Trazan & Banarne - Tigern är ett majsigt djur

Lite nostalgi för mina generationskamrater.


Sjukt less på information.

Jag har en metallisk smak i munnen, och är lite öm i halsen.
Väldigt dålig tajming att bli sjuk nu när jag faktiskt inte kan vara sjukskriven, eftersom jag kommer vara nästan helt själv på kontoret i tre veckor. Annars hade det varit ett lysande tillfälle nu, när vädret verkar hålla i sig, Bästis ska vara ledig och jag vill helst av allt vara hemma och sy hela dagarna och hänga i stallet hela kvällarna. Istället kommer jag att få jobba och ha ont i halsen och säkert bli dödssjuk. Förmodligen är det TB jag går och bär på.
Hoppas det blir regn så det i vilket fall blir ok att gå hit, så att jag inte behöver gå omkring och vara sur på dagarna...

Ett stort plus med de kommande veckorna:
Mina horn i sidan U+M är lediga. De driver mig till vansinne igen. Det har varit bra i flera veckor men nu har det börjat på nytt. Åter igen kommer knasiga kommentarer och diskussioner som gör att jag skakar av frustration.
M=hornet i sidan
S=jag


M: Tror du att vi behöver fråga chefen innan vi skriver på avtalet för den nya skrivaren?
S: Inte vet jag hur ni brukar göra, det är inte mitt bord det där, det är Us ansvar med kontorsinköp. Om ni brukar fråga - så fråga...
M: Ja för man vet ju inte hur det blir framåt, det kanske är onödigt att beställa nytt avtal när vi inte vet hur det blir!
S: Vi kommer ju att minska kostnaderna på detta avtal, så om du tror att vi behöver fråga om det är ok att göra det billigare för oss - så fråga...
M: För tänk om vi inte ska vara kvar på det här kontoret och så har vi beställt en ny skrivare!
S: Så du tror att vi inte kommer ha kontor i Gbg alls längre?
M: Det kan man aldrig veta!
S: Nä, det låter ju logiskt att flytta allt till halmstad och aldrig mer finnas i Göteborg (starkt ironisk ton)
M: Man kan aldrig veta!
S: Är du rädd att förlora jobbet?
M: Han har ju sagt att vi ska fråga honom innan vi bestämmer saker!
S: Jaha, men då får du väl fråga honom, inte mig?? Eller?? Varför tar du ens upp det med mig om han sagt att du ska fråga honom om allt??

Sura miner, han blir liksom förorättad för att jag nyper till honom när han inte kan tänka själv.

Herregud, jag blir vansinnig på folk som inte kan tänka själva, han måste verkligen fråga om allt, kan inte ta några som helst egan beslut. Det här är en man som inte ens har ett eget VISA-kort, för då kan man aldrig veta vilka pengar som försvinner säger U. Det säger ju en hel del om det här paret, hon litar ju inte ens på honom! Och han är så mycket toffel att han lika gärna kunde vara en uppstoppad papegoja med en bandspelare inuti. Samma skämt om och om igen, samma dumma frågor så fort det dyker upp valmöjligheter, samma tröttsamma kommentarer blabla

Han kan stå i min dörröppning till kontoret när jag sitter och jobbar, och så säger han ingenting förrän jag kollar upp på honom, inget "ursäkta" eller "har du tid" utan han bara står där stilla och väntar. Ibland tittar jag inte ens upp, bara för att testa hur han reagerar, och då kan det hända att han går, haha! Ibland ser jag upp en halv sekund och fortsätter sedan skriva, då kan det hända att han viskar (!) sin fråga. Då blir jag så irriterad att jag säger högt Va sa du?? Du får prata så jag hör. Då kan han höja rösten litegrann och mumla något om att han har bytt den rosa tonern på skrivaren. Jaha, tack för info! Det gör verkligen min dag mycket härligare, nu när jag vet att du har bytt ut en toner! Genast ska jag be min chef ge dig löneförhöjning, nu när du har bytt en toner på eget initiativ! Du behövde inte ens fråga någon ifall du skulle göra det eller inte! Du gjorde det ändå! Ett helt korrekt beslut taget i helt rätt ögonblick! (när skrivaren piper till och vägrar forsätta om ingen byter den rosa tonern)

Märks det att det redan gått för långt?

Jag ser förresten verkligen fram emot att gå här ensam och sjuk i tre veckor.

Alle man på däck!

Och plötsligt är det fredag igen och det vankas helg.
Och imorgon kommer det plötsligt att vara medeltid för jag sticker till Norge och överraskar lillebror. Det kommer ta flera timmar att köra dit, och det kommer säkert vara varmt och svettigt i bilen, och jag ska tvinga min eventuella medresenär att lyssna på slajmig country hela vägen så att det verkligen känns som roadtrip. Erik säger att det tar ungefär 3-3,5 h att köra, så jag räknar med minst 4 h. Han måste köra som en idiot, för alltid när han ger mig en tidsangivelse så tar det mycket längre tid för mig, även om inte ens jag kör lagligt alltid. Lilla Röd spurtar ganska bra på motorvägen, även om jag sällan kliver mycket över. Det kan hända att Bästis följer med, det hade varit nice med sällskap i bilen, även om Misse nog har rätt, att vem som än följer med mig när jag ska hänga med Bror blir utanför.

För att jag älskar min bror och bara har ögon för honom när vi ses.
(Såna där glittriga ögon)


Så nu lär jag ner och köa på Forex, för de tar inte kort på medeltiden, speciellt inte i Norge.