hising star

Om balkongdörren står öppen och jag sätter mig på tröskeln kan jag se hela Karlavagnen där ute. I svansen på Karlavagnen finns Dessy. Jag har inte tänkt på den hunden på evigheter men nu när stjärnan finns rätt utanför kom hon upp igen.

Jag tycker om stjärnorna. Om man inte ser uppåt får man inte heller se stjärnfall. Jag ser dem titt som tätt. Vilket inte är så konstigt eftersom jag gärna vilar blicken uppåt om det är mörkt och klart. Jag tycker om att orientera mig efter dem. Vintertid hade jag hela Orion till höger om jag stod på balkongen på Järnet. I februari hade jag halva Karlavagnen utanför fönstret från flickrummet. Cassiopeija är så rakt upp så den kan man bara se genom takluckan på en bil i Svärdsjö. Från en halvö i de trakterna kan man se stormar av stjärnfall om man ligger på sanden. I Falun finns det grymma norrsken men inget slår vinternätterna i Abisko. Jag fick Jupiter och Saturnus utpekat för mig en gång och såg dem flera gånger tills de en gång försvann och jag hittade dem inte igen. Jag har fått skymta AndromedaGalaxen genom ett teleskop men jag hann aldrig titta på månen för det var trettio grader kallt och alla frös och ville hem.

Något drar i mig. Det är för vackert. Det gör liksom ont. Jag kan inte slita mig. Om jag inte bodde i ett Ghetto skulle jag gå ut och lägga mig en stund och titta. Det är tillräckligt mörkt här men tyvärr lite för många skummisar också.

Jag har tur som har balkongen. Godnatt Dessy, vi ses snart igen.

sommaren har smält

Det är som om jag går och snuttar på det sista av sommaren. Om sommaren vore en glass har det mesta smält bort från pinnen och jag sörplar febrilt i mig det sista innan det också ligger i gruset.

Om sommaren vore en hund har den en ägare som springer efter kopplet och vet att det är för sent.

Om sommaren vore en buffé är det bara de tjocka gubbarna kvar, de går och pillar i resterna av rödbetssalladen.

Om sommaren vore ett hus har de som bodde där flyttat.

Om sommaren vore en tavla har någon hängt för ett lakan så den inte skall blekas.

Om sommaren vore en film har vi kommit till sluttexterna, och det finns inget extramaterial.

Om sommaren vore en person, hade den just gått och lagt sig.



Fröken Sommar packar nu och åker tillbaka till stan. Gubben Höst har fått ett tills vidare andrahandskontrakt i Fröken Sommars lägenhet och får bo där tills Fröken Sommars älskare Herr Vinter kommer. Gubben höst är snäll. Lite grinig men har ett varmt hjärta och en vacker själ.

Jag gillar Gubben Höst, han är en lite lugnare granne än den där stökigt party-tokiga Fröken Sommar. Så det blir nog bra. Kanske får jag sova mer om nätterna nu?

glömde kissa

Det är så skumt att jag har en sån bra idé om vad jag ska skriva om men minuten jag öppnar bloggfönstret är det som bortblåst. Nu till exempel funderar jag på om det var glass jag skulle skriva om (?), eller var det något med jobbet? Bortblåst är det i vilket fall. Jag är rätt bra på att glömma nuförtiden. Jag glömmer det mesta. Tur i de fall när någon annan är sen med något och ber om ursäkt och jag säger 'Äh det är glömt' för då är det verkligen glömt. Redan före. Jag glömmer att gå på toa. Kommer på det med en halvtimmes mellanrum att visst-fan, jag skulle ju pissa. Men går inte ändå, jag gör det nästa gång jag är uppe och springer. Sen glömmer jag det igen. Jag glömmer viktiga saker jag ska göra. Ända tills folk påminner mig och då visslar jag förbi och 'är på väg att fixa det' men har i själva verket helt missat. Jag skulle behöva en liten anslagstavla på magen att sätta fast en sisådär hundra post-it´s på så jag minns. "Kom ihåg att gå på toa."

mina böcker

Jag längtar hem till böckerna. Jag läser för närvarande fem böcker samtidigt. Eller inte bokstavligen samtidigt förstås men öppnar bok efter humör. Just nu läser jag: Anne Franks Dagbok - den oavkortade versionen, De bortglömda Barnen - en bok om barnmisshandel och stödfamiljer, DaVincikoden - äntligen(!), en bok om en flygresa under andra världskriget som jag inte minns titeln på, Blanche och Marie - om radioaktivitens moder och hennes assistent. Undrar varför det blev flera stycken historiska böcker, jag är ju intresserad av historia men först nu ser jag att jag blandar in det även i favoritlitteraturen. Tyvärr beskriver ingen av dem särskilt mycket om vad som pågick i världen under den tiden, mest personlighetsbeskrivningar osv. men ändå. Man får ju veta mycket om hur det var, hur det kändes. Jag är bra på att börja på böcker, jag vill även avsluta alla men just nu går det lite trögt. Jag behöver komma hem och läsa istället för att bara lägga mig på soffan med datorn på magen. Läsa. Jag ska försöka ikväll.

frost på gång

När jag kom ut med cykeln luktade det frost. Solen låg över gräset och allt var fuktigt. Det var varmt i solen men riktigt kyligt i skuggan. På vägen såg jag en gräsklippartraktor. 'Sista klippningen inför hösten' tänkte jag och drog in doften av nyklippt vått gräs. Jag saktade till och med ner. Kanske var det sista gången innan vintern jag fick den doften. Imorgon blir det vantar och mössa i vilket fall. Det var lite kallt om händerna och öronen så tidigt. Jackan hoppas jag på att slippa en vecka till men man vet aldrig. Det är skönt att cykla i en värld under förändring. Nya dofter. Träd som sett likadana ut i flera månader packar nu ihop sig inför vinterdvalan. Jag såg även första röda lönnlövet för hösten. Välkommen Gubben Höst!

begåvat..

Begåvat av mig att somna med tv:n på i sovrummet. Nu kommer den här huvudvärken stanna hela dagen. Tänk om jag skulle vara smart och ta med mig tabletter! Och reservbrillorna! Tänk om jag skulle ta och beställa tid hos optikern..

Och tandläkaren.

---

Tänk om han åtminstånde kunde besvära sig med ett svar.

Jag hade ingen aning.

Jag fick höra en sak om en gammal vän.
Jag vet inte vad jag ska tycka och tro. Han har ju inte direkt varit något lamm tidigare. Eller han är ju bra. Egentligen. Han har aldrig varit elak mot mig. Jag tror inte att han menade att vara elak den här gången heller. Jag tyckte bra om honom.

Sedan en dag gjorde han något hemskt. Då tappade jag förtroendet för honom. Men han har aldrig betett sig illa direkt mot mig. Så jag vet inte vad jag skall tro. Egentligen har han inte det nu heller. Jag vet inte vilka ord som utbytts. Om vad. Kanske vill jag inte heller veta.

Jag vet vad som utbyttes för två år sedan. Jag var arg och svartsjuk men mest ledsen. Det kom ut saker som ingen menade, varken jag eller jag. Jag var på botten. Kräktes. Grät. Varje dag. Varje natt. Gick till doktorn. Fick ett recept och skickades hem. Flyttade från stan. Då blev det bättre.

Han stod där, det är det märkligaste. Han fanns ju där då. Jag hälsade på honom och vi umgicks och han var snäll. Fast han varit en idiot så gick jag dit och spelade kort och åt god mat och såg på tv och lyssnade på bilprat. Han var ju som en vän. Fast jag inte litade på honom.

Och nu det här skumma som jag inte förstår. Han har ju sagt skitsaker till mig förut när han varit full, det är inget nytt. Men bakom min rygg på det här viset? Om han har ouppklarade saker med mig vore jag ju glad om han ringde hit istället! "Hördu Sara, jag tycker inte att du handlat rätt i den här och den här frågan".

Jag orkar inte. Snälla du, om du inte gillar mig för att jag var lojal mot någon annan än dig, så lär du tänka om. För det var vad jag var hela tiden. Lojal mot den som betydde något för mig, den som hade mitt förtroende.



"Du skall icke ödsla energi på idioter" som min gamla Bisett brukar säga.

tantsola?

Jag är ju värdelös på mat. Jag tycker om godis, är inne i godisperiod, kan inte det räcka som näringsintag? Choklad borde defenitivt finnas med i kostcirkeln, det är minst lika nödvändigt som brysselkål!

Det är mycket som känns viktigt nu. Jag tror att Bisetts och min stundande semester känns mest viktig. Jag längtar efter att sitta i solen med dig raring, eller ännu hellre under ett palmblad någonstans och sörpla äckliga coccosdrinkar.



solstollan
synd att jag kapade huvudet, annars hade du sett en vacker solhatt tillverkad av en kökshandduk. Ser du hur jag längtar?


Vi ska tantsola på solstolarna som vi knyckt av barn och känna oss fria att inte åka upp i några berg och inte paddla massa båtar om vi inte vill, bara bara göra det vi tycker om och känner för just då. Jag längtar. En månad kvar! Förhoppningsvis. Annars kanske vi kan åka till Söderhamn eller nåt.


En annan sak jag längtar efter är ett husdjur. Det får gärna vara en katt, en vovve, undulat, pojkvän eller koalabjörn, det kvittar. Därför jag vet ju att jag inte har tid. Men nu hade det varit trevligt om något av ovanstående alternativ hade kommit och krupit nära i soffan. Det är lite ensamt här när man är på bra humör. Det är synd.


jag är en potatisbulle

Solen kom tillbaka. Jag som hade lagt undan mina flipflops.

Jag ska laga mat idag. Fisk med potatisbullar. Jag har aldrig gjort potatisbullar förut men nu när plånboken är borta får man passa på att göra all den här konstiga maten jag tänkt göra så länge men inte riktigt haft motivation till. Men nu är pastan snart slut och potatisarna börjar få groddar. Vi får väl se om det blir av men det är iallafall tanken.

Jag är rätt bra på att laga mat nuförtiden, det enda jag egentligen suger på är saltmängden. Antingen blir det på tok för mycket (som kycklingen igår, jag kunde knappt äta matlådan idag), eller så smakar det ingenting. Jag antar att man lär sig med tiden men när det blev som igår (salt med lite ris till) så får man ju tamejfan nästan kasta maten. Hoppas det står i receptet på potatisbullarna hur mycket salt man ska ha så att det blir bra. Jag gillar inte när de skriver "salta och peppra" sådär klämkäckt för det blir aldrig bra.

