kära tomten

en sån här önskar jag mig i julklapp.


(finns på
D7)

Men åh.

För första gången i natt på ungefär hundra år kunde jag inte sova.
Jag låg och vred mig ungefär hela natten kändes det som, fast det var nog inte mer än ett par timmar totalt. Katten Saga kom in någon gång under natten och väckte mig fast jag trodde att jag redan var vaken. Hon klättrar upp på och klämmer sig in över det dubbla kompostgallret in till sovrummet och hoppar ner på golvet, det skramlet är svårt att sova igenom. Jag vred mig och försökte projicera trevliga bilder att somna till, men efter en stund blev jag paranoid och trodde att Misse kunde läsa mina tankar, då blev jag stressad för att jag inte kunde komma på något bra som han också skulle kunna se i mitt huvud och så höll det på.

När jag väl vaknade imorse, var det för att det var kallt i sängen, och då förstod jag att jag hade sovit. Eftersom jag inte märkt att det blev kallt. Kanske dags att byta till vintertäcket nu när det är så många minusgrader, det kan vara tyngden jag saknar.

hyponånting

Fikade med tjejerna igår, det fick mig att minnas hur mycket jag saknar staden. Jämfört med landet alltså. Båda platserna har absolut sina fördelar och nackdelar, det finns mycket på landet som jag känner att jag skulle sakna oerhört mycket om jag skulle flytta tillbaka till staden.

Jag hade defenitivt inte saknat pendlandet. Imorse var jag så trött att jag -igen- låg länge och kände efter om jag inte var sjuk någonstans så att jag skulle behöva stanna hemma. Finns det inte något uns till lite migrän eller influensa? Förkylning? Svininfluensa? Vinterkräksjuka? Brutet bäcken?

Till sist masade jag mig upp, klädde mig, kramade en katt lite för länge, plattade luggen, rökte en cigarett, satte mig i bilen, körde iväg och upptäckte efter 3-4 km att jag glömt mina glasögon hemma. Vilket gör att jag itne ser så bra i mörkret när jag kör. Det var så jag upptäckte det. Funderade på om jag inte skulle vända och hämta dem men var redan väldigt sen.

Så om inte annat så kommer jag att få migrän under dagen idag.
Nu när jag väl är på jobbet känns det inte lika lockande längre.

I vilket fall tänker jag väldigt mycket på den där lägenheten, och tänker att jag nog ska uppsöka en bank idag. Bara för att se liksom, hur mycket jag kan få låna. Så får vi se om det är meningen att jag ska ha den eller inte. Om vi ska bo på landet eller i stan.

nattsuddaren

Det händer att jag får märkliga bett under natten. Som myggbett ungefär, men lite värre fast samma. De är liksom lite strörre till ytan än myggbett, och lite rödare, och jag kliar sönder dem snabbare än myggbett, tigerbalsam hjälper knappt. Men kliet känns som samma. Betten hamnar gärna bredvid varandra i små klungor eller rader. På min vad har jag två bredvid varandra, på ankeln på andra benet har jag tre i klunga, på höften sitter -hör och häpna- åtta bett i en liten solfjäder. På skuldran sitter ett eller två, jag har svårt att känna. Det här mönstret gör att jag tror att det är små löss eller loppor som kryper omkring och biter mig. Mikael får inga bett, bara när inte jag sover i samma säng, om jag är bortrest eller så. Hos svärmor får Glenn, men inte hon.

Troligtvis är det katterna som släpar in diverse småkryp, där en viss sort fattat tycke för mitt söta varma blod. Men jag läste en artikel för ett par månader sedan om "
vägglöss", vilket ändå får mig att misstänka att jag för ett par år sedan rest till något varmt land och tagit med mig dem hem i en väska. Synd bara att jag inte har något som helst minne av någon Thailand- eller Maldivernaresa. När jag läser om dem på Anticimex, så har jag egentligen inga av tecknen hos oss, mer än just mina bett, vilket ändå får mig att tänka att det är något annat litet oskyldigt -dock hungrigt- kryp.

Inatt drömde jag om det som ger mig betten.
Jag sov, vilket ju var sant, men vaknade i min egen säng av att det kröp på kroppen. Det kändes även som om det fanns något på min mun. Förskräckt såg jag mig själv ovanifrån med pyttesmå gulbruna larver på munnen, en av dem var i god färd med att göra ett hål i läppen. Det fanns fler pyttesmå larver i sängen och jag försökte skaka bort dem från min kropp. När jag var tillbaka i min kropp såg jag en gräshoppeliknande insekt på sängkanten. Jag tog en pensel från nattduksbordet (japp) och föste ned gräshoppan från sängen ner på golvet. Det kom genast en till som kröp/skuttade upp på mitt lår, jag tog penseln och föste ned den med, till slut var där tre stycken som vägrade vara på golvet och skuttade runt mig i sängen, jag gjorde vad jag kunde med penseln.

Sedan vaknade jag av att jag gnydde att jag inte ville ha dem i ansiktet. Mikael hade rest sig på armbågen bredvid mig och strök mig över ansiktet och viskade att katterna inte var ens nära, jag svarade att det var massa flugor, och vände mig om igen. Efter det hade jag jättesvårt att somna om. Det brukar jag inte ha. Men jag ville verkligen inte tillbaka till drömmen om insekterna. Så jag låg och vred mig från halvfyra till klockan ringde, förmodligen har jag faktiskt somnat om en stund, men inte särskilt djupt.

Det kan vara fullmånen.