir verkligen som en liten väckarklocka när jag trycker på play.

Jag drömmer om alltihop på nätterna sedan, det är verkligen jobbigt.

Jag har fått ta fler pauser med denna bok än med andra, jag orkar verkligen inte lyssna mer än någon timme i sträck åt gången, jag måste låta allt sjunka in mellan varven. Helt klart läsvärd.


Silly Walkare

Det har tydligen varit någon slags sammankomst här på Hisingen för människor som går väldigt konstigt. Igår såg jag fyra stycken, varav en fick tänka länge innan han kom upp på trottoaren när han gått över vägen. Idag har jag redan sett två olika promenadproblem. Kolla in Monthy Pythons Ministry of Silly Walks så kan ni förstå varför jag fnissar, även om man inte ska fnissa åt rörelsehindrade människor.

Varför ska man inte det egentligen? De kan ju vara väldigt roliga, och man ska ju skratta om man ska få leva länge sägs det. Man borde ju utnyttja de tillfällen som ges.

Varg.

På väg till jobbet imorse blev det plötsligt stockning mitt på landsvägen.
-Vad fan har hänt nu rå?! Sade jag surt bakom ratten.
Plötsligt ser jag vargen som lunkar vid vägkanten. Den vill nog gå över, men det går inte, för alla bilarna kör så fort i motsatta körriktningen. Vi kryper sakta framåt i vår fil.

När jag kommer upp jämte vargen så tittar den plötsligt in i min bil, låser min blick och springer jämte Lilla Röd i nästan 10 meter innan den vänder och lunkar nedåt i kön igen.

Hjärtklappning? Ja.

Salsasara

Jag ska dansa Salsa ikväll. Som jag har längtat efter att få dansa Salsa. All stress och irritation försvinner på dansgolvet, det är en ordentlig urblåsning som Bisset brukade säga. Man behöver blåsa ur huvudet ibland, det kan räcka med en riktigt bra berg-och-dal-bana, en segeltur, att stå högt upp när det blåser hårt, eller kliva in i en danslokal som ryker av rytmer. Jag är egentligen inte alls sugen på att gå ut, men jag längtar efter att få skaka loss allt damm på röven.

Jag ska hålla mig nykter dock, bara smaka på fördrinken och sedan köra hem inatt. Vakna hemma imorgon, det blir bäst för mig. Plus att jag dansar lite bättre om jag inte har en dålig flaska vin i kroppen...

Arriba!

Spa för Lilla Röd

Det finns ett bilhak bakom Backaplan som kan fixa i princip allt en bilägare behöver ha fixat. Jag åker dit med Lilla Röd och får den dammsugen och tvättad för 159 pix. Två man per bil smeker på avfettning och schampoo, torkar insidan på dörrar och instrumentbräda. Det enda de (tyvärr) inte gör är att lyfta och tvätta undersidan av bilen. Fy tusan vad Lilla Röd blir fin, hon glänser och är så stolt! I priset ingår även varma leenden och flirtar, allt en kvinnlig bilägare behöver ha fixat ska det stå. 100% handtvätt, någon gång ska jag även kosta på mig en fin motortvätt för 79:- det är det klart värt.
Göteborgs Biltvätt, bakom Sibahuset. Välkomna på Drop-In!
Vardagar 9-19

Lörd-Sönd 10-17

Utvändig tvätt 99:-

In- och utvändig tvätt 159:-

Vaxning 399:-

Polering 1300:-
(priserna gäller personbil)


Tip the puke.

Åkej, något hände i lördags.

Vi var på Tip The Velvet (kan inte lägga upp foton för min sladd till kameran är kvar i Falun).  Jag hade hällt i mig nästan en flaska vin på förfesten, inte riktigt hela, kanske 3/5. Väl på klubben drack jag nästan ett glas innan nästa glas kom. Vi ställde dem ifrån oss bakom mig mot en vägg för att ta lite kort och spexa sådär som man gör när man är utklädd och på fest. När jag tog klunk 2 ur glas 2 så kom illamåendet över mig, jag började kallsvettas och skaka hysteriskt i hela kroppen. Jag sade till tjejerna att jag bara skulle kissa och vinglade ner på skyhöga klackar till toaletten. Väl där kräktes jag som en gasell springer på savannen. Emellan kaskaderna låg jag på golvet på toaletten och huttrade och gnydde.

Mina tjejer satte mig i en taxi hem till M och fortsatte festa. Jag kom dit ok, minns inte riktigt hur, men jag kom dit, somnade som en stock och vaknade nästa morgon helt obakis typ.

Antingen blev jag drogad, eller så var vinet dåligt, eller så var det någon slags ångestattack där i baren, men otäckt var det och sur är jag för att jag missade kalaset.