---

Jag frångick mina regler och tänkte på honom idag igen. Fast idag har jag mest varit irriterad. På att han är en fegis. Stadie 2: ilska, irritation, hjälplöshet. Jag vill bara lägga det bakom mig nu. Göra något annat. Tänka på något annat. På någon annan. Skitsamma. Släpp det, tantskrälle.

kartong-cuts

Lagerarbete är ett ganska roligt jobb. Mitt lager är ganska stort för att vara vår branch, vi handlar ju inte med möbler eller maskiner. Det är tillräckligt stort för att jag en eftermiddag som denna skall vara tvungen att lasta om fyra-fem pall med lådor á 30 kg eller nåt. Man bör värma upp innan man ger sig på styrkeprov som dessa. Jag har idag lyckats få endast ett kartong-cut, i armvecket. Det var inte så skönt. Precis som paper-cuts är kartong-cuts små men odrägliga. De har en förmåga att läka snabbt men under tiden de finns där så svider de och gör sig ständigt påminda. Man får även rätt duktigt med damm i lungorna. Kartonger som åkt båt över atlanten samlar på sig massor med märkliga dammpartiklar. Det är inte bara torrt kartongdamm man andas in utan även grått tunnt båtsmuts som man blir väldigt törstig och lortig av. När jag har avslutat ett sånt här ryck behöver jag alltid sätta mig ner en stund (med pappersarbete, här vilas det inget). Nu är en sån stund. Mina händer är varma av allt lyftande, de pulserar och darrar. Jag är lite anfådd och det känns i ryggen att jag använt den. Inte ont alls, bara trötta muskler. Jag lyfter rätt oftast, ska man bara över från en pall till en vagn är det lätt. Men försök att lyfta upp en tung stor damm-hal kartong till en plats way över ditt huvud så får du se hur lätt de är att lyfta med benen.. Då tar ryggen lite stryk. Min kompanjon är fortfarande sjukskriven på halvtid, så någon hjälp kan jag inte be om heller. Fast jag är stark. Skulle vara roligt att testa hur stark jag är, får kanske ta ett besök på något gym någonstans och testa. På krogen i helgen var det någon som sade "Fast du är väl ganska krallig". Krallig. Jag är ju tjej! Jag ska vara söt och liten. Men det är jag inte. Jag är 'ganska krallig va'. Tur att det är jag som jobbar på lagret då.

äpplemos

Jag märker att jag mår mycket bättre om jag äter frukost. Så varför prioriterar jag bort det? Borde sätta igång med havregrynsgröt. Det är gott. Med äpplemos. Idag åt jag ingen frukost. Nu är jag trött och har kaffemage. Igår åt jag mackor och juice till frukost och var på gång hela förmiddagen. Nu har jag väntat på lunchen i snart en timme. Tiden går för sakta!! Jag har en kund som är så bra på att babbla, nu har vi setat i över tjugo minuter, nu är hon inne på Pilatesträning. Och förkylningar. Jag behöver avsluta och äta nu.

gömslen

Jag längtar tillbaka. Det känns som att jag lever på minnen nu. Alla bra minnen. Bakåt i tiden. Det var inte länge sedan som jag levde framåt, som jag levde på att jag skulle få uppleva saker. Jag antar att det går i vågor, det där.

Nu lever jag på minnen. Jag lever på äppelträden i Visby. Jag lever på klipporna på Tyresö. De små rosa blommorna i mormors rabatt (påminn mig om att lägga ut inlägget från förra bloggen om min mormor). Jag lever på ljuset som strilade in mellan persiennen hemma i flickrummet. Millennieskiftet i stockholm. Kungahälla medeltidsdagar (han var också där, hur kunde jag missa honom?). Jag lever på tanken om vårt gamla lego. Lillebror. Påskafton i Hofors. Doften som slog emot en när man gick in i stallet. Småland. Jag lever på min röda dockvagn. Tidig morgon hos moster. Första gången jag körde ånglok. Första kyssen på marknaden. Regnet över mitt tält i skåne. Karusell på stora torget med Bisett.

Jag lever på lycka jag haft.

Det är roligare att se framåt. Att inte veta vad som kommer. Att se fram emot. Det här är också bra, nyttigt om inte annat. Men ändå. Jag borde se framåt. Mycket är på gång. Borde förbereda mig. Men jag vill inte. Jag vill gömma mig i det gamla och bara mysa i det. Inte gå upp, bara ligga under mjuka täcket och minnas. Allt bra. Allt bra som jag kommer ihåg. Från första minnet (gröna mattan i korridoren, jag ligger på golvet, min pappa kittlar mig) till sista. Jag vill leva kvar i dem. Bearbeta allt innan jag tar in nya.

Eller så är det någon form av försök att hålla kvar hans ansikte, hans ögon. Vill inte glömma hur han ser ut. Hur han såg på mig. Såg han mig? Jag är lika osäker idag som när jag var fjorton och gick på kvartersgården på disco. Såg han mig? På riktigt?


Törs inte spekulera. Håller fast vid det som redan är avklarat. Gömmer mig i det som jag vet är bra, det som inte går att ändra på, det som är för evigt bra. Mina minnen.


ursäkt på ursäkt

Det blåser från havet. Om jag lutar mig ut från balkongen kan jag nästan ana doften av salt. Jag kan undra hur långt just den doften rest innan den kom till just min näsa. Jag törs inte vara ute på balkongen så länge, det blåser som tusan och balkongerna börjar liksom ... darra. Så jag går in.

Men det lockar där ute. Jag längtar till fjällen när det blåser såhär. Längtar efter den där tunna luften, att stå högst upp på fjället med bara himmel åt alla håll och bländande vit snö vart du än ska. Det är inte riktigt samma sak på en balkong i Göteborg, men nära nog. Om jag blundar.

Jag bakade sockerkaka istället för att dammsuga idag. Det är ganska roligt vad jag hittar på för ursäkter, haha, jag som inte har bakat på jättelänge, men just idag tänkte jag att det var min tur att baka fika till imorgon. Och då hann jag ju inte städa särskilt mycket idag heller. Attans.

Hej pappsen!

Hej lilla Pappa!
Det var lite av en överraskning att du varit inne, men känn dig välkommen. Här finns inget som är hemligt, det behåller jag för mig själv.

Tack Göteborg förresten, här håller du på och regnar ner mig dag ut och dag in och blöter ner mig. Idag hade jag regnställ både till och från jobbet och svettas, men kommer du med regn va? Fast det är grått och tungt? Fast det till och med luktar regn?? Nej. Jag får cykla där och skämmas med mitt regnställ som är tjugo kilo för stort och inte ens fint. Alla andra barn har nya munkjackor och adidasskor, jag har ett gammalt regnställ och trasiga omoderna skor. Tack Göteborg, för att du får mig att känna mig som en praktisk lantis istället för en fräck citybrud.

Klart jag inte slutat vänta förresten, även om jag till och från tror det. Idag till exempel trodde jag det när jag öppnade mailen. Men när inget svar kommit från honom fick min skärm på jobbet ett långfinger och ett könsord. Så hur jag än försöker lura mig själv att jag inte väntar så lurar jag mest mig själv åt andra håll och tvärtom.

tiden är tillbaka!

Härligt! Tiden har återgått till normalt igen, dvs alldeles för fort. Snart är måndagen över fast det känns som om jag bara jobbat ett par timmar. Det är underbart! Sen får jag gå hem och försöka ta tag i det som jag inte gjorde igår. Det är inte underbart. Men nödvändigt. Jag tror att jag ska beställa en butler. Det stod om det i Cosmopolitan att det är på uppgång med hemhjälp och sånt nu och det är väl inte helt mig emot..

framförhållning

Framförhållning. Ett ord som inte många i min branch vet vad det är. Särskilt inte på våra kontor, där det verkligen behövs, iallafall om man VET att de andra i branchen inte har någon som helst framförhållning. Vi vet i flera veckor vad som kommer hända och att det och det behöver vara printat och klart före dess. Ändå sitter vi - som nu - dagen före och är superstressade. Jag som sköter printandet vet oftast inte om VAD som skall printas till vilken dag, annars hade jag nog hunnit i tid. Men plötsligt kommer bara frågan, är detta klart? Vad? Det här till den här kursen! Vilken kurs? Jag har inte hört något om nån kurs?! Ganska frustrerande. Det är egentligen enkelt. Jag ber dem, kom ihåg att säga till i tid. Ändå kommer de. Två dagar innan. Nu behöver jag detta. Jaha. Vad bra. Framförhållning. Ett ord som inte många fler än jag förstår på kontoret, vilket gör att det är jag som blir stressad. Skit.

allt försvann

Vilket jobb det är efter man blivit av med plånboken, att beställa så mycket nytt och spärra gammalt. Jag blev ju lyckligvis även av med de foton jag tagit inför passet, så nu lär jag ju gå och ta nya till körkortet. Det är inte heller gratis. Jag är mest less. På det mesta. Orkar inte ringa om hemförsäkring idag heller. Jag vill bara hem och lägga mig i apati.

tånårsvindar

Kanske det är som Malin sade. Kanske kom hösten i torsdags. Det känns på vindarna, på doften. Om sommarvindarna är som barn, då är de här vindarna som tonåringar. Deras kroppar har växt i förväg, deras sinnen har inte hunnit ikapp. Deras rörelser blir yviga och ogenomtänkta, Dessa hormonstinna vindar, de som ändrar riktning så fort de träffar på något större, starkare, smartare,

Jag gillar dem lite. Fast inte när jag ska kränga på mig regnställ på morgonen för att cykla till jobbet. Kanske var det dags att köpa spårvagnskort den här månaden?

Nip/Tuck

Tack SVT för att ni sänder Nip/Tuck igen. Jag har gjort en vuxen-nappflaska med te och tagit fram mackor till soffbordet. Laddat med hembakta bullar och täcke.

Jag har naturligvis inte städat, men jag har tagit undan alla tidningar som låg överallt. Och så har jag diskat.

Nu ovälförtjänt tv.

min granne gråter

Det bor en tjej i min ålder i huset bredvid mitt. Jag har sett att hon sitter på sin balkong och gråter när hon röker. Jag vet inte om hon bor ensam men jag har bara sett henne, ingen annan. Jag undrar varför hon går ut och gråter. Gråter hon även när hon är inne?

Jag undrar om hon är ensam.

rutiner

Det går utför med henne. Hon klarar inget svårare än att göra sig fin för fest. Och när hon inte ska göra det eller gå till jobbet ligger hon på soffan. Det är som på film. Det saknas bara knarklangare och några lortiga hundar i lägenheten för att det ska vara precis som på film. Hennes fina lägenhet har blivit en kvart. Hon använder den för att gömma sig i. Ingen får hälsa på.

Hon ligger ensam på soffan och röker. Surfar lite. Zappar på tvn mellan femton kanaler fast där inget finns att se. Om hon åtminstånde vore bakfull så hon kunde rättfärdiga allt det slöa i henne. Hela veckan har hon kommit hem, glidit i något bekämare (ni vet, gamla mysbyxor) och sen lagt sig ner. Som en saccosäck flyter hon snart över soffkanten. På bordet står gamla ölburkar och popcorn hon aldrig åt.

Misär.

Inget känns roligt. Inte ens att gå ut och ragga är roligt längre. Vad får henne att ticka? Vad går hon igång på nuförtiden? Det kan inte bara vara alkohol, det är för tragiskt. Hon rullar ner på golvet. Där är det dammigt. Hon ligger på mage och funderar på vad hon går igång på nuförtiden. Inget känns ju roligt längre. Hennes liv har blivit rutin.

Klockan ringer. Hon går upp. Klär på sig. Cyklar till jobbet. Jobbar. Slutar jobbet. Antingen åker hon hem till soffan eller så åker hon ner på stan och träffar någon vän. Rutin. De skojar inte med varandra längre, det har blivit så mycket allvar. Hon har tappat all sin humor. Sen i vilket fall hem till soffan. Äta? Man måste inte. Men om hon orkar värmer hon lite snabbnudlar eller möjligtvis en pizzakant. Sen sova. Innan allt börjar om.

Om inget triggar henne längre kommer hon inte upp ur soffan. Hon vet vad som skulle kunna väcka henne men det har hon lagt undan. Inget får ta över hennes liv, sade hon och stängde. Så kanske inte han, men om hon hittade riktig kärlek, då kanske. Inte den där kärleken hon redan får, den kärleken som föds i berusade kroppar efter midnatt. När röda ögon blir varma och händer blir mjuka under hennes kläder. Hon vill inte ha den kärleken. Var tog den riktiga kärleken vägen?

Hon tänker att hon inte hittar den om hon stannar hemma. Så hon går ut. Dricker sig full, hittar bara svin. Dessa svins röda ögon blir också varma och deras händer är också mjuka mot hennes hud. Ibland faller hon för svinens leenden och trygga kramar. Men det är inte på riktigt. Så hon går hem.

Hon behöver en vän. En manlig vän som ser bra ut och som kommer upp i hissen. Hon ligger kvar på golvet. Den manliga vännen i hennes fantasi bankar på dörren, fast det finns ringklocka (men bankandet känns mer romantiskt). Hon ligger kvar. Vänder envist på huvudet. Hon hör hans nyckel i låset. Han stormar in. Finner henne på golvet. Sätter sig på huk.
-Trollet? Kom upp nu.
Han lyfter upp henne och ...

---

Bla bla.

Tänk vad mycket finare det hade varit om han kommit in och funnit lägenheten städad och hur mycket roligare de haft efteråt om de inte hade behövt dammsuga och tvätta och så efter det underbara sexet. Vilket inte spelar någon roll. För jag har ingen manlig vän som ser bra ut som kallar mig för trollet och har nyckel hit och ens skulle få för sig att komma en söndag och mysa lite.
Så jag skiter i städningen idag med. Jag ligger kvar på soffan och funderar på varför jag skriver om mig själv i tredje person.

är gruset alltid gråare?

Känslan av att något fattas en. Att det saknas något viktigt. Nu pratar jag inte om plånboken utan mer om en allmän känsla som kommer öch kör över mig ibland. Inte sådär ångvältsakta utan mer ... knockar mig. Pang bara. Ibland kommer det så hårt att jag behöver dra efter andan. Vad det är som fattas mig är svårt att sätta fingret på. Jag skulle kunna gissa på trygghet, stabilitet. Något mer än mina fantastiska vänner. Jag har ett bra jobb. Fast jobb. En bra lägenhet. Fin lägenhet. Underbara vänner. Dygnet runt. Ändå ligger det där och svider. Saknaden av något - någon.

Jag pratade med en vän om det idag, att jag trivs som singel. Gräset är inte alltid grönare, jag tycker allt som oftast att det är skönt att vara ensam. Jag är lite byggd som en ensamvarg. Men när jag varit ensam klart, när jag gjort det som är bra med att vara själv, då. Då behöver jag en arm om axlarna. En kram. Ska vi gå och sova nu, älskling? Jag saknar att inte få ringa och kolla, när kommer du hem? Vad ska vi äta? Någon som är min. Bara min.

Det är nog känslan av att vara älskad och älska tillbaka jag saknar. Odelad kärlek.


jag säger upp mig nu

Plötsligt ringer telefonen. Han ställer sig på knä och tar fram den ur sin väska.
-Det är ju du som ringer.
-Jag? Jag är ju här.
-Hallå? ... Ja ... Ok, det var ju bra. ... Japp, jag hälsar henne det. Hej.

-Vad sade jag då? När jag ringde?
-Det var din lillebror, när han ringde dig var det någon annan som svarade. Tydligen låg din telefon kvar vid eldshowen.
-Hm, värst vad jag tyckte att det var viktigt att ta med mig den då.

Han smög ner på manteln igen och lade sig bredvid mig. Krånglade in armen under mitt huvud. Sen tittade han på mig. Bara tittade liksom.

---

Jag analyserar snart sönder det här.

Skickade ett mail inatt. Duktigt va? Ett ordentligt mail där jag släpper lite på lekreglerna och talar om vad jag funderar på. Jag väntar mig inget svar längre. Kommer det så kommer det, men sånt här svarar man inte på om man inte vet säkert. Eller kanske inte ens då. Så jag tänker sluta vänta nu. Kommer det ett svar blir det bara som en bonus. Jag behöver bestämma mig för att det är nog. På riktigt. Han får inte ta över mitt liv som han har gjort på siståne. Det kan inte sluta bra.

Inget får ta över mitt liv. Bara jag.

sansat mig

Jag har lugnat mig nu. Fick sova ett par timmar och det gjorde gott. De har inte alls tagit alla mina pengar det försvann bara lite och kortet är spärrat nu. Och ett nytt visakort kommer ju ganska fort. Körkortet vet jag inte hur lång tid det tar. Det är väl bra egentligen för jag kan inte hålla på och gå ut ikväll. Även om jag gärna träffat både Stina och Anna. Men nu blir det nog dammsugning istället.

Vill ni läsa mer, kolla in Sigges blogg, länk här till höger.

rånad

De tog min plånbok på Burger King. Den är borta. Och med den alla mina pengar. De har redan tagit ut flera tusen. Jag gråter över min lön som jag ärligt jobbat ihop och det är en kvarts väntetid till att spärra kortet. Hur mycket hinner man inte göra på en kvart??

inget paraflax

Jag stod och packade ihop mina prylar för att åka hem (bla en av mina kuddar, när kom den till jobbet??) när jag hörde ett muller. Plötsligt stod regnet som spjut (spön räcker inte) i backen och strax därpå kom haglet. Och jag hade bara en cykel. Jag stönade högt och svor. Ungefär sju minuter senare cyklade en tjej förbi rambergsvallen med plastpåse på huvudet med hörlurar över för att hålla påsen på plats. En förtvivlad Mars Volta adrenalinade mig hem genom hagelstormen. I hissen blev det en blöt fläck efter mig för det droppade så. Härligt.

Har knäppt en öl och funderar på vilken handväska jag ska ha. Den jag brukar ha jämt jämt hänger på torkställningen i badrummet nu. Jag är i övrigt klar. Sminkad och påklädd ända från huvudet och ner på golvet. Nu sitter jag och väntar på att en annan skur ska ge upp så att jag får knata ner till vagnen. Det är en sak att cykla hem och bli blöt genom jobbkläderna, en annan att ha festfrisyren igång. Jag hör åskan fortfarande på håll men bryr mig inte i den.

efter tre klunkar öl
Så här glad blir jag efter tre klunkar öl. Vore ännu gladade om jag fick komma iväg..

Måns ringde och frågade om jag skulle till konserten, sen blev han glad när jag sade ja. Jag blev lite förvånad för jag har ju i mitt sinne ratat honom rakt av sedan ganska länge men nu när jag hörde hans röst kom jag på mig själv med att le. Fast det var inget kär-leende, mest ... äh jag gillar honom. Han är säkert en bra vän och så. Även om vi inte kommer bli ihop så vill jag nog ha kvar honom. Han är snäll. Dålig men snäll.

Sluta regna!! Jag äger inget paraflax!! Undrar om jag ska ta taxi ner?? Då slipper jag gå i regnet ... hm.

---

Inget svar än förresten, jag vill tro att det är för att det kanske är svårt att komma åt internet där han är.

min 'flamma'

Så blir det utgång ikväll. Jag ser fram emot det med lite skräckblandad förtjusning. Måns skrev sms igår. Jag vet inte hur jag kunde tro vad men jag hade nästan hoppats att han inte skulle komma ikväll. Han frågade om jag ville komma på förfest innan konserten. Och att jag skulle ringa idag. Det kan jag väl göra men förfest blir det inte tal om, jag ska hänga med MINA vänner. Plus att det känns som om jag har en annan jag vill klura ut saker med först innan jag ger mig in på något nytt. Jag kan inte gå runt och gömma mig förstås, men märkligt nog känns det som att jag inte VILL göra något med någon annan! Jag som alltid vill göra det mesta med många. Nu finns inte det alternativet. Jag vill bara ha min ... ja vad fan ska jag kalla det? Hade han varit tjej hade jag kunnat säga 'flamma' eller nåt men nu är han ju inte det. Min BoyToy haha

Liseberg haha

Så var det klart då. Tidningen är inlämnad och jag har inget kvar med den att göra. Skönt och pirrigt som vanligt. Jag blir som alltid lite nervös. Nu är det bara sex timmar kvar till helg, det skall också bli skönt. Förhoppningsvis orkar vi till Liseberg imorgon, behöver åka lite mer innan säsongen är slut. Jag skulle ju köpa guldpass iår och åka massor, men jag har bara vart där två timmar hittills. Inte riktigt som planerat. Får väl satsa på nästa sommar istället och ha semester hemma och bara åka och åka varje dag. Men en gång till den här sommaren hoppas jag på, helst imorgon. Nu har ju lönen kommit och lite av den vill jag gärna lägga på karuseller. Balder Balder!!

bli glad!

Hur ska man börja en dag med gott humör om det bara är grått regn ute? Jag provade med glada kläder men slutade som en smällkaramell så jag kommer åter att gå till jobbet i de vanliga svarta jobbkläderna genom det grå regnet.

Tips (som funkar på mig):
1. Prova glada kläder men ta inte i så du spricker (eller why not, det kan vara riktigt fint på många)
2. Lyssna bara på glada pepp-låtar på morgonen, och om du har möjlighet, på vägen dit du ska.
3. Lek skådespelare och försök "bli glad". Le lite åt något du tycker om.
4. Gör något du inte borde, jag blir alltid lite peppad av det. Gå utan trosor en dag tex.
5. Sjung! Falskt eller fint, det spelar ingen roll. Skrik om du måste.
Fast viktigast av allt är nog ändå att man måste vilja bli glad, annars är det ju poänglöst.

Ibland vill man bara inte bli glad. Då måste man få vara sur lite. Tillåt dig det om det är så, man kan alltid känna efter lite senare om man kanske vill ändra sig. För det får man.

Jag ska gå snart, lyssna på glada skrattlåtar på väg till jobbet och helst sjunga lite samtidigt. Fast inte för högt för då tror folk att man är dum i huvudet.

jo så är det nog.

Ja det är nog fan sant det du sade Bisett, ju mer jag tänker på det, ju mer blir det precis så. Jag hade inte ens tänkt på det men nu när du säger det.. Det kan stämma. Han kanske har blivit bränd. Plötsligt blir det lite klarare.

Klart han flyr isåfall. Det kanske inte ens var länge sen, vad vet jag? Jag vet ju inte ens om det är så. Men det vore en logisk förklaring. Tänk vad jag har grubblat över det här. Tja, egentligen är det bara lite mer än en vecka men det känns lätt som tre veckor.

Om inte annat lär det väl märkas om jag får nåt svar på det där saknar-dig-mailet nån gång. Om det är någorlunda positivt igen så räknar jag med att det är som du gissar.

Förresten har du rätt igen, jag gillar inte riktigt det här dansandet runt omkring. Som du så vackert uttryckte det, vi har ju faktiskt "gjort det för i helvete". Men jag skriver inget mail idag, jag vill så gärna ha ett svar först (du vet hur lätt jag känner mig efterhängsen). Men när jag får svar kan jag maila och släppa lite på det neutrala. Jag lovar att försöka i vilket fall.

---
Nu röker jag bredvid fönstret liggandes i soffan. Det får man inte. Men jag orkar bara inte resa på mig. Eller får och får, jag gör vad fan jag vill. Det är ju min lägenhet for gods sake.
---

(här stod det något annat som jag har tagit bort nu)
Jag tänker att han kan svara idag. Helst nu om en stund så jag hinner läsa innan jag går och sover. Vore skönt att få lite klarhet. Vore skönt att släppa lite på de här tankarna, det börjar bli enformiga inlägg..

Eller vaddå, jag skriver om vad fan jag vill - det är ju min blogg for gods sake!


Allad!

Min vaxtant är snäll. Idag tumlade hon mina regn-dyngsura byxor under tiden behandlingen pågick. Snällt va?

Jag var och fikade med en vän efter jobbet idag, han har en liten dotter som är så fin och go. På fiket hittade hon lite leksaker i ett hörn, bland annat en liten docka (som var ganska äcklig). Den bar hon omkring på hela tiden vi satt där.
-Vad heter bebisen då? frågade jag.
-Hon heter Allad.
-Allan??
-Allad!
Såklart hon gör.
Sen fick jag bära dottern ända från Prinsgatan till Järntorget, vilket tydligen inte är så vanligt att hans kompisar får göra så jag blev lite smickrad.

Åh jag önskar att det vore fredag idag. Jag vill gå ut ikväll, inte jobba en dag till! Förhoppningsvis går dagen fort imorgon, tidningen fram till lunch sen räkna varor efter och sen är det ju klart. Sen, sen ska jag snabba mig hem, stoppa i en maskin tvätt och göra mig skitsnygg och sen gå ut!! Jag är så sugen på öl och musik och massa massa folk. Kommer det också med 25 årsåldern? Att gilla krogar med mycket folk? Det spelar ingen roll. Det kommer bli kul iallafall. Nu ska jag äta middag.

min vän Bisett

Det finns nog ingen som du. Som kan få mig att ändra humör så snabbt, en liten kommentar och du förstör allt men så fort jag hör din röst och dina ord så inte bara lagar du det du förstört, du rundar ihop det som är lagat till en liten boll av bomull, du vet såna små man kan köpa i pastellfärger. Nu har jag bollen i hjärtat, där ligger den bra. Jag tror att den är rosa, men den kan lika gärna vara sådär glassigt gul. Det gäller inte bara grubbel, det gäller det mesta. Du gör små bollar till mig som jag kan spara. De flesta ligger hemma, jag kan inte bära runt på allt du ger mig, det blir för stort och åbäkigt. Jag ska nog göra en speciell korg att samla alla pastellbollar i som du gjort och gett mig under åren. Det är både stora och små bollar, men de är alla alldeles luddiga och mjuka. Jag älskar dem. Det är förstås synd att de flesta har kommit till efter något dåligt och deprimerande men det är ändå så mycket värt att de har kommit från dig. Du är min bästa vän. Jag älskar dig.

hundra koppar kaffe

Idag går klockan för sakta. Jag kanske borde börja dricka kaffe varje dag så att jag upplever allting som i ultrarapid jämt. Tänk avsnittet i futurama när Fry dricker hundra koppar kaffe och blir jättesnabb fast han upplever det som att allt går i slowmotion utom han. Vanligtvis går ju klockan alldeles för fort hos mig, utom idag. Beror det på allt koffein? Är det så att jag jobbar snabbare utan att jag märker det och därför är jag klar tidigare än jag borde ha varit? Det känns som om jag skriver snabbare än normalt?! Eller så går tiden så långsamt bara för att det är grått regn ute. Jag tänker att jag behöver en bil när det är såhär grått. Jag tänker att jag faktiskt fyllt 25 och när man var liten så var 25 år jättegammalt, då skulle man ju ha man och barn och radhus. Och en bil. Jag har inget av det. Bil och en karl är väl det jag helst av allt vill ha idag. Men det enda jag får är kaffe och kaffe och kaffe och jobb och efter jobbet lite kaffe. Kvinna i karriären, ha! Klackskor och skinnkavaj och jeans och jag ser visst ut som trettio med de här påsarna under ögonen. Jag behöver hundra koppar kaffe varje dag. Och gärna lite knark.

lite uppjagad

Ja det är jag. Hjärtat slår och jag är lite spattig. Det kan lika gärna bero på min deadline som på allt kaffe jag hällt i mig under morgonen (dricker inte kaffe annars). Hasplar ur mig otäckheter till höger och vänster, anklagar folk för saker de inte gjort, skäller på Bisett i bloggen. Nu spelar det ingen roll för nu har jag fått uppskov till imorgon bitti så nu är det inte bråttom längre. Men det rör sig i hela kroppen. Allt rör sig i min kropp nu. Inte bara deadline och kaffe, grubbleriet är kvar (såklart, vad trodde ni?) och jag borde egentligen gå ut på lagret istället för att blogga. Jag behöver dammsuga istället för att surfa på kvällarna men det är ju så skönt att ligga på soffan med datorn på magen. Jag tar inte ens med mig dricka till soffan för då kanske jag blir kissnödig senare och planen är ju att ligga så stilla som möjligt hela kvällen, inte ens gå på toa. Jag ska vaxas idag (en upplevelse utöver det vanliga) och är lite nervös och nervositeten uppblandas med stress och så är jag fortfarande lite ledsen. Fast jag är glad av spattet (eller var det kaffet?). I vilket fall rör det sig i hela kroppen och det är väl bra så länge det är positiv stress intalar jag mig själv och dricker ännu mer kaffe, jag kommer sluta på psyket om jag inte blir snäll snart. Behöver nog blåsas ur så jag blir lugn igen, ska på konsert imorgon, jag tänker inte ta med öronproppar, kanske behöver jag högt högt ljud och massa sprit för att släppa på tyglarna som sitter så hårt i mungiporna nu och bara drar och drar och jag ska nog inte ha mer kaffe förresten, dumma barn får inget kaffe.

bättre än kallt kaffe

Vaddå Loser, Bisett?? Hacka inte ner på min karl! Han är ingen loser, han är ... bra. Jag tycker ju om honom. Eller jag vet inte vad det är längre. Men hacka inte på honom, at least har han inte vart elak än. Mest hemlig. Kanske bara blyg. Ok, urringningen kanske inte var vad jag väntat mig, jag hade ju hellre tagit mynten i handen. Men ändå. Jag mår bra av det för jag var ju snyggast haha. Han är bättre än kallt kaffe och snus till frukost iallafall. Jag lär jobba nu.

ännu mer minnen

Tisdag

Lillebror kom fram efter spelningen.
-Tja Syrran! Öl?
-Jag vill alltid ha öl.
-Det vet jag väl. Ser du han där?
-Från bandet?
-Han sade att jag hade en snygg syster.
-Han??
-Ja, han är bra. Du borde prata med honom.

De stod och räknade pengarna från inträdet när jag kom fram.
-Vad gör vi med alla mynten? frågade han sin bandkamrat.
-Vet inte, kasta bort dem.
-Äh va fan, det är ju säkert 70 spänn i enkronor! Han såg vilsen ut.
-Eller ge dem till snyggaste bruden här ikväll haha

Jag (lite på snusen) pekade på mig själv och log.
-Det är fan sant det, sade han och hällde sedan ner alla mynt i min urringning.


svårt att leva som man lär

Jag kanske ångrar mig. Man ska inte det. Men jag ångrar att jag höll igen. Jag ångrar redan nu att jag skriver om det här. Ändå är det som om jag måste lägga ut allt nu, allt jag höll igen då.

Att jag var på det där viset. Som jag inte vill ha någon annan. Att leva som man lär är svårare än det låter. Det är något i attityden som utlöser det här, när någon vänder ryggen till går den andre ner på knä. Oftast är det jag som vänder ryggen till. Jag är rätt bra på att få karlar förälskade i mig och sen bara vänder jag mig om. Jag inbillar mig att jag inte vill ha kärlek och bara går. Vänder mig inte om.

När rollerna är ombytta, och jag står på knä, då är jag inte så kaxig längre. Fröken Sara Kaxläpp står på knä. Kvidande. Jag är den som grubblar, den som ber och hoppas på att ryggen skall vända sig om.

Jag tror att han liksom blickade över axeln. När han svarade igår. Kastade en blick på mig. Jag vill ju resa mig upp och möta hans blick i hans höjd. Men benen bär mig inte. Han behöver vända sig helt mot mig innan jag kan resa mig. Jag står nu i den positionen som jag lämnat så många i. Och jag har inte vänt mig om. Inte ens kastat en blick bakåt.

Inte ens för att be någon dra. Säga nej.

Så vad begär jag egentligen? Kan jag kräva av honom det svar jag själv inte kan ge när det är jag som står med ryggen emot?

(Hon är lite bortskämd minsann. Van att få det hon vill ha.)

Visst, han kanske är lika feg som jag. Nog har jag hoppats på det. Intalat mig det, för mig tackar man inte nej till. När hände det sist? Jag kan gå ut och ragga upp nån stackars karl som ser helt bedrövlig ut sedan när han klämmer ur sig att han har tjej. Men det räknas inte. Då lyckönskar jag och är ärligt glad för dem, för det finns alltid fler. Men när någon är singel? Och tackar nej?

Nu talar jag emot mig själv. Jag vill ju hellre ha nej än ovisshet. Men ändå. Det ska inte ta såhär lång tid. Då är det inte bra.

Eller, så är det bra?? De enda jag faktiskt lyckats med på lång sikt har jag ju lärt känna först, innan det blivit seriöst!! Aha!!  Det är det som händer?! Vi skall bli vänner först! I get. Jag är med på det, det köper jag. Härligt. En ny ursäkt till hans underliga beteende. Nu kan jag vara lugn och nöjd ett tag till.

Så varför bultar det så i mitt bröst?

Det lägger sig nog. Hans mail var så otydligt men om jag bara läser utvalda delar så var det rätt bra. Om jag ger fan i allt utom slutet så var det ett fint brev. Två meningar fastbrända i mig."Som brännjärn i ett djur". Hon beskrev så bra, den där Blanche.

Jag ska bara chilla ner. Sansa mig. Sluta grubbla. Det låter så enkelt.

(Det värsta är att jag nog gillar det här, att grubbla)

Jack Johnson lugnar mig ikväll igen.

Tror du jag kommer i säng i tid ikväll?

Längtar efter solen

Jag ligger och spånar på ett svar. Det är väl inte för tidigt att svara nu va?

Jag hänger ut mig nu. Jag tänker gå så långt jag törs och skriva att jag saknar honom. Bär eller brist. Som jag sagt tusen gånger åter, hellre ett nej än det här jädra grubblet. Jag har en bild också som jag inte vet om jag törs skicka. Jag sparar utkast nu så får vi se.

Jag höll nästan på att köpa ett par astuffa boots idag, det föll på att de bara hade stl 38, jag lär ha 37. Så jag gick till nästa butik och köpte trosor istället. Vilken ersättningsvara.. Sablar! Stövlarna var jättesnygga! Jag ska faktiskt börja kolla efter vinterskor nu. Förra året hade jag inga alls, i år vill jag ha bra praktiska snygga skor som passar lika bra på snön i Falun som till slaskGöteborg.

Nu skickade jag svaret. Innan jag hann ångra mig om saknar-dig-kommentaren. Hjälp.

jag är så bra!

Klockan går som vanligt alldeles för fort. Men jag jobbar på. Och det blir bra. Det är skönt. Hoppas på att komma ifrån före sex idag, och det är ju en klar förbättring jämfört med igår. Jag tänker inte prata om ni-vet-vad. Jag tänker inte ens säga att jag tänker på ni-vet-vad. Att ni-vet-vad förstör lite. För det vet ni redan. Jag kommer såklart inte hinna före deadline. Tur att inte deadline betyder att man dör om man går över gränsen, för det kan man lätt tro om man direktöversätter ordet. "Nej, nu hann du inte klart, då blir det giljotinen." Jag får mer tid på mig, även om jag inte blir halshuggen så blir det väl lite gnäll och så men vad fan ska jag göra, man kan inte mer än sitt bästa. Och jag är redan bra. För det mesta. Och det vet dem. Jag är bra!

ta mig hårt

Det gick bra att lägga undan honom - ända tills nu. Jag har fått rätt mycket gjort under förmiddagen, det enda jag blir lite nervös för nu är att klockan går så fort. Det blir ett till hårdryck nu innan hemgång. Om jag nu ska hem. Jag vill egentligen iväg, bort från tankarna och grubblerierna. Om ni inte förstod det så fick jag precis ett sånt mail jag inte ville ha. Ett mail som egentligen inte antyder någonting. Varken bra eller dåligt. Så jag vet inte. Jag törs inte ge upp hoppet än. Han kanske är feg. Jag hoppas på det ett tag till innan jag inser att jag lär lägga ner det här. Jag lär vänta till helgen iallafall, kanske får jag något annat i tankarna om jag håller ögonen öppna. Vem vet? Gå så länge in på http://patriarkatet.blogg.se och läs Dhanis fantastiska ordspyor.

jag är lite nervös

Jag somnade ändå. Och sov som en stock hela natten.
Idag vet jag inte vad jag ska tänka. Jag behöver fokusera på jobbet idag, inte hålla på och grubbla på vad han tänker. Vi ska ha möten och så idag och jag ligger verkligen efter med allt som ska göras. Blir nog att jobba över idag igen även om jag verkligen inte vill. Jag skulle hellre åka ner på stan och träffa tjejer än att jobba. Vi får se hur jag kan lägga upp dagen för att få så mycket som möjligt gjort.

---

Jag borde inse att om han inte varit mer på vid det här laget, att det inte blir något. Jag borde inse det. Att även om det blir något så kommer jag bli sårad i slutändan.

Men allt det bra då? Hur kan jag bortse från det?

Det är ju jag som är Titanic!



Så hur ska jag kunna sova nu då?

Han svarade.

Och jag dör.



tjejfilm?!

Snacka om att gräva ner sig själv. Snabbnudlar och Cola framför tjejfilm. Ett smörigt drama med bröllop och intriger som man vet hur de slutar. Längtar efter choklad. Borde dammsuga men hur gör man?

"if he was feeling what i´m feeling, then he would know how i feel!"

Och jag tar mig för pannan. Sen skrattar jag högt. Sen blir jag gråtig. Sen tar jag mig för pannan igen. Vad är klockan? Borde jag inte sova snart? Herregud, nu kunde jag en replik.

---

Jag kom till honom runt åtta på morgonen. Han stod på vägen utanför gården och väntade. Lillebror stannade några minuter och pratade. När de till slut stängde dörrarna och åkte klev vi in på grusgången. Jag längtade mest efter honom men sade att jag mest längtade efter tandborsten. Jag klädde av mig och kröp ner under täcket. Han var fortfarande sovvarm. Inget hände, bara sömn.
Klockan ringde för tidigt och han gick upp. Jag besviken kvar under täcket. Klev upp efter en stund och kände mig ivägen. Ville hem. Hälsade på familjen. Tyckte omedelbart om dem. De var på väg ut. Blåbärsplockning och diverse ärenden. När bilen lämnade uppfarten tog han min arm i hallen och drog mig intill sig. Jag blev förvirrad. Först bara kyla sedan detta. Han lyfte mig mot dörren och kysste mig hårt. Vi kysstes ut till stugan och ner i sängen. Nästan desperat tog han mig och jag tog emot.

Efteråt kyla igen. Jag obekväm. Vill bort. Vi åkte till stan. Gick i bokaffärer. Bakom en pelare kom han igen, kysste mig. Höll min hand. Vad fan? Varför? Vad händer? Konversationen under eftermiddagen var vänskaplig utan ett uns kärlek. Jag stal en kyss på tågstationen när vi skulle internetta. Vad vill du?
Vi hyrde film. Lade oss i en soffa. Fötter mot fötter. Kroppsspråk som om vi varit tillsammans hur länge som helst. Efter film och TP med småsyskonen smög vi ut till stugan och lade oss.

Då kom det igen. Blicken. Slowmotion. Det mörka i ögonen.

---

Jag är så förvirrad. Och lite ledsen.

Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till.

Att jag skulle hålla till åtta var en bra gissning. Jag hade nog hållt två timmar till om jag hade velat men nu kände jag att jag ville hem. Här hemma är det mörkt. Enda ljuskällan är skärmen här på min mage. Jag upptäckte Laleh och att jag behöver så mycket soft musik nu.

Klart att han inte har svarat. Jag tror att jag behöver ett svar, mest för att veta vart han står. Helst ett mail som avslöjar det. Jag blir galen om han bara skriver lika trevliga saker som jag skrev för ur det går det inte att läsa något alls. Att gå runt och inte veta driver mig till vansinne.

Att gå runt och fundera gör mig helt galen. Jag borde sluta nu. Samtidigt som jag tycker om att gå runt och bara tycka om. Det lugnar mig. Men nu är det ju poänglöst. Åtminståne tills jag får ett svar, så jag vet vad fasen jag ska ta mig till. Helt onödigt att slösa energi på. Så varför kan jag inte sluta? Det borde vara enkelt! Jag känner ju inte ens karln!
Å andra sidan, hur ofta händer det här? Inte ofta alls faktiskt. Som jag blir såhär varm. Jag kan vara kall, jag är rätt bra på att trilla dit och vara den kalla. Så jag känner mig lite ovan med det här varma.

Bli kall. Nu. Som du brukar. Det är ju då karlarna blir kär i dig. Fast då vill inte du ha dem. Men är inte det mer bekvämt?

Ärligt talat, jag vet inte. Jag vet ingenting. Jag vill bara bli som vanligt igen. Så kunde han få komma hit och vara som vanligt med mig.

Aaaargghh!! Jag blir verkligen galen! Lås in mig innan jag hoppar ut genom badrumsfönstret i raseri.

Klövert!

Jag köpte ett rör med konstiga kakor. Såna där stora med choklad i mitten. Tolv kronor kostade rullen, det var det helt klart värt. Nu mumsar jag och smular ner mitt kontor. Försöker jobba men nu blir det sådär igen att jag inte vet var jag ska börja. Två av mina tjejer kom hit och pratade lite, jag har inte sett dem på länge så det var väldigt skönt att träffa dem. Men jag kom av mig lite på jobbtakten. Ikväll blir det sent iallafall, ingen dammsugning ikväll heller. Jag är inte så bra på att städa, jag är bättre på att jobba. Ikväll stannar jag tills jag svimmar, då åker jag hem. Men det lär nog dröja, nu laddar jag ju med kakor så jag håller säkert till åtta. Härligt, att man kommer in i båda bra och dåliga rutiner så fort. Faller tillbaka i invanda mönster snabbare än jag trodde åtminståne. Jobba över, tjäna klöver.

bra andra dag!!

Till och med kunderna är trevliga! Hur kommer det sig? Vad har jag gjort för att förtjäna det här? "-Jo, det är bra att du är tillbaka, nu blir det ordning och reda igen." Det är ju helt otroligt. Vad var det jag tröttnade på här? Det lär väl märkas om några dagar när de vant sig vid mig igen och börjar ta mig för givet. Då tröttnar jag väl. Har itne sagt något om min lilla stockholmsönskan än men det kommer väl kanske. När jag tröttnar igen. Jag är ganska lättombytlig, märks det?

kladdigt värre

Det går så otroligt fort att komma in i rutinerna igen. Hade jag semester? Det har gått bra att komma tillbaka i vilket fall, även om det är mycket så är de trevliga här och jag har än så länge mest roliga arbetsuppgifter. Utom en sväng här alldeles nyss när jag klev i något halt och höll på att gå omkull. Vad fan var det? En trasig lotionflaska. Den borde vara stängd och innehålla en liter lotion (med doft av björk och mint) men nu låg den trasig och innehöll bara en halv liter. Resten hade runnit ut över bordet och ner på golvet. Faan! Så nu luktar nedre sömmarna på mina jeans alldeles fräscht och flipflopparna är helt hala fortfarande. Det tog tamejfan en halv bärkasse och säkert 20m torky innan jag fått undan det värsta. Baksidorna med det här yrket är konsistensen och dofterna på det som spills ut. Det finns inget upptorkningsmaterial som fångar upp lotion så bra, vad man än tar så smetas det mer runt än att sugas upp. Smet smet kladd kladd. Det känns helt märkligt att ha lagerlortiga händer som luktar fräscht. Jag ska ta mina fräschlortiga händer nu och gå på lunch, spagetti och köttfärssås mmm

hur länge får man sova?

Min kropp brukade behöva mellan nio och tio timmars sömn. Det var för 4-5 år sedan. Sedan bara vände jag och tillät mig inte att sova mer än åtta timmar. Vilken förbättring! Jag mådde så mycket bättre, piggare på dagarna och sov bättre på nätterna.

 

Idag har jag omedvetet gått ner till sex-sju timmar. Inte om jag varit ute förstås, då får jag sova hur länge jag vill. Men på arbetsdagar. Jag har ännu inte bestämt om det är bra eller dåligt. Trött är jag ju i vilket fall när jag kommer hem från jobbet, oavsett om jag sovit sex eller åtta timmar, det beror ju på jobbet, inte sömnen. Frågan är hur bra det är att bara sova sex timmar per natt? Det låter ju så lite! Inte för att det har gjort någon skillnad hittills?! Pappa klarar sig bra på 4-5h per natt. Jag tror inte att det är bra.

 

Jävla hoppmarkör. Jag ger upp. Ses senare.


Jag är kokt

Så var det klart.

Nu har det gått iväg ett mail till honom.

 

Precis så neutralt jag ville. Kanske lite för neutralt? Jag började babbla om alla dagstidningar som låg innanför min dörr när jag kom hem och vad jag kunde tänkas göra med dem. Vika pappersflygplan eller pirathattar. Det var frågan.

 

Äh nu är det klart iallafall. Känns både skönt och pirrigt och dansk skalle mot väggen.

Allt och inget.

 

Nu ska jag snart gå och sova. Drömma vidare om de där enorma trappstegen jag drömde om inatt som jag aldrig fick reda på vart tusan de ledde till. Vita stora, jag har drömt om de förut men då var de mer som stora tygklossar som jag byggde något av tillsammans med en pojk som var som hämtad direkt från arbetsläger. Undrar var de kommer ifrån?

 

Sov Gott, Sopp-karott


kvällens musik

By the way, jag lyssnar mig inte trött på Jack Johnson. Så soft.

 

Jag skrev förresten en egen låt idag när jag cyklade hem, jag ville så gärna sjunga lite på Elvis men hittade ingen melodi jag kunde hålla fast så jag började sjunga lite bladderord på Eilertvis i nån klassisk rockmelodi som var så enkel. Till slut kom samma ord tillbaka flera gånger för de rimmade så bra (ni vet you och do och true) blabla. Till slut hade jag tre verser och en refräng. Och blev helt glad!

 

Sen lyssnade jag på mig själv.

 

Vad fasen?! Vem väljer mina ord?? Jag tänkte inte ens på vad jag sjungit ju!

Verser med "come home" och "I´m afraid to tell you" och "alone on my pillow". Herregud. Jag sjunger ju om honom! Precis som när ens undermedvetna väljer favoritsånger med texter som passar situationen utan att man egentligen lyssnat på texten tidigare! Det händer rätt ofta.

Märkligt.


min semester i bilder

Fy fan va härligt det är att bo själv. Jag får äta risgrynsgröt hur mycket jag vill, naken i soffan om jag vill. Röka på maten även fast jag inte ska - men om jag vill. Nu kommer semesterbilderna iallafall.

 

fikaruinen

Nedanför den här ruinen fikade vi och sov lite första dagen när vi kom fram. Båten kom in tidigt på morgonen och vi fick inga nycklar till lägenheten förrän tre på eftermiddagen. Det krävdes frukostbulla och sömn. Under äppelträd och strålande sol tog vi varsin parksoffa och lade oss. Det här var vad jag såg om jag öppnade ögonen där på bänken. Helt fantastiskt.

 

 

Jag i gamla gamla kläder

Jag fick på mig klänningen vi sydde. Visst är den fin? Den var ren i säkert två dygn. Jag skulle ju hålla på och sätta mig ner hela tiden (ni vet läsa tidningar och så, remember?), och tidvis ligga ner (jämte tistlarna), helst utan att tänka på den fina klänningen. Så sista kvällen var jag civil, det gick helt enkelt inte att ta på sig den, den var för äcklig. Nu är den ren i Falun, klar till nästa aktivitet alltså.

 

 

lillebror spelar inte ens

Min lillebror spelar egentligen inte säckpipa. Han spelar egentligen vevlira och luta och sånt. Men vad gör man inte för ett bra foto?

 

 

whiskyutsikten

Den här utsikten hade jag och pappa på fredagsförmiddagen.

-Tja, morsan och Bisa ska åka sightseeing-tåget, ska vi ses? Min pappa lät glad.

-Javisst, låt mig bara klä på mig så kommer jag.

Inte ens frukost. Men det hade han med sig. Vi satte oss på en lite murbit på söder och tittade på vattnet. Då halade han fram en vildsvinskorv och öl och whisky. Sen satt vi där och drack lunch. Det var så mysigt. Sen kom Ostindiefararen förbi där ute på vattnet med hissade segel. Fasen, vackrare plats får man leta efter!

 

Min semester var bra. Färgglad skulle man kunna säga.


rivstart för fler?

Jag har varit inne och läst lite bloggar runt om nu, det verkar som om det är fler än jag som har problem med första dagen efter semestern. Här i Göteborg är det 28° varmt och rätt lugnt med vindar, enda trösten nu är att det finns tunna tunna moln som håller undan den värsta solen. Här på kontoret är det huvudvärk° varmt och ännu mer vindstilla. Och ja, det är tungt första dagen. Jag har så mycket som skall hinnas ikapp med som bara inte blir av. Är nu ensam på kontoret vilket inte gör det lättare. Telefonen ringer som aldrig förr och jag måste vara sådär glad när det kommer folk i skytteltrafik genom dörren. Samtidigt som jag ska göra det jobb jag var satt att göra. Det kommer ta många långa övertidstimmar innan det här är klart. Så varför börjar jag inte? Varför tycker jag att det är viktigare att blogga än att jobba? Kanske för att samla mig. Jag antar att jag behöver ett andningshål innan jag kör igång mitt tredje (eller är det fjärde?) ordentliga race idag. Hörs ikväll.

hang-up!!

Borde jag inte bara kunna bestämma mig för att låta honom vara? Bara bestämma mig för att han inte ska komma och förstöra min rivstart på jobbet? Jag har inte tid att hålla på och tänka på honom! Jag har en tidning som skall göras och tolv pall att packa upp! Jag ska iallafall försöka. Även om jag tycker om att ha honom på axeln mest hela tiden. Fast det vore förstås trevligare att ha honom där om jag visste att han ville sitta där.

semestern är över.

Om 40 minuter är semestern officiellt över. Nu frukost och laddning inför det som inte blir mjukstart. At least I know that. Skall cykla dit för första gången på nästan fyra veckor. Det behövs kan jag säga. Semester och alkohol sätter sig snabbt! Jag har aldrig brytt mig men nu plötsligt känns det ju så bra att inte vara stor så hur kan jag inte bry mig? Ok tillbaka till jobbet. Bra? Dåligt?

 

Actually, jag är lite rädd. Eller mer nervös. Nej, rädd för pressen, nervös för hur jag ska klara mig. Nervös för att komma tillbaka till dem som inte unnar en att vara ledig, rädd att de skall ta nöjet ifrån mig. Det lilla nöje som jag har, alltså minnet av semestern, det här goda jag kommer leva på ett tag, jag är rädd att de skall ta det ifrån mig. De är rätt bra på det, säkert omedvetet.

 

Håll hårt i semesterminnena Sara! De är allt du har kvar! Herregud så dramatiskt. Vi ses om ett tag.


var är min cykelnyckel?

Det är mystiskt vad det är man saknar när man varit borta från lägenheten såhär länge. Det jag mest av allt har saknat hemifrån nu efter tre veckor är ett par blå jeans och min dator. De blå jeans som hängt över en stol i matrummet och inte fick åka med pga av platsbrist. De sitter inte ens bra längre, de är bara såå sköna.

 

Jag har ett test jag gjort sedan jag var ung. Varje gång jag vill utveckla något mer med en karl har jag testat våra namn tillsammans. Själva testet introducerades för mig någon gång på mellanstadiet men har av någon anledning stannat med mig. Idag är jag 25 år och har just gjort testet med hans namn och mitt namn på tåget. Det blev inte så bra. Så nu plötsligt avfärdar jag det som barnsligt trams. Däremot de gånger som testet blir bra så tror jag att det har betydelse.

Det är lite så med min tro på ödet. Oftast så tror jag att det som händer är förutbestämt och händer av en mening. Eller, jag har ju saker att säga till om hela tiden, det är som om ödet ger mig alternativ och sedan bestämmer vad som skall hända beroende på vad jag väljer.

 

Har jag bestämt mig nu?

Jag har nog det, i vilket fall i själva huvudfrågan. Nu kommer underalternativen. Hur jag ska gå vidare liksom, hur långt skall jag låta ödet driva detta? Hur mycket skall jag lägga som första satsning? Vad är det värt att offra? Hur fan ska jag veta det när jag inte känner min 'motståndare'?? Äh, det är väl inte meningen att man ska veta det, då kallades det väl inte 'satsning' längre. Men nu när jag faktiskt ska chansa, det vore ju skönt att ha lite klara odds. Hjälp! Jag vet faktiskt inte alls! Jag vill helst vara åskådare och slippa anstränga mig och lämna ut mig med risk för nederlag. Så är det väl med allt.

Men nu har jag gjort mitt val. Jag vet. Det är bara att starta. Lägga upp strategier (hur hemskt låter inte det?) så att jag inte ska skrämma bort min 'motståndare'. Börja försiktigt. Lika mycket för min skull. Se om han vill lära känna mig eller inte.

 

Jag börjar med ett mail.

 

Fasen. Det var aldrig meningen att jag skulle analysera sönder detta, jag skulle bara vara nöjd och och gå vidare. Men Grattis. Du har dröjt dig kvar. Jag vill egentligen inte hänga efter dig och hålla på så det här kommer du inte att få läsa, jag kommer skicka ett mycket mer neutralt mail till dig. Det var väl egentligen det jag skulle fila på nu men det gick ju sådär.. Jag vet inte vad jag vill säga dig egentligen, det känns så lamt att skriva hur veckan har fortlöpt, och ännu trökigare att gå tillbaka och skriva saker om förra veckan när du ändå var med. Så det får väl bli lite vanligt babbel om någon frågeställning eller nåt. Jag vet inte. Jag vet bara att jag vill att du ska komma hem igen. Jag vill ha dig här. Undrar om det är för att jag vet att jag inte kan få det?

Jag vet att vi inte lovat varandra någonting. Du behöver inte ens svara på mailet som kommer. Jag skulle mest vilja veta om du ser fram emot det? Vill du ens höra från mig?

 


surströmming

Jag åt två fiskar ikväll. De var ruttna. Festen är i full gång, Bisett är här och jag är mest glad. Har nu flytt fältet för några minuter och är vuxen och lyssnar på Ulf Lundell. Magen är full och jag är knappt berusad.

 

Vet inte om han försvinner märkvärt men jag kan komma på att det går tid utan att jag varken tänkt eller grubblat över det och det är ju ett framsteg om något. Men han gör mig galen, jag vill ha honom hos mig inatt. Han gör mig galen. Eller dum i huvudet, välj själva.

 

Undrar om man blir kass i magen av surströmming? Jag glömmer från år till år. Det ska bli intressant att sätta sig på tåget i sex timmar imorgon om så är fallet.

 

 neonskylten på verandan

Hemmatillverkad skylt, precis som i folkparken!


en minuts klagomål

Ikväll blir det surströmming och sprit. Sista festen för semestern och det är varmt som satan. Jag vill verkligen inte åka hem. Jag vill fortsätta turnera i sverige och hälsa på folk resten av mitt liv. Det här med att gå tillbaka till jobbet känns inte riktigt som min kopp te just nu.

Ville bara klaga lite så jag kan försöka ha det trevligt ikväll.

Glad helg. 


kapitel 1

Fredag.

Det är varmt. Solen har äntligen hittat marknadsplatsen och stannat mer än tio minuter. Jag sitter på gräset med några tjejkompisar. Har redan knäppt första ölen fast det är tidig eftermiddag och man egentligen inte får dricka på området. Jag har pratat med honom i telefon för säkert två timmar sedan men han har inte ringt upp och än mindre synts till. Vi läser tidningar. Bilagor täcker större delen av den lediga plats som finns mellan oss. I bakgrunden tutar pipor och andra horninstrument. Ett lugnt eftermiddagssorl håller luften omkring mig och tjejerna igång.

Plötsligt kommer han i sällskap med lillebror. Jag ser upp och ler. Nervöst. Jag klappar på manteln bredvid mig och närmast befaller honom att sätta sig ner, vilket han gör. Jag fortsätter läsa tidningen. Efter en stund tar jag min hand och smeker hans rygg. Stannar vid en hälla i hans byxor och tar tag. Jag får en hand tillbaka längs mitt ryggslut. Jag ser på honom och ler. Han har så fina ögon, liksom blå med grå inslag. Hans ena framtand är lite sned. Jag är svag för det som inte är perfekt.

 

---

 

Två dagar före det, fast på samma plats, lämnar mina föräldrar gräset och rör sig mot marknaden. Han tar min hand och kysser mig. Det händer inte ofta att premiärkyssen utspelas en onsdageftermiddag under solen mellan två helt nyktra människor. Men det gör det nu. I slowmotion. En hand ner över min stjärt. Vi ses på torsdag. En kyss.

På torsdagen letar jag efter honom men han är spårlöst försvunnen. Jag sitter på Effes och kan inte riktigt vara mig själv. Beklagar mig för lillebror och tänker sånt där jobbigt som man inte ska. Till slut ger jag efter för mig själv och vill skriva ett sms. Då ser jag.

 

Han har ringt.

 

Två gånger dessutom. Jag ringer men inget svar. Skriver ett sms. 'Hörde dig inte, Effes är fullt av kufar. Jag försökte ringa nu men du var avstängd. Vill du träffa mig imorgon?'

 

---

 

Efter fredagens tidningsorgie har de spelning. Jag dansade (hör och häpna) och kunde inte riktigt slita blicken från honom. Efter spelningen går jag fram och dunkar lillebror obligatoriskt i ryggen för att sedan smyga vidare. Jag kommer fram till honom. Han tar mig om midjan och kysser mig. Helt öppet.

Alla skall till lägret på eldshow efteråt. Han undrar om jag vill ta sällskap med honom. Klart jag vill. Vi ska hem till honom först. Går i snabb takt genom Visby. Tystnad. Ingenting. Osäkerhet och obehag. Vad är det här? Jag blir förvirrad. När han ställt in sina saker tar vi en taxi till lägret. Nästan direkt tappar jag bort honom. Jag slår mig ner lite nerslagen bredvid scenen. Omringad av eldfacklor och musik.

Plötsligt dyker han ner med varsin öl till oss. En arm om mig. Är det bra nu? Du är så tvetydig! Jag chansar.

-Ska vi gå och hångla bakom ett tält nu?

 

Leendet. Det leendet. 


inget blockflöjtstvång

När man står där och den pinsamma tystnaden tränger sig på, då plötsligt kommer behovet av att imponera, briljera. Jag borde säga något smart, tänker jag. Men det som kommer ut kan ofta bli mer skryt. Eller bara blaha.

Det gäller inte bara pinsam tystnad, det kan även gå under jobbiga frågor.

 

När man står under 'Musikaliska Familjens' tak och inte kan fly, och får frågan;

-Vad spelar du för instrument då?

Nyfikna ögon riktas mot mig. Jag sväljer och ler ett 'ingenting...' för att sedan stå tyst.

Jag tänker idag att jag kanske kunde ha nämnt dansen, 'Jag var ett fysiskt barn', eller så var det lika bra, jag vet inte. Men jag hade gärna imponerat lite. Under just det taket hade det varit skönt att få briljera lite, att haft något att komma med som innefattar rytm. Gud vet om jag får fler chanser?!

 

Jag åker hem nu. Till Falun och garage och surströmming och sprit. Sista semesterfesten. För tusende gången kan jag ändå bara tänka på annat, min hang-up stör mest hela tiden.

 

Jag längtar hem.


helst av allt

Ibland är det farligare att fylleblogga än att fylleringa. Jag tänker att om man fylleringer så finns det ändå chans att mottagaren av samtalet ifråga kanske glömmer bort vad man sluddrat om, men ligger det ute på nätet så ser ju tamejfan vem som helst vad man dillat om och tänkt.

Nattens inlägg var ändå inte mer än berusat ärligt och inte så illa som jag trodde. Jag vet ju att jag smet ifrån krogen runt fem och smög in på centralstationen här i stockholm. Jag visste att jag hade en kvart kvar eller nåt på det där lilla kvittot och satte mig givetvis för att skriva av mig lite. Men som sagt, det hade kunnat varit värre.

Kvällen var grym ändå, lite för mycket av allt. En blöt kväll kan man säga. Jag och Bisset var hemma i lägenheten runt tio imorse. Men, jag har ju semester. Och då kan man kosta på sig lite. Enda smolket i bägaren var väl att jag sovit bort en hel semesterdag och sitter nu i tron att klockan är runt fyra på eftermiddagen fast det egentligen är hög tid att smyga ner framför tv:n.

 

Jag vill mycket som jag helst skulle vilja att jag inte ville.

Jag vill ringa. Jag vill skicka sms. Jag vill maila. Helst av allt vill jag hålla mig i skinnet.

 

Jag träffade en vän idag. En vän jag inte träffat på två år. Det är en sån där bra, en sån vän som det kan gå två år emellan med utan att det känns så länge. Jag hade nog gissat på ett halvår om jag inte vetat bättre. En vän jag blir glad av. Vi har sagt nu att vi kan uppgradera våra träffar till en gång per år istället för en gång varannat. Sånt gör mig också glad. Om jag får träffa människor som är glada blir jag glad.

Igår träffade jag en annan vän, en som jag inte träffat på fem år. Hon var sig lik. Tyvärr mår hon lika dåligt idag som för fem år sedan. Det bekymrar mig. Att hon mår dåligt bekymrar mig lika mycket som att hon inte hört av sig fast hon mått dåligt hela tiden. Lika mycket som att hon sitter och säger att hon är lycklig. Känner hon mig inte bättre än så? Jag ser på henne tills hon börjar gråta. Genom hela gråten ser jag på henne och håller hennes hand. Likförbannat bekräftar hon inte vad jag ser. Jag blir ledsen då, för om hon inte ens kan erkänna för sig själv, hur skall hon då komma ur det?

 

Jag vill mycket som jag helst skulle vilja att jag inte ville.

Jag vill egentligen bara skriva om honom. Men det går ju inte. Det här är ju bara nån jädra hang-up jag har dragit på mig. Jag har ju lovat mig själv att lägga undan det här tills han kommer hem igen. Sluta tänka på det bara. Lägga in det i frysen. Se om det är lika färskt när jag tinar det om två månader.

 

Jag såg en otäck sak häromsistens, det klev in ett tjejgäng på färjeterminalen i nynäshamn. Jag tänkte inte på det först men när jag såg upp på en av tjejerna så var det jag. Jag bara gapade. Hon var jag som jag var när jag var sexton. Inte direkt utseendemässigt men i rörelsemönstret. Rösten, språket. Hela hon var som jag var då. Jag försökte se bort men det var så uppenbart! Hur hon betedde sig mot sina vänner, hur hon betedde sig när de tittade åt ett annat håll. Det var riktigt läskigt.

 

Jag vill mycket som jag helst skulle vilja att jag inte ville.

Jag vill inte tänka så mycket. Jag vill inte grubbla. Det känns jobbigt att han hela tiden finns med. Nej, jag vill ha honom med mig. Hela tiden.

 

Jag har tänkt att lägga upp bilder här i bloggen från allt roligt jag gjort under sommaren, men min mail vägrar samarbeta med mig och mina bilder så ni får vänta tills jag kommit hem och fått igång en ny mail. Är det förresten någon som har ett bra tips på gratismail på nätet så tas förslag tacksamt emot. Jag har testat de vanligaste nu och kommit underfund med att inga av dem passar mig.

 

Nu känns det som om jag bara skriver för skrivandets skull och av det kommer inget bra ut så nu lägger jag ner. Slutar med att konstatera att det är väldigt mycket som jag vill som jag helst av allt skulle vilja att jag inte ville. Var det någon som förstod?

 


blödande.

Du såg mig blöda, varför lade du inte tryck på mitt sår?

Du såg mig sträcka mig i nöd, vaför mötte du mig inte halvvägs?

Du såg mig andas, men du lade din hand över min mun.

Förstår du vad du gjorde? Du lär vika dig nu, innan jag går.

 

Jag vet inte hur ledsen jag skall tillåta mig att bli. Jag vill inte att det skall försvinna. Jag vill hålla dig kvar, jag står och ska 'hem' men vill till din hållplats. Smeker den med fingret. Pratar med mina vänner och får synpunkter på varför du beter dig som du gör. I don´t wanna rock´n roll all night and party every day, I just want you. Här. Nära. Nu.

Jag tycker inte att det är särskilt rättvist att du försvinner.

Nu när jag faktiskt hittat dig tycker jag inte att det är mer rättvist än att du ska vara kvar. Jag kommer till din stuga. Jag flyttar dit. Utan tveksamheter och whatever. Skit i allt. Jag kommer.

Det är fan inte rättvist!

Jag mailar dig nästa vecka. Jag skriver till dig då att jag inte får dig ur mitt huvud. Kanske något mer. Vi får se.

I vilket fall. Tack Incubus för de lugnande texterna.

 

 


Sagan om Snurriga Sara

Sagan börjar med tvivel.

"Det känns hemskt att säga att det gått överstyr så det säger jag inte. Jag kunde gå med på flirtmissbrukare om det inte var så att flirtar inte kunde missbrukas. Överdoseras? Inte det heller. Det enda som oroar mig är att någon skall bli sårad för det var aldrig meningen.

Jag tror (nästan) varje gång att nu - nu har jag hittat honom. Men det tenderar att gå över. Jag törs inte tala om hur många som fallit offer senaste tiden. Idag har jag en som ser på mig så jag blir knäsvag. En tidigare kysste mig som en kvinna vill bli kysst. En annan slog på min humorsträng oftare än fler. Pojken idag har ett sätt att ta mig på axeln samtidigt som han ler. Men han försvinner.

Hur kommer det sig att jag faller för den tysta tuffa typen av karlar? De som är tillbakadragna? De håller mig fast, nitar mig och fäller mig sedan bara försvinner de. Spontan cykelsemester my ass. Märkligt. Jag faller direkt. Lovar mig själv dyrt och heligt att inte ringa men kan ändå inte hålla mig för flera timmar senare skickar jag ändå ett sms. 'Det vore förstås trevligt om du var här. Runt mig liksom.'

Den typen som mitt i en telefonkonversation vill lägga på. Det gäller dem allihop. Jag blir helt perplex och störd och undrar vad som händer. Det är det där svårfångade. Hur orkar dem? Jag fixar aldrig det. Jag vet inte hur man gör mer än någon timme. Men de kan hålla på i flera dagar. Jag blir som en blind kattunge och följer deras minsta vink. Ja, jag blir precis sådär som jag inte vill ha mina karlar! Det jag föraktar hos män! Det känns så skumt.

Det är det här eviga sökandet efter bekräftelse. Och när jag får det vill jag inte ha det längre. Även om jag varje eviga gång tror att det är det här och endast det här jag vill ha i fortsättningen.

Kan det inte få vara det? Den här gången?

Snälla?

 

Sagan fortsätter med besvikelse.

"När beskedet kom att han skulle åka tänkte jag direkt på kvinnorna under kriget (var kom det ifrån? Jag har sett för många filmer). De som tårögt vinkade adjö när tåget lämnade stationen.

Nio veckor for Gods sake.

Jag vill vänta. Jag vill vara den som står i fönstret och är orolig och längtar med en trasa i handen. Men är det värt den väntan? Vi känner inte ens varandra! Nu kommer det kassa självförtroendet in och han har ändå glömt mig när han kommer tillbaka. Jag vill att han ska komma ihåg. Jag vill att han ska vilja."

 

Sagan lyfts av hopp.

"-Ska vi gå och hångla bakom ett tält nu? frågade jag. Vi satt omringade av eldfacklor och musik.

När han ställde ner sin öl och kastade iväg min för att vi lättare skulle kunna slingras - då smälte jag. Att vi sedan hamnade på kantiga stenar med tistlar runt om oss gjorde ingenting. Vi var som femton igen ur alla vinklar. Låg där och tog varandra på grejen och fnissade. Men sedan blev det allvar. Och även om fnisset kom tillbaka flera gånger blev hans ögon mörkare och jag tyckte om det jag såg.

Han sade att jag nog var den lenaste människan i hela världen. Och han såg mig i ögonen. Kunde liksom avbryta för att bara se på mig. Jag minns hur hans nacke kändes under mina fingrar, jag minns hans andning mot min hals. Efteråt tog jag hans hand, och vet ni vad? Han tog min. Och han sade att den var liten."

 

Sagan slutar i ovisshet.

Jag sitter på stationen i Stockholm och skriver detta. Vi har just sagt hejdå efter en natt i trygghet.

Jag ringde honom och talade om att min vistelse i stockholm kanske inte skulle bli av förrän måndag eftersom jag inte hade någonstans att bo. Han erbjöd sig. Jag svarade efter tvekan ja. Och åkte till honom. Jag har mest gått omkring och inte vetat vad jag ska tro. Ena minuten är han så fin och nästa så avvisande. En stund kändes det som om vi varit ihop i åratal och nästa stund kom obehaget av att jag inte borde vara där.

Igår på eftermiddagen när vi blev ensamna i huset flög han på mig i hallen och då trodde jag ett ögonblick att han ville ha bara mig för resten av sitt liv. Imorse stod jag naken med ryggen åt honom i dörröppningen och då sade han efter en stund att det var som en Zorntavla.

Hans kyssar mot min hals försvann dock och nu sitter jag och analyserar för mig själv. Antingen är han rädd. För att starta något innan han åker. Eller så är det så enkelt att han inte vill ha mig. Hur illa vore det? Nu kommer det bra själförtroendet in. Hur kan man inte vilja ha mig? Lillebror säger 'Du är ju en Sara, hur kan man inte vilja ha dig?'. Jag vet inte. Förr eller senare så stöter man ju på dem.

Men det irriterar mig. Att han säger sådär och sedan sätter upp handen direkt. Tvetydigheten retar mig mer än the fact att han kanske inte vill ha mig.

 

I vilket fall. Nu ska jag ut i solen och flirta lite mer. För trots allt grubbleri så var det värt de örhängen som fortfarande ligger på stenarna jämte tistlarna under Gotlandsolen.


Medeltidens dofter

I visby har rosorna en tung doft av svunna tider. För sexhundra år sedan doftade rosorna lugnande starkt. Idag är doften mer flyktig men därmed inte svagare.

 

Min semester har flutit på i lugnt tempo. Jag hinner med det mesta jag vill. Sista veckan blir lugn och oplanerad i huvudstaden. Jag kommer med mer detaljerade beskrivningar om vad som rört sig i mitt huvud senare, jag ville bara meddela er att jag lever.

I allra högsta grad.


inre styrka

Det förundrar mig hur man förändras beroende på sällskap. Att om man är med någon som är starkare på ett område i pågående situation, hur man bara släpper allt. Även om man kan rätt bra själv. Jag började tänka på det häromdagen i bilen. Min mamma kör. Pappa är kartläsare. Min mamma hittar bra om det bara är hon och jag i bilen. Men när pappa är med så släpper hon allt och skyller på honom att vi åker fel. Självklara vägar blir svåra alternativ, bara för att hon kan förlita sig på honom. Bara för att hon kan tillåta sig att slappna av när han är med. Hon är ju inte dum, men ibland blir det så. Undrar vad det beror på?

 Jag är likadan. Jag kan datorer rätt bra tex, men när lillebror är i samma rum/våning/hus som jag då plötsligt blir jag gnällig när det inte fungerar som jag vill och så är jag plötsligt helt hjälplös. Bara för att han finns där att förlita sig på. Om jag är ensam däremot så löser jag det mesta rätt bra.

Jag har en vän med en mamma som är handikappad. De åkte av vägen en gång med sin stora familjebil och voltade. När min väns mamma då flippade ur och blev helt chockad fick min vän superkrafter och bar ut sin mamma på raka armar bort från vraket. Där har vi det från andra hållet. När någon blir svag och tappar greppet spelar det ingen roll hur skadad man är, man finns där ändå och blir stark. Det är väl någon form av överlevnadsinstinkt, det där. Att inte båda kan flippa ur för då går det åt skogen. En måste vara stark. Naturen väljer ut den som skall vara stark och vem som skall tappa allt. Man kan nog inte veta i förväg. Även om jag gärna vill tro det.

 Jag kan sitta på tåget/i bilenoch tänka: Vad händer nu om det går illa? I nästan alla drömmar är jag en sån där stark och lugn som klappar och ringer 112 och värmer och lugnar. Men igår kom vändningen. Jag satt i bilen med min vän J. Vad skulle hända om vi åkte av och jag blev illa skadad? Om jag finner mig själv sitta fast, känner inte mina ben. Jag har glassplitter jättenära ansiktet och är helt varm längs kinden. Jag kommer inte loss. Hur ska jag då kunna vara den där starka? Det var första gången olyckedrömmen kom och jag själv blev skadad. Jag funderar på vart det kommer ifrån.

 

På tal om ingenting. Måns ringde igår. Helt nykter och lite småbabblig. Ännu märkligare. Jag har aldrig sett den sidan. Nä, han var inte babblig men för att vara Måns så var han det. Jag blir som vanligt - ställd.

Imorgon en annan dag skall jag tala om något annat. Tex ska jag berätta om tre dagar hur det var på augustibuller. Om jag kommer åt någon dator annars hörs vi om ett par veckor. Håll ut! 


syr, syr, syr och äter

Jag har så mycket som rör sig. Flera tankar som vill ut och formuleras. Men det finns inte plats. Jag har sytt som fasen igår och sen när jag ville in och blogga hade lillebror kopplat om datorn och jag får väl ta det antar jag eftersom det är hans dator.

Senare om jag har lite tid och får ordning på tankarna ska jag sätta mig här utan myror i rumpan. Först ska jag sy lite till och käka frukost och sen dra ner på stan ett tag.

Vi ses snart 


optimismen flödar

Det är så härligt att komma hem till familjen när morsan är på kasst humör. När hon bestämt sig för att livet är piss för att inte semestern blev som hon ville. Hon förstör mer än någon annan när hon blir såhär. Flera dagar av den dyrbara semestern går åt att faktiskt vara arg för att inte dagarna är som de ska. Som en ond ond cirkel. Jag sitter bredvid och ska låtsas att vi är vänner och glada 'familjen bra' när vi inte är det. Vi är som alla andra. Här finns smågnabb och större dolda konflikter som förmodligen alltid kommer finnas. Det är bara att acceptera. Man kan inte gå och låtsas att allt är så idylliskt för då mår man inte bra. Det enda sättet (tror jag?) är att acceptera och göra det bästa av situationen. Det gör jag hela tiden.

Tydligen är det inte såå bra eftersom när jag uttalar högt att vi inte är 'familjen bra' utan som alla andra, då rasar det. Mamma står och gråter vid diskbänken och ber om ursäkt helt surt för att hon är grinig, jag går upp till datorn, lillebror går ut och pappa efter. Split. Som vanligt. Och den enda som egentligen tar stryk av det är min mamma. Jag skriver av mig rätt snabbt, pappa och lillebror mekar bort det och fnissar lite men mamma står kvar vid diskbänken och gråter. Jag fixar inte det. I mitt huvud har hon dragit det här över sig själv och jag tänker fasen inte gå ner och be om nån ursäkt. Jag går ner som vanligt - låtsas som om inget hänt - och frågar om vi ska börja sy.

Undrar hur länge sånt här gått och lagrats i henne. Eftersom hon inte skriver av sig eller mekar ur sig. Jag blir lite rädd för sånt. Är det därför hon gråter? 


machine d’encemencement

Sov som en stock. Fast det var ungefär 358° varmt i rummet. Efter att ha sett två avsnitt till av Lost. Varför är jag så sen med flugor då? Ska det ta ett halvår innan jag kommer på att det är bra? Mitt liv som i nuläget kretsat väldigt mycket kring termen 'jag har inte tid' har förstört massor. Jag har inte 'haft tid' att följa såna där saker. Jag har inte 'haft tid' att käpa mua slprt (köpa nya skor). Om ni undrar vad som hänt med min fantastiska stavningsteknik de senaste inläggen så beror det förmodligen på att jag 'inte haft tid' att stava rätt heller. Det suger. Idag tex ska jag inte ha tid för att vi ska ge oss i kast med symaskin och trådar och trassel och tyg. Min klänning skall påbörjas idag. At last. Så jag har nog inte tid med det här nu